'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (17 Mart 2022)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak sebze çorbası tarifi, pırasa yemeği tarifi, nohut salatası tarifi, mozaik pasta tarifi.

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı sebze çorbası tarifi, pırasa yemeği tarifi, nohut salatası tarifi, mozaik pasta tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

TERBİYELİ SEBZE ÇORBASI TARİFİ
Terbiyeli sebze çorbası malzemeler
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet havuç
- 1 adet kırmızı dolmalık biber veya evde tek tek kalan biberlerden
- 1 adet kereviz sapı
- 1 adet kabak
- 2 dal taze soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 6 su bardağı su
Terbiyesi için malzemeler
- Yarım su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta sarısı
- 3-4 damla limon
TERBİYELİ SEBZE ÇORBASI YAPILIŞI
- 4 yemek kaşığı ayçiçek yağını tencerede kızdırın.
- Üzerine küp doğradığınız 1 adet kuru soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
- Üzerine 1'er dakika arayla 2 adet küp doğranmış havuç, 1 adet dolmalık kırmızı biber, 1 adet kereviz sapı, 1 adet kabak ve 2 dal doğranmış taze soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Ardından 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 6 su bardağı suyu tencereye ekleyip karıştırın.
- Kapağını kapatıp kaynamaya bırakın.
- Çorba kaynamaya başlarken terbiyesi için yarım su bardağı yoğurt eklediğiniz bir kasede 2 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı tuz, 1 adet yumurta sarısı ve 3-4 damla limonu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Üzerine kaynamakta olan çorbanın suyundan bir kepçe alıp yavaş yavaş dökün ve ısılarını eşitleyin.
- Kaynamış olan çorbanın altını kısın ve terbiye karışımını çorba tenceresine azar azar ilave edin.
- 10 dakika daha kısık ateşte pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.

PIRASA YEMEĞİ TARİFİ
Pırasa yemeği malzemeler
- 4-5 dal pırasa (beyaz kısımları kullanılacak)
- 2 adet havuç
- 2 adet domates
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım Türk kahvesi fincanı pirinç
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
PIRASA YEMEĞİ YAPILIŞI
- Pırasa yemeği yapmak için öncelikle pırasalar temizlenir ve 1 cm uzunluğunda doğranır.
- Bol su ile yıkanarak suyunu süzdürün.
- 2 adet orta boy havucun dış kısmı soyulur ve ince ince halka şeklinde doğranır.
- Tencereye sıvı yağ alınarak salça eklenir ve kavrulur.
- Kabukları soyulup küçük doğranmış domates eklenerek 1-2 dakika kavrulur.
- Daha sonra havuç ilave edilir ve 2-3 dakika hep birlikte kavrulması sağlanır.
- Suyu süzülen pırasalar ilave edildikten sonra karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır.
- Pırasa suyunu salıp, suyunu çekene kadar bu şekilde pişirilir.
- Son olarak yıkanmış pirinç ilave edilir, tuzu ayarlanır ve yemekle aynı hizaya gelecek kadar sıcak su eklenir.
- Su miktarı gerekirse eğer sonradan ilave ederek ayarlayabilirsiniz.
- Tencerenin kapağı kapatılarak havuçlar ve pırasalar pişene kadar pişirilir.

NOHUT SALATASI TARİFİ
Nohut salatası malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet kuru soğan
- 200 gram konserve mısır
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- Yarım limon
- Zeytinyağı
- Tuz
NOHUT SALATASI YAPILIŞI
- Kırmızı biber ve soğan küçük küçük doğranır.
- Maydanoz ve dereotu ince ince kesilir.
- Derince bir kaba malzemeler alınır.
- Limon suyu, zeytinyağı ve tuz eklenerek salata karıştırılır, servis tabağına alınır.
İpucu
- Nohutları 1 gece öncesinden ıslatırsanız ertesi gün kolay bir şekilde haşlarsınız.
- Nohut salatanıza isteğe bağlı olarak nar ekşisi ilave edebilir, malzemeleri damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.

MOZAİK PASTA TARİFİ
Mozaik pasta malzemeler
- 100 gram tereyağı
- 1.5 çay bardağı tozşeker
- 1.5 çay bardağı süt
- 4 yemek kaşığı kakao
- 350 gram pötibör bisküvi
Mozaik pasta üzeri için
- 150 gram bitter çikolata
- 1 çay bardağı krema
- İri dövülmüş Antep fıstığı
MOZAİK PASTA YAPILIŞI
- Petibör bisküvisini bir kap içerisinde elinizle kırarak parçalara ayırın.
- Parçaların orta boyutlarda olmasına dikkat edin.
- 100 gram tereyağını, kısık ateşte eritin.
- Eriyen yağın içerisine uygun ölçülerde şeker, süt ve kakaoyu ekleyip karıştırın.
- Önceden hazırladığınız bisküvi parçalarını ocaktaki karışımın içine atarak karıştırma işlemine devam edin.
- Karışımı kelepçeli kek kalıbına aktarıp bastırın ve derin dondurucuda 3 saat bekletin.
- Kremayı kaynatmadan ısıtın.
- Çikolatayı küçük parçalara ayırıp içine atın ve eriyinceye kadar karıştırın.
- Pastayı kalıptan çıkardıktan sonra çikolata sosunu üzerine dökün.
- Antep fıstığını kenarlarına ve üzerine serpiştirin.