FIRINDA KANAT TARİFİ
FIRINDA SOSLU TAVUK KANAT MALZEMELER
- Yarım kilo tavuk kanat
- 4 adet iri patates
- 2 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı su
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
FIRINDA SOSLU TAVUK KANAT YAPILIŞI:
- Tavuk kanatları güzelce yıkanır. Baharat, 1 yemek kaşığı salça ve tuz eklenip iyice harmanlanır.
- Patatesler elma dilim şeklinde doğranır. Tavuk ve patates birlikte karıştırılıp tepsiye yayılır.
- Dilimlenmiş soğanlar da ilave edildikten sonra üzerine salça sosu eklenip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.