KUZU KÜLBASTI İÇİN MALZEMELER
- 500 gr kuzu külbastı eti
- 2 çay bardağı zeytinyağı
- 5 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kuru kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
YEMEĞE BAŞLAMADAN ÖNCE...
Malzemeleri bir kenara ayırdıktan sonra, yemek yapmadan önce kuzu etini marine etmeniz gerekiyor. Eti kesinlikle yıkamayın. Aksi durumda ne yaparsanız yapın etiniz yumuşak olmaz. Kuzu etini en az 2 saat boyunca marine ederseniz çok daha lezzetli olur. Etiniz marine olduktan sonra yemeğe başlayabilirsiniz.
KUZU ETİ NASIL MARİNE EDİLİR?
- Sarımsakları rendeleyin.
- Derin bir kabın içine zeytinyağını alın, içerisine sarımsakları ve baharatları ekleyin.
- Hazırladığınız bu marineye etleri koyun.
- İyice yoğurarak, marinenin etlerin her yanına nüfuz etmesini sağlayın.
- Kabın ağzını streç filmle kapayın ve bu şekilde buzdolabında minimum 2 saat bekletin.