Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size tarhana çorbası tarifi, patlıcan yemeği tarifi, şehriyeli bulgur pilavı tarifi ve şekerpare tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Tarhana çorbası malzemeler3 yemek kaşığı toz haldeki tarhana1 çorba kaşığı salça1 çorba kaşığı tereyağı1 çay kaşığı naneTuz1 çay kaşığı kırmızıbiberTARHANA ÇORBASI YAPILIŞI1 çorba kaşığı tereyağı bir tencereye alınır ve eritilir.1 çorba kaşığı salça da tencereye eklenir ve yağda kızdırılır.5 su bardağı su ilave edilir.Bir başka kabın içerisinde de 1 su bardağı suya, toz tarhana eklenir ve karıştırılır.Kaynar halde bulunan tencerenin içerisine bu karışım ilave edilir.15 ile 20 dakika arasında pişirilir.1 çay kaşığı kırmızı biber ve 1 çay kaşığı nane ilave edilerek servis yapılır. Patlıcan yemeği malzemeler7 adet ince patlıcan8 adet yeşil biber5 adet yumuşak domates3 orta boy kuru soğan5 dış sarımsakKızartmak için;Sıvı yağ1 yemek kaşığı salça1 tatlı kaşığı tozbiber tuz1 su bardağı sıcak su1 tutam maydanozPATLICAN YEMEĞİ YAPILIŞIÖncelikle sebzeleri yıkayın.Patlıcanı baş parmak uzunluğunda kesin ve onu tamamen ayırmadan dörde bölün.Diğer sebzeleri iri şekilde doğrayın.Tencereye yağı koyup, patlıcanı yumuşayana kadar kızartın.Kızaran patlıcanı tabağa alın ve aynı tencerede doğranan diğer sebzeleri de koyup kapağı kapatıp yavaşça pişirin.Pişen sebzelerin üzerine salça, tozbiber, tuz koyup karıştırın ve sıcak suyu da koyup biraz kaynatın.Son olarak kızaran patlıcanı da koyup bir taşım pişirince tadına bakıp ocağı kapatın.Servisten önce ince kıyılmış maydanozu ekleyip servis edebiliriz. Şehriyeli bulgur pilavı malzemeler5 yemek kaşığı tereyağı½ su bardağı arpa şehriye2 su bardağı pilavlık bulgur1 tatlı kaşığı tuz4 su bardağı su (kaynar)ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞIYayvan bir tencerede tereyağını eritin ve arpa şehriyeleri kahverengileşinceye kadar kavurun. Bulguru tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin.Tuzu da ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.Üzerine sıcak suyu dökün ve kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.Suyunu çektiğinde kaşığın arkasıyla dibine doğru delik açın.Eğer bulgurlar ortada geri toplanmıyorsa pişmiş demektir.Ocağın altını kapatıp kapağın altına kağıt havlu yerleştirin ve 15 dakika dinlendirin.Pilav dinlendikten sonra çatal yardımıyla bulgurları havalandırıp servis edin. Şekerpare malzemeler3 su bardağı un3 çay bardağı pudra şekeri2 adet yumurta250 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin1 çay bardağı irmik2 paket kabartma tozu1 çay kaşığı vanilyaÜzerine:FındıkŞerbeti için:3 su bardağı toz şeker2 su bardağı suYarım limonun suyuŞEKERPARE YAPILIŞIUnu derin bir kaba alın ve ortasını havuz şeklinde açın.Pudra şekeri, yumurta, margarin, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı unun ortasındaki boşluğa koyun. Ortadaki malzemeyi una karıştırmadan elinizle yoğurun.Daha sonra unu da karıştırın ve tüm malzemeyi kulak memesi yumuşaklığında bir hamur haline gelene kadar yoğurmaya devam edin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve her birini avucunuzun içinde yuvarlayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin.Ortalarına fındık batırın.Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 15 dakika, pişirin.Daha sonra fırının ısısını 190 dereceye düşürüp 10 dakika daha pişirin ve soğuması için bir kenara alın.Şerbeti için toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatın.Limon suyunu ekleyin ve bir-iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.Soğuk tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirin.Tatlının üzerini streç filmle kapatın ve 15 dakika bekletin.Daha sonra servis yapın.