Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı sebze çorbası tarifi, pırasa yemeği tarifi, nohut salatası tarifi, mozaik pasta tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Terbiyeli sebze çorbası malzemeler4 yemek kaşığı zeytinyağı1 adet kuru soğan2 adet havuç1 adet kırmızı dolmalık biber veya evde tek tek kalan biberlerden1 adet kereviz sapı1 adet kabak2 dal taze soğan1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber6 su bardağı suTerbiyesi için malzemelerYarım su bardağı yoğurt2 yemek kaşığı un1 çay kaşığı tuz1 adet yumurta sarısı3-4 damla limonTERBİYELİ SEBZE ÇORBASI YAPILIŞI4 yemek kaşığı ayçiçek yağını tencerede kızdırın.Üzerine küp doğradığınız 1 adet kuru soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.Üzerine 1'er dakika arayla 2 adet küp doğranmış havuç, 1 adet dolmalık kırmızı biber, 1 adet kereviz sapı, 1 adet kabak ve 2 dal doğranmış taze soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.Ardından 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 6 su bardağı suyu tencereye ekleyip karıştırın.Kapağını kapatıp kaynamaya bırakın.Çorba kaynamaya başlarken terbiyesi için yarım su bardağı yoğurt eklediğiniz bir kasede 2 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı tuz, 1 adet yumurta sarısı ve 3-4 damla limonu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.Üzerine kaynamakta olan çorbanın suyundan bir kepçe alıp yavaş yavaş dökün ve ısılarını eşitleyin.Kaynamış olan çorbanın altını kısın ve terbiye karışımını çorba tenceresine azar azar ilave edin.10 dakika daha kısık ateşte pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin. Pırasa yemeği malzemeler4-5 dal pırasa (beyaz kısımları kullanılacak)2 adet havuç2 adet domatesYarım yemek kaşığı domates salçasıYarım Türk kahvesi fincanı pirinç2 yemek kaşığı sıvı yağPIRASA YEMEĞİ YAPILIŞIPırasa yemeği yapmak için öncelikle pırasalar temizlenir ve 1 cm uzunluğunda doğranır.Bol su ile yıkanarak suyunu süzdürün.2 adet orta boy havucun dış kısmı soyulur ve ince ince halka şeklinde doğranır.Tencereye sıvı yağ alınarak salça eklenir ve kavrulur.Kabukları soyulup küçük doğranmış domates eklenerek 1-2 dakika kavrulur.Daha sonra havuç ilave edilir ve 2-3 dakika hep birlikte kavrulması sağlanır.Suyu süzülen pırasalar ilave edildikten sonra karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır.Pırasa suyunu salıp, suyunu çekene kadar bu şekilde pişirilir.Son olarak yıkanmış pirinç ilave edilir, tuzu ayarlanır ve yemekle aynı hizaya gelecek kadar sıcak su eklenir.Su miktarı gerekirse eğer sonradan ilave ederek ayarlayabilirsiniz.Tencerenin kapağı kapatılarak havuçlar ve pırasalar pişene kadar pişirilir. Nohut salatası malzemeler1 su bardağı haşlanmış nohut1 adet kırmızı biber1 adet kuru soğan200 gram konserve mısırYarım demet maydanozYarım demet dereotuYarım limonZeytinyağıTuzNOHUT SALATASI YAPILIŞIKırmızı biber ve soğan küçük küçük doğranır. Maydanoz ve dereotu ince ince kesilir. Derince bir kaba malzemeler alınır.Limon suyu, zeytinyağı ve tuz eklenerek salata karıştırılır, servis tabağına alınır. İpucuNohutları 1 gece öncesinden ıslatırsanız ertesi gün kolay bir şekilde haşlarsınız. Nohut salatanıza isteğe bağlı olarak nar ekşisi ilave edebilir, malzemeleri damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz. Mozaik pasta malzemeler100 gram tereyağı1.5 çay bardağı tozşeker1.5 çay bardağı süt4 yemek kaşığı kakao350 gram pötibör bisküviMozaik pasta üzeri için150 gram bitter çikolata1 çay bardağı kremaİri dövülmüş Antep fıstığıMOZAİK PASTA YAPILIŞIPetibör bisküvisini bir kap içerisinde elinizle kırarak parçalara ayırın. Parçaların orta boyutlarda olmasına dikkat edin. 100 gram tereyağını, kısık ateşte eritin. Eriyen yağın içerisine uygun ölçülerde şeker, süt ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Önceden hazırladığınız bisküvi parçalarını ocaktaki karışımın içine atarak karıştırma işlemine devam edin. Karışımı kelepçeli kek kalıbına aktarıp bastırın ve derin dondurucuda 3 saat bekletin. Kremayı kaynatmadan ısıtın. Çikolatayı küçük parçalara ayırıp içine atın ve eriyinceye kadar karıştırın. Pastayı kalıptan çıkardıktan sonra çikolata sosunu üzerine dökün. Antep fıstığını kenarlarına ve üzerine serpiştirin.