Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı mercimek çorbası tarifi, orman kebabı tarifi, nohutlu pilav tarifi ve ıspanaklı kek tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Süzme mercimek çorbası malzemeler1 su bardağı kırmızı mercimek1 adet kuru soğan1 adet havuç1 adet patatesYarım çay bardağı zeytinyağı4 su bardağı veya et suyuYarım limonKırmızı toz biberPul biberTuzTereyağıÜzeri için;NaneSÜZME MERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞIMercimekleri yıkayıp süzün, ardından tencereye alın.Üzerine doğranmış soğan, havuç, zeytinyağı, limon, baharat, tuz ve suyu ekleyip pişmeye bırakın.Suyu yetersiz gelirse ekleyebilirsiniz.Tüm malzemeler piştikten sonra çorbanızı blender'dan geçirin.Daha sonra üzeri için bir miktar tereyeğını sos tenceresinde kızdırın ve dilerseniz kırmızı pul biber ve kuru nane gibi baharatlarla lezzetlendirin.Sıcakken çorbanın üzerinde gezdirip çorbaları servis edin. Orman kebabı malzemelerSebzeler için:1 yemek kaşığı tereyağı2 adet büyük boy soğan4-5 diş sarımsak1 yemek kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı domates salçası2 adet kereviz sapı2 adet patlıcan2 adet büyük boy patates2 adet büyük boy havuç2 adet kırmızı kapya biber3-4 adet yeşil köy biberi1 su bardağı bezelyeTuz, karabiber3 su bardağı et suyu1 adet defne yaprağıEtler için:2 yemek kaşığı ayçiçek yağı500 gr kuşbaşı kuzu1 yemek kaşığı unORMAN KEBABI YAPILIŞIİlk olarak tencereyi ocakta ısıtmaya koyun.Etin üzerine un serpin ve kuzu etine yedirin.Unlamanın amacı çıtır olmasını sağlamak.Tencere ısındıktan sonra ayçiçeği yağını ve eti ilave edin.Et altın sarısı kıvamına gelene kadar pişirin.Bu sırada elinizdeki sebzeleri aşırı küçük olmayacak şekilde doğrayın.Et altın sarısı kıvamına geldikten sonra tabağa alın.Aynı tencerede biraz tereyağı erittikten soğanları ekleyin ve kavurun.Daha sonra sarımsakları doğrayıp ilave edin.Salçayı da erittikten sonra sebzeleri ekleyin.Sebzeler biraz yumuşadıktan sonra domatesleri ilave edin.Daha önce ayırdığımız etleri sebzelerle buluşturun.Tuz ve karabiberini ekleyin. 3 bardak et suyu ekleyin ve karıştırın.Bir adet defne yaprağı ekleyerek lezzet vermesini sağlayın.45- 50 dakika pişmeye bırakın. Nohutlu pilav malzemeler2 su bardağı pirinç3 su bardağı tavuk suyu veya sıcak su (her ikisini karıştırarak kullanabilirsiniz)Tuz2 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı sıvı yağ1 su bardağı haşlanmış nohutNOHUTLU PİLAV YAPILIŞIPirinci yıkayarak, yaklaşık 15-20 dk kadar tuzlu ve ılık suda beklettikten sonra suyunu süzün.Tencereye sıvı yağı ve tereyağını ekleyin, tereyağı eridikten sonra yıkanıp süzülen pirinçleri ilave edin.Biraz kavurduktan sonra kaynamış su veya tavuk suyunu, ardından da tuzunu ekleyin.Haşlanmış nohutları da ilave ederek, tencerenin kapağını kapatın. Dilerseniz haşlanmış nohutları pirinçle birlikte de ekleyebilirsiniz, her iki şekilde de çok güzel oluyor.Pilavımız kaynayıncaya kadar yüksek, üzeri göz göz olup suyunu çekinceye kadar da kısık ateşte pişirin.Pilav suyunu çekip pirinçler yumuşadıktan sonra, ocaktan alabilirsiniz.Üzerini havlu kağıt ile kapattıktan sonra, 10 dakika dinlendirin.Pilavımız servise hazır. Ispanaklı kek malzemeler3 adet yumurta1 su bardağı toz şeker1 su bardağı süt1/2 su bardağı zeytinyağı2,5 su bardağı un1 paket kabartma tozu1 paket vanilya200 gram ıspanak1 adet damla sakızıIspanaklı kek üzeri için (isteğe bağlı):2 patek toz krem şanti1 su bardağından biraz fazla sütISPANAKLI KEK YAPILIŞIYumurta ve koz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Ispanağı, damla sakızını ve sütü mutfak robotundan geçirin. Elde ettiğiniz karışımı kek harcına ilave edin. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında ortalama 35 - 40 dakika pişirin. Pişen keki servis tabağına çıkartın. Krem şanti eklemek istiyorsanız krem şantiyi hazırlayın ve buzdolabında bekletin. Kek soğuyunca üzerini krem şantiyle kaplayıp servis edebilirsiniz.