Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size mercimek çorbası tarifi, bamya yemeği tarifi, sebzeli bulgur pilavı tarifi ve sütlaç tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Süzme mercimek çorbası malzemeler1 su bardağı kırmızı mercimek1 adet kuru soğan1 adet havuç1 adet patatesYarım çay bardağı zeytinyağı4 su bardağı veya et suyuYarım limonKırmızı toz biberPul biberTuzTereyağıÜzeri için;NaneSÜZME MERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞIMercimekleri yıkayıp süzün, ardından tencereye alın.Üzerine doğranmış soğan, havuç, zeytinyağı, limon, baharat, tuz ve suyu ekleyip pişmeye bırakın.Suyu yetersiz gelirse ekleyebilirsiniz.Tüm malzemeler piştikten sonra çorbanızı blender'dan geçirin.Daha sonra üzeri için bir miktar tereyeğını sos tenceresinde kızdırın ve dilerseniz kırmızı pul biber ve kuru nane gibi baharatlarla lezzetlendirin.Sıcakken çorbanın üzerinde gezdirip çorbaları servis edin. Bamya yemeği malzemeler600 gram bamya1 adet kuru soğan3 adet domates5 yemek kaşığı zeytinyağıYarım yemek kaşığı domates salçasıYarım yemek kaşığı biber salçasıYarım limonun suyu1 çay kaşığı pul biber2 çay kaşığı tuz1 adet kesme şeker1,5 su bardağı sıcak suBAMYA YEMEĞİ YAPILIŞIBamyaların tepelerini bıçakla kesip bol suyla yıkayın.Soğan ve domatesleri küp küp doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp önce soğanları ardından da salçaları kavurun.Domatesleri de ilave edip bir iki kez çevirdikten sonra kapağını kapatın.Domatesler yumuşayınca bamyaları da ilave edin ve hafifçe karıştırın.Tuz, limon suyu ve şekeri de ekleyin. Suyunu da ilave edip kapağını kapatın ve orta ateşte pişmeye bırakın. Soğuyunca servis edebilirsiniz. Sebzeli bulgur pilavı malzemeler5 yemek kaşığı tereyağı1 orta boy soğan3 adet biber1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1 adet kapya biber2 su bardağı pilavlık bulgur1 tatlı kaşığı tuz4 su bardağı su (kaynar)SEBZELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞIPilav tenceresine yağı alın ve eritin.Eriyen yağın içerisine yemeklik doğranan soğanları ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun.Soğanların üzerine küp küp doğranan biberleri ve kapya biberi ekliyoruz.Kavurmaya devam ediyoruz.Kavrulunca üzerine salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar yine kavuruyoruz.Üzerine bulgurları ekleyip iyice karıştırıyoruz.Üzerine kaynar suyu ekleyip tuzu ilave edip kapağını kapatıyoruz.Bulgurlar şişip suyu çekince altını kapatıyoruz. Sütlaç malzemeler1 lt süt2 çay bardağı pirinç1 litre su3 yemek kaşığı pirinç unu1,5 -2 su bardağı toz şeker1 su bardağı sütTarçınSÜTLAÇ YAPILIŞIPirinçleri yıkayıp tencereye koyun ve üzerine su ekleyerek haşlayın.Pirinçler şişip pişince üzerine sütü ekleyin.Bir kaç kere karıştırıp kaynamasını bekleyin. Bir kasede pirinç ununu 1 su bardağı sütle eritin.Tencerede kaynayan sütten 1 - 2 kepçe alıp kasenin içerisine ekleyin.Kasedeki karışımı kaynayan tencerenin içerisine ekleyin.Ara sıra karıştırarak 10 dakika daha pişirin.Daha sonra toz şekeri ilave edin karıştırın ve 1 - 2 taşım kaynatın.Pişen sütlaçları kaselere dağıtın.Sütlaçlar soğuduğunda üzerine tarçın serperek servis edin.