FESLEĞEN VE SARIMSAK SOSLU KÖFTE TARİFİ
Fesleğen ve sarımsak soslu köfte malzemeleri
- 500 gram kıyma
- 1 yumurta
- 3 - 4 yemek kaşığı galeta unu
- 1 rendelenmiş soğan
- 2 diş dövülmüş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Kekik
- Kimyon
- Kızartmak için ayçiçeği yağı
Fesleğenli ve sarımsaklı sos için
- Yarım demet taze fesleğen
- 4 diş sarımsak
- 1 su bardağı mayonez
- Yarım çay bardağı krema
- Yarım limon suyu
- Tuz
- Karabiber
Fesleğen ve sarımsak soslu köfte yapılışı
Köfte için gerekli tüm malzemeleri derin bir kabın içine alıp iyice yoğurun. Yaklaşın 10 dakika yoğurduktan sonra üzerini streç filmle kapatıp 1 - 2 saat dinlendirin. Hazırladığınız harçtan parçalar kopartıp elinizle yuvarlayın. Parmak şeklinde köfteler hazırlayın. Köfteleri ince tabakalar halinde una bulayın. Kızartma tavasına yeterli miktarda ayçiçeği yağı alıp ısıtın. Köfteleri tavaya alıp orta ateşte her tarafını kızartıp servis tabağına alın. Sos için fesleğeni ve sarımsağı mutfak robotundan geçirin. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Köfteleri sosla birlikte servis edin.