MANİSA KEBABI NASIL YAPILIR?
Manisa kebabı için gerekli olan köfte malzemeleri bir kap içinde iyice yoğrulmalıdır. Yoğurulan köfteler bir süre buzdolabında dinlendikten sonra ince uzun şekiller verilerek ızgarada ya da yüksek ısıda ocakta bir tava içinde pişirilir. Servis sırasında kullanılacak domates ve biberlerde ateşte közlenerek hazır hale getirilir. Servis tabağına tereyağında ısıtılmış küp küp doğranmış pideler yerleştirilir. Pidelerin üzerine köfteler konur. Köftelerin üzerine de tereyağı ve sumak gezdirilir. Közlenmiş biber ve domatesle Manisa kebabı servise hazır hale gelir.
- Manisa kebabı için ilk olarak köfte harcını hazırlayın. Bunun için öncelikle soğan rendenin ince tarafı ile rendelenir.
- Sarımsaklar iyice dövülür.
- Kıyma, galeta unu, sarımsak ve baharatlarla iyice yoğurulur.
- 10 dakika kadar yoğurulan köfte harcından ince uzun şeritler halinde köfteler hazırlanır.
- Hazırlanan köfteler buzdolabında en az yarım saat dinlendirilir.
- Dinlenen köfteler döküm tavada yüksek ateşte pişirilir.
- Domates ve biber salçası hafif sulandırılarak pişirilir.
- İçine eritilmiş tereyağı da eklenir ve ocaktan alınır.
- Isınmış pideler tereyağı ile yağlanır.
- Üzerine ince bir tabaka halinde yoğurt sürülür.
- Hazırlanan salçalı sos pidenin üzerine dökülür ve üzerine de köfteler yerleştirilerek servise hazır hale getirilir.