'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (17 Mayıs 2023)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak tel şehriye çorbası tarifi, bamya yemeği tarifi, sebzeli makarna tarifi ve magnolia tarifi.

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı tel şehriye çorbası tarifi, bamya yemeği tarifi, sebzeli makarna tarifi ve magnolia tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

TEL ŞEHRİYE ÇORBASI TARİFİ
Tel şehriye çorbası malzemeler
- 1 çay bardağı tel şehriye + 1 çorba kaşığı daha tel Şehriye
- 2 çorba kaşığı salça
- 4 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çorba kaşığı pul biber
- 1 adet et veya tavuk bulyonu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 litre sıcak su yaklaşık
TEL ŞEHRİYE ÇORBASI YAPILIŞI
- Öncelikle yağı tencere koyun ardından naneyi ekleyin.
- 1 dk kadar bekledikten sonra salçayı ilave edin. 2-3 dk kadar kısık ateşte kavurun.
- Şehriyeyi ilave edip 2 dk daha kavurun, baharatını ekleyin. Bulyonu atın, sıcak suyu dökün karıştırın.
- Suyu az gelirse su ekleyebilirsiniz. 5 dk kadar kaynaktan sonra kapağı kapatıp ocaktan alın.
- Kapağı kapalı şekilde 5-10 dk dinlendikten sonra servise hazır.

BAMYA YEMEĞİ TARİFİ
Bamya yemeği malzemeler
- 600 gram bamya
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet domates
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım limonun suyu
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 adet kesme şeker
- 1,5 su bardağı sıcak su
BAMYA YEMEĞİ YAPILIŞI
- Bamyaların tepelerini bıçakla kesip bol suyla yıkayın.
- Soğan ve domatesleri küp küp doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp önce soğanları ardından da salçaları kavurun.
- Domatesleri de ilave edip bir iki kez çevirdikten sonra kapağını kapatın.
- Domatesler yumuşayınca bamyaları da ilave edin ve hafifçe karıştırın.
- Tuz, limon suyu ve şekeri de ekleyin. Suyunu da ilave edip kapağını kapatın ve orta ateşte pişmeye bırakın. Soğuyunca servis edebilirsiniz.

SEBZELİ MAKARNA TARİFİ
Sebzeli makarna malzemeler
- 1 paket makarna (500 g)
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kırmızı dolmalık biber
- 1 adet sarı dolmalık biber
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet havuç
- Yarım çay bardağından biraz fazla soya sosu
- Tuz
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 7 su bardağı kaynar su
SEBZELİ MAKARNA YAPILIŞI
- Derin bir tencereye 7 su bardağı suyu ekleyip 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin.
- Ocağın altın açın ve kaynamaya başlayınca 1 çay kaşığı tuz ilave edip 1 paket makarnayı ekleyin.
- Ortalama 8 - 10 dakika haşlayın.
- Haşlanan makarnayı bir süzgeç yardımıyla süzün.
- Ayrı bir tavada 6 yemek kaşığı sıvı yağ koyun ve halka halka doğranmış soğanları ekleyin.
- Soğanlar yumuşayınca üzerine kırmızı, sarı ve yeşil biberleri ekleyin.
- Biberlerde kavrulunca ince uzun doğranmış havuçları ekleyin.
- Bütün hepsi piştiğinde son olarak soya sosunu üzerine dökün ve 1 - 2 dakika daha pişirip ocaktan alın.
- Makarnayı haşladığınız tencerenin içerisinde makarnayla sebzeleri birleştirin.
- Servis edebilirsiniz.

MUZLU MAGNOLIA TARİFİ
Muzlu magnolia malzemeler
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 2 adet orta boy muz
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 fincan mısır nişastası
- 200 ml krema
- 2 adet yumurtanın sarısı
MUZLU MAGNOLİA YAPILIŞI
- Krema ve muz dışındaki malzemeleri derin bir tencerede iyice çırparak pişirin.
- Muhallebi kıvamı alınca soğuması için bir kenara alın.
- Soğuyan muhallebinizin içine kremayı ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam edin.
- Yulaflı bisküvileri un haline gelene kadar robotta çekin.
- Bu undan 2 kaşık alıp kupun ya da servis kasesinin dibine yerleştirin.
- Etrafına dilimlediğiniz muzları yerleştirin.
- Kremasından bir kepçe kadar koyup üzerine tekrar 2 kaşık bisküvi serpin.
- Kremadan 1 kaşık daha koyun.
- En üstünü muz dilimleriyle süsleyin ve servis yapın.