Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı tel şehriye çorbası tarifi, bamya yemeği tarifi, sebzeli makarna tarifi ve magnolia tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Tel şehriye çorbası malzemeler1 çay bardağı tel şehriye + 1 çorba kaşığı daha tel Şehriye2 çorba kaşığı salça4 çorba kaşığı sıvı yağ2 çorba kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı kimyon1 çorba kaşığı pul biber1 adet et veya tavuk bulyonu1 tatlı kaşığı tuz2 litre sıcak su yaklaşıkTEL ŞEHRİYE ÇORBASI YAPILIŞIÖncelikle yağı tencere koyun ardından naneyi ekleyin.1 dk kadar bekledikten sonra salçayı ilave edin. 2-3 dk kadar kısık ateşte kavurun.Şehriyeyi ilave edip 2 dk daha kavurun, baharatını ekleyin. Bulyonu atın, sıcak suyu dökün karıştırın.Suyu az gelirse su ekleyebilirsiniz. 5 dk kadar kaynaktan sonra kapağı kapatıp ocaktan alın.Kapağı kapalı şekilde 5-10 dk dinlendikten sonra servise hazır. Bamya yemeği malzemeler600 gram bamya1 adet kuru soğan3 adet domates5 yemek kaşığı zeytinyağıYarım yemek kaşığı domates salçasıYarım yemek kaşığı biber salçasıYarım limonun suyu1 çay kaşığı pul biber2 çay kaşığı tuz1 adet kesme şeker1,5 su bardağı sıcak suBAMYA YEMEĞİ YAPILIŞIBamyaların tepelerini bıçakla kesip bol suyla yıkayın.Soğan ve domatesleri küp küp doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp önce soğanları ardından da salçaları kavurun.Domatesleri de ilave edip bir iki kez çevirdikten sonra kapağını kapatın.Domatesler yumuşayınca bamyaları da ilave edin ve hafifçe karıştırın.Tuz, limon suyu ve şekeri de ekleyin. Suyunu da ilave edip kapağını kapatın ve orta ateşte pişmeye bırakın. Soğuyunca servis edebilirsiniz. Sebzeli makarna malzemeler1 paket makarna (500 g)1 adet kuru soğan1 adet kırmızı dolmalık biber1 adet sarı dolmalık biber3 adet yeşil biber1 adet havuçYarım çay bardağından biraz fazla soya sosuTuz6 yemek kaşığı sıvı yağ7 su bardağı kaynar suSEBZELİ MAKARNA YAPILIŞIDerin bir tencereye 7 su bardağı suyu ekleyip 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin.Ocağın altın açın ve kaynamaya başlayınca 1 çay kaşığı tuz ilave edip 1 paket makarnayı ekleyin.Ortalama 8 - 10 dakika haşlayın.Haşlanan makarnayı bir süzgeç yardımıyla süzün.Ayrı bir tavada 6 yemek kaşığı sıvı yağ koyun ve halka halka doğranmış soğanları ekleyin.Soğanlar yumuşayınca üzerine kırmızı, sarı ve yeşil biberleri ekleyin.Biberlerde kavrulunca ince uzun doğranmış havuçları ekleyin.Bütün hepsi piştiğinde son olarak soya sosunu üzerine dökün ve 1 - 2 dakika daha pişirip ocaktan alın.Makarnayı haşladığınız tencerenin içerisinde makarnayla sebzeleri birleştirin.Servis edebilirsiniz. Muzlu magnolia malzemeler2 paket yulaflı bisküvi2 adet orta boy muz1 litre süt1 su bardağı toz şeker2 yemek kaşığı un1 paket vanilya1 fincan mısır nişastası200 ml krema2 adet yumurtanın sarısıMUZLU MAGNOLİA YAPILIŞIKrema ve muz dışındaki malzemeleri derin bir tencerede iyice çırparak pişirin.Muhallebi kıvamı alınca soğuması için bir kenara alın.Soğuyan muhallebinizin içine kremayı ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam edin.Yulaflı bisküvileri un haline gelene kadar robotta çekin.Bu undan 2 kaşık alıp kupun ya da servis kasesinin dibine yerleştirin.Etrafına dilimlediğiniz muzları yerleştirin.Kremasından bir kepçe kadar koyup üzerine tekrar 2 kaşık bisküvi serpin.Kremadan 1 kaşık daha koyun.En üstünü muz dilimleriyle süsleyin ve servis yapın.