'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (17 Şubat 2025)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak düğün çorbası tarifi, ıspanak yemeği tarifi, mevsim salatası tarifi ve soğuk baklava tarifi.

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün düğün çorbası tarifi, ıspanak yemeği tarifi, mevsim salatası tarifi ve soğuk baklava tarifi var.

DÜĞÜN ÇORBASI TARİFİ
Düğün çorbası malzemeleri:
- 2 litre et suyu
- 250 gram koyun eti
- 125 gram un (1 bardak silme)
- 1 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme)
- 1/2 yemek kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kırmızı biber
- Düğün çorbası terbiyesi için:
- 2 yumurta sarısı
- 1 adet limon
DÜĞÜN ÇORBASI YAPILIŞI:
- Kuşbaşı doğranmış eti yeterince suyla pişirin.
- Unu bir bardak soğuk et suyuyla karıştırıp bulamaç yapın.
- Kalan et suyunu kaynatın. Pişen eti ve suyunu birleştirin.
- Hazırladığınız bulamacı azar azar iyice karıştırarak ekleyin.
- Tuzu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Terbiyesini yapıp ekleyin.
- Servisten önce üzerine yağ ve kırmızı biber yakıp gezdirin. Afiyet olsun!

ISPANAK YEMEĞİ TARİFİ
Ispanak yemeği malzemeler:
- 1 kg ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
ISPANAK YEMEĞİ YAPILIŞI:
- Başlangıç olarak ıspanakları temizleyelim.
- Diğer taraftan soğanı doğrayıp sıvı yağda pembeleşene dek kavurun.
- Salçayı ilave edin ve kavurmaya devam edin.
- Ardından ıspanakları da ekleyin ve ıspanaklar eriyinceye kadar kavurma işlemini sürdürün.
- Yarım çay bardağı yıkanmış pirinci, tuz ve baharatları da ilave edin.
- 1 su bardağı kaynar suyu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte pirinçler yumuşayana dek pişirin.
- Yanına yoğurtla birlikte sıcak servis edebilirsiniz, afiyet olsun!

MEVSİM SALATASI TARİFİ
Mevsim salatası malzemeleri:
- Yarım kırmızı lahana
- 2 havuç
- 1 göbek marul
- 3-4 kaşık konserve mısır
- Yarım demet roka
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
- Limon suyu
- Zeytinyağı
MEVSİM SALATASI YAPILIŞI:
- Göbek marulu yıkayıp dörde kesin.
- Kırmızı lahanayı ince ince kıyıp bir kaba alın.
- Çok az limon suyu ve tuz ekleyip elinizle ovun. Havucu rendeleyin.
- Roka ve maydanoz yapraklarını yıkayıp kurulayın. Salata servis tabağına göbek marul dilimlerini çiçek şeklinde yerleştirin.
- Dört yanına havucu ve kırmızı lahanayı değişimli olarak koyun.
- Mısırı salata üzerine serpin. Roka ve maydanoz yapraklarını marulun orta kısmına yerleştirin.
- Limon suyu ve zeytin yağını gezdirip servis yapın. Afiyet olsun!

SOĞUK BAKLAVA TARİFİ
Soğuk baklava malzemeler:
- Bir paket baklavalık yufka
- 250 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Arası için:
- 1 su bardağı çekilmiş fıstık
- Üzeri için:
- 1 çay bardağı bitter çikolata
- Yarım çay bardağı şeker
- Şerbeti için:
- 5 su bardağı süt
- 2 su bardağı şeker
SOĞUK BAKLAVA YAPILIŞI:
- İlk olarak şerbeti hazırlayın. Bunun için tencereye sütü ve şekeri alın, kaynatın.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın, bu şekilde 15 dakika daha kaynatın.
- Tereyağını ve sıvı yağı tavada eritin.
- Yağ ılıdıktan sonra tatlı tepsisini yağlayın.
- Baklava hamurlarını üçerli olacak şekilde tepsiye dizin.
- Her 3 katta bir araları yağlayın.
- 3 katta bir yağlanan yufkalara 15. katta fıstık serpin.
- Arası ve üzeri için ayırdığınız bitter çikolata şeker ve fıstığı mikserden çok ince bir şekilde geçirin.
- Mikserden geçirdiğiniz bu karışımı fıstığın üzerine serpin.
- Tekrar 3 kat 3 kat şekilde yağlayarak 15 kat daha yufkaları serin.
- Tekrar fıstık ve bitter çikolatalı karışımdan serpin.
- Kalan yufkaların da üzerine üçer katta bir yağlayarak yerleştirin.
- En son kalan yağ ile baklavanın üzerini yağlayın ve baklavayı dilimleyin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Tatlı ılıdığında üzerine soğuk şerbeti gezdirin ve çikolatalı karışımı üzerine serpin. Afiyet olsun!