Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size tutmaç çorbası tarifi, fırında köfte patates tarifi, fırın makarna pilavı tarifi ve krem karamel tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Tutmaç çorbası malzemeler2 su bardağı yeşil mercimek1 su bardağı erişte2 kaşık margarin2 su bardağı yoğurt1 kuru soğan2 kaşık un2 su bardağı su veya et suyuKuru nane, tuz, karabiberTUTMAÇ ÇORBASI YAPILIŞIMercimekleri akşamdan soğuk suya koyup ertesi gün haşlayın.Suyunu süzüp kenarda bekletin.Soğanları yağda hafif pembeleşinceye kadar kavurun.Mercimekleri ilave edip karıştırın.Yoğurtla unu karıştırıp tuz ve karabiberi ekleyin, ardından mercimeklere ilave edin.Suyu da koyup kaynatın.Kaynadıktan sonra erişteleri ilave edin ve 15-20 dakika daha kaynatın.En son naneyi koyup altını kapatın. Fırında patates köfte malzemeler3 adet orta boy patates1 adet orta boy kuru soğan1 adet orta boy domates2 adet orta boy kırmızı biberKöfte harcı için:500 gram kıyma1 adet kuru soğan1 adet yumurta2 yemek kaşığı galeta unu (ya da bayat ekmek içi)10 dal maydanoz1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı yenibaharSosu için:2 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı domates salçası1,5 su bardağı sıcak suYarım çay kaşığı tuzFIRINDA PATATES KÖFTE YAPILIŞIKuru soğanı rendeleyin ve yoğurma kabına aldığınız kıymaya ilave edin.Galeta unu, yumurta ve ince ince doğradığınız maydanozları da kıymaya ekleyin.Tuz, karabiber ve kimyonu da ekleyip yoğurun.Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.Kıymadan küçük parçalar koparıp elinizle köfte şekli verin.Sıvı yağı sos tenceresinde kızdırıp içine domates salçasını ekleyin ve kısa bir süre kavurun.Ardından içine rendelediğiniz domatesleri de ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin.Kuru soğanları piyazlık, patatesleri ise elma dilim doğrayın.Fırın kabının tabanına önce soğanları üzerine patatesleri yerleştirin.En üste de köfteleri dizin.Kırmızı biberi küp küp doğrayıp köftelerin üzerine serpin.Hazırladığınız domatesli sosu da malzemelerin üzerine yayın.Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.Tepsiyi fırına verip 35-40 dakika kadar pişirin. Fırın makarna malzemeler1 paket fırın makarna1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri(üzeri için)Beşamel sos için:4 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı sıvı yağ3 yemek kaşığı un2,5 su bardağı süt1/2 adet muskat ceviziFIRIN MAKARNA YAPILIŞIBeşamel sosu hazırlamak için; 4 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı bir sos tenceresinde kızdırın.Ardından 3 yemek kaşığı unu üzerine ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun.2,5 su bardağı sütü de sos tenceresine ilave edip iyice karıştırın ve karışım koyulaşana kadar orta ateşte pişirin.Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.Pişmiş olan beşamel sosun üzerine yarım muskat rendeleyip karıştırın ve ocaktan alın.Arzuya göre tuz ve karabiber ile tatlandırın.Derin bir tencerede kaynamış olan tuzlu suyun içine fırın makarnayı atın ve 10 dakika, yumuşayana kadar pişirin.Ocaktan alıp, suyunu süzdürün.Geniş bir kabın içerisinde, süzülmüş olan makarnayı ve beşamel sosu güzelce karıştırın.Makarnayı, pişireceğiniz fırın kabına alın ve üzerine 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika pişirin.İlk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyin ve servis edin. Fırında makarna servise hazır. Krem karamel malzemeler7 yumurta1 su bardağı toz şeker1 paket vanilya1 litre sütKrem karamelin karamelin için1 su bardağı toz şeker6 yemek kaşığı suKREM KARAMEL YAPILIŞIToz şeker ve suyu yapışmaz yüzeyli bir tavaya koyun.Orta ateşte şeker eriyip rengi hafif koyulaşana kadar pişirip ocaktan alın.Krem karamel kaplarına eşit olarak paylaştırın. Derin bir kasede yumurtaları kırın.Toz şekeri ilave edip krema kıvamına gelene kadar çırpın.Vanilyayı ekleyin ve 2 dakika daha çırpın.Sütü yavaş yavaş çırparak ekleyin ve 3-4 dakika daha yüksek devirde çırpın.Üzerinde oluşan köpüğü kepçe yardımıyla temizleyin ve yumurta karışımın karamel kaplarına paylaştırın.Kapları bir fırın tepsisine yerleştirin ve yarısına gelecek şekilde sıcak su ekleyin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.Fırından çıkarın ve oda ısısına gelene kadar bekletin. Bir gece buzdolabında bekletin.Krem karamel kaplarını servis tabaklarına ters çevirip soğuk servis yapın.