Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size mercimek çorbası tarifi, mücver tarifi, arpa şehriye pilavı tarifi ve magnolia tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Süzme mercimek çorbası malzemeler1 su bardağı kırmızı mercimek1 adet kuru soğan1 adet havuç1 adet patatesYarım çay bardağı zeytinyağı4 su bardağı veya et suyuYarım limonKırmızı toz biberPul biberTuzTereyağıÜzeri için;NaneSÜZME MERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞIMercimekleri yıkayıp süzün, ardından tencereye alın.Üzerine doğranmış soğan, havuç, zeytinyağı, limon, baharat, tuz ve suyu ekleyip pişmeye bırakın.Suyu yetersiz gelirse ekleyebilirsiniz.Tüm malzemeler piştikten sonra çorbanızı blender'dan geçirin.Daha sonra üzeri için bir miktar tereyeğını sos tenceresinde kızdırın ve dilerseniz kırmızı pul biber ve kuru nane gibi baharatlarla lezzetlendirin.Sıcakken çorbanın üzerinde gezdirip çorbaları servis edin. Mücver malzemeler3 adet yumurta3 adet kabakYarım su bardağı un2-3 dal yeşil soğanYarım demet maydanozBir tutam dereotuTuzKarabiberPul biberMÜCVER YAPILIŞIİlk olarak mücver malzemelerini hazırlayalım. Kabakları soyarak rendenin iri kısmında rendeleyelim. Yeşil soğan, maydanoz ve dereotu minik minik doğrayalım.Kabak Mücver harcını hazırlayalım. Yumurtaları derince bir kaba alalım un ilave edilerek pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım. Baharatları, suyunu iyice sıktığımız kabakları ve doğranmış dereotu, yeşil soğan ve maydanozu eklenerek karıştıralım. Mücver harcımız hazır.Mücveri tavada pişirelim. Teflon tavaya az miktarda sıvı yağ alalım, kabak karışımından bir kaşık dökelim. Mücverlerin her iki yüzü de kızardıktan sonra havlu kağıt serilmiş tabağa alalım. Kabak mücveri servis edelim. Kuru domatesli arpa şehriye pilavı malzemeler2 su bardağı arpa şehriye1 su bardağı domates rendesi2 su bardağı sıcak su (isteyenler et suyu kullanabilir)1 adet dolmalık kırmızı biber (kapya)1 adet çarliston biber1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ10-15 adet kuru domatesTuzKURU DOMATESLİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI YAPILIŞIKülbastının yanına çok yakışacak kuru domatesli arpa şehriye pilavını şu şekilde hazırlayabilirsiniz.Biberlerin saplarını kesin, boyuna 2 parçaya bölün.Çekirdeklerini çıkarın ve olabildiğince eşit küpler halinde kesin.Kuru domatesleri sıcak suya koyun hafif diri olacak şekilde yumuşamasını bekleyin. Bıçakla keserken dağılmayacak kadar yumuşaması yeterli. Kahvaltılık cevizli kuru domatesten biraz daha diri olmalı. Ardından ağıza gelecek kadar parçalara bölün.Tencereye tereyağını ve sıvı yağı alıp eritin.Üstüne arpa şehriyeyi ekleyip rengi koyulaşmaya ve hafiften kokusu çıkıncaya kadar kavurun.Biberleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.Domates rendesini ekleyip 2-3 kez karıştırın.Suyunu ve tuzunu ekleyerek karıştırmaya devam edin.Son aşamada kuru domatesleri ekleyin.Kapağı kapalı olarak suyunu çekmeye başlayıncaya kadar pişirin. (Biraz ıslak olacak yoksa dibi tutabilir) Ocağın altını kapatın15-20 dakika kadar kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakıp servis yapın. Karamelli magnolia malzemeler1 litre sütYarım çay bardağı unYarım çay bardağı nişasta2 yumurta sarısı1 su bardağı toz şeker1 paket vanilya1 paket kremaAra kat için petibörKaramel için:1 su bardağı toz şeker5 yemek kaşığı suBirkaç damla limon suyu3 yemek kaşığı tereyağı120 ml kremaKARAMELLİ MAGNOLİA YAPILIŞIVanilya ve krema haricindeki tüm malzemeyi bir tencereye alarak çırpın ve ocağa alıp koyulaşana kadar pişirin.Ocaktan alıp içine vanilya ve kremayı ilave edin ve mikser ile ılınana kadar çırpın.Karamel için şeker, su ve limonu tavaya alıp karıştırmadan arada sallayarak eritin.Hafif kahverengi rengini aldığında içerisine tereyağını ilave edip eriyene kadar karıştırın.Tamamen eridikten sonra kremayı da ekleyip hızlıca karıştırarak ocaktan alın.Servis kuplarına önce muhallebiyi, ardından karameli ve ufalanmış bisküviyi ekleyip kupları doldurun.Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Buzdolabına alın ve soğuduktan sonra servis yapın.