Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı soğan çorbası tarifi, mantar sote tarifi, iç pilav tarifi ve havuçlu bademli kek tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Soğan çorbası malzemeler2 litre et suyu5 - 6 adet soğan4 silme yemek kaşığı tereyağ1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri7 adet tost ekmeğiSOĞAN ÇORBASI YAPILIŞISoğan ayıklanıp ince ince dilimler halinde kesilir.Yağla birlikte açık pembe renkte kavrulur.Et suyu ekleyip 20 dakika orta ateşte pişirilir.Ekmek dilimlerine kaşar peynir serpiştirilip fırında kızarana kadar pişirilir.Daha sonra kare şeklinde küçük parçalara bölünür.Çorbaları tabaklara alıp üzerine hazırlanan ekmekten koyun ve servis edilir. Mantar sote malzemeler4 yemek kaşığı zeytinyağı1 adet kuru soğan400 gr kestane mantarı15 adet orta boy kestane3 diş sarımsakTaze kekik, tuz, karabiberSoya sosuMANTAR SOTE YAPILIŞIKuru soğanı piyazlık olarak doğrayın.Zeytinyağı ile kavurun.Soğanları kavurduktan sonra üzerlerine kestane mantarlarını ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun. Bu arada baharatları da ekleyin.Bu aşamada kokusunu vermesi için tereyağı ekleyebilirsiniz.Bir tur daha az yağda çevirin. İç pilav malzemeler2 yemek kaşığı tereyağı2 su bardağı pirinç1 adet soğan2 yemek kaşığı dolmalık fıstık2 yemek kaşığı kuş üzümü2 yemek kaşığı toz şekerYenibaharTarçınTuzKarabiberZeytinyağı3 su bardağı suİÇ PİLAV YAPILIŞIBir pilav tenceresinde zeytinyağını koyup ısıtın, ardından soğanı ekleyin pembeleşinceye kadar kavurun.Dolmalık fıstığı ekleyip kavurmaya devam edin.Pirinci ekleyin, tuz ilave edip kavurun.Suda yumuşamış kuş üzümlerinin suyunu sıkıp ekleyin, ardından baharatlarını ekleyin ve karıştırın.Son olarak su ve şekeri ilave edip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşte kaynamaya bırakın.Ardından pilavın suyunu iyice çekene kadar 15 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra kapağını açın, kağıt havlu koyup yeniden kapağını kapatıp demlendirin.Bir pilav tenceresinde zeytinyağını koyup ısıtın, ardından soğanı ekleyin pembeleşinceye kadar kavurun.Dolmalık fıstığı ekleyip kavurmaya devam edin.Pirinci ekleyin, tuz ilave edip kavurun.Suda yumuşamış kuş üzümlerinin suyunu sıkıp ekleyin, ardından baharatlarını ekleyin ve karıştırın.Son olarak su ve şekeri ilave edip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşte kaynamaya bırakın.Ardından pilavın suyunu iyice çekene kadar 15 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra kapağını açın, kağıt havlu koyup yeniden kapağını kapatıp demlendirin. Havuçlu bademli kek malzemeler3 adet yumurta1 su bardağı şeker1/2 su bardağı sıvı yağ1 su bardağından biraz az süt1 su bardağı rendelenmiş havuç1 su bardağı çekilmiş badem2 su bardağı un2 paket kabartma tozu1 çay kaşığı tarçın1 paket vanilyaHAVUÇLU BADEMLİ KEK YAPILIŞI3 yumurtayı blender da çırpın.Köpürene kadar şekeri ekleyip biraz daha çırpın.Süt, sıvı yağ, tarçını ve unu katarak iyice çırpın.Hamur kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.Rendelenmiş havucu ve bademi ekleyerek karıştırıp 180°fırında pişirin.