Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı yoğurt çorbası tarifi, İzmir köfte tarifi, yoğurtlu arpa şehriye pilavı tarifi ve sütlaç tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Yoğurt çorbası malzemeler7 su bardağı su4 çorba kaşığı pirinç1 çorba kaşığı un1 yumurta sarısı1 su bardağı yoğurt2 çay kaşığı tuzKuru naneYOĞURT ÇORBASI YAPILIŞIYoğurt çorbası yapımı için, tencereye suyu ekleyin, kaynadıktan sonra pirinçleri ekleyin.Bir kapta yumurta, un ve yoğurdu karıştırın.Pişen pirincin üzerine ekleyin ve karıştırın.Pişerken bir tutam kuru nane ekleyin.10 dakikaya yakın pişirdikten sonra yoğurt çorbasının altını kapatın ve tuzunu ekleyin.Yoğurt çorbası servise hazır. İzmir köfte tarifi malzemeler4 adet patates4 adet yeşil biber2 adet domatesİzmir köfte kızartmak için:1,5 su bardağı ayçiçek yağı500 gram orta yağlı kıyma1 adet rendelenmiş kuru soğan3 yemek kaşığı galeta unu1 adet yumurta1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kimyonİzmir köfte sosu için:2 yemek kaşığı ayçiçek yağı1 tatlı kaşığı domates salçası2 adet rendelenmiş domates2 su bardağı sıcak su1/2 çay kaşığı tuzİZMİR KÖFTE YAPILIŞIKöfte harcı için gerekli bütün malzemeleri bir kapta birleştirin ve iyice yoğurmaya başlayın. Hazırladığınız harçtan köfteleri yapmak için parçalar alın ve parmak şeklinde yuvarlayın.Patatesleri kabuklarını soyup yıkayın ve elma dilimi olarak doğrayın. Domatesleri halka halka doğrayın ve biberleri ortadan ikiye bölün. Derin bir tavada ayçiçek yağını kızdırın. Daha sonra ilk patatesleri ve sonra köfteleri kızartın. Bu arada sosunu hazırlayın.Domates salçasını ayçiçek yağında 2 - 3 dakika kavurun. Rendelenmiş domatesleri ekleyip karıştırın. Üzerine sıcak su ve tuzu ekleyip kaynayana kadar pişirin. Kaynayınca ocağın altını kapatın.Köfteleri ve patates dilimlerini tepsiye dizin. Aralarına domatesleri ve biberleri ekleyin. Hazırlanan sosu üzerinde gezdirip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Kuru domatesli arpa şehriye pilavı malzemeler2 su bardağı arpa şehriye1 su bardağı domates rendesi2 su bardağı sıcak su (isteyenler et suyu kullanabilir)1 adet dolmalık kırmızı biber (kapya)1 adet çarliston biber1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ10-15 adet kuru domatesTuzKURU DOMATESLİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI YAPILIŞIBiberlerin saplarını kesin, boyuna 2 parçaya bölün.Çekirdeklerini çıkarın ve olabildiğince eşit küpler halinde kesin.Kuru domatesleri sıcak suya koyun hafif diri olacak şekilde yumuşamasını bekleyin. Bıçakla keserken dağılmayacak kadar yumuşaması yeterli. Kahvaltılık cevizli kuru domatesten biraz daha diri olmalı. Ardından ağıza gelecek kadar parçalara bölün.Tencereye tereyağını ve sıvı yağı alıp eritin.Üstüne arpa şehriyeyi ekleyip rengi koyulaşmaya ve hafiften kokusu çıkıncaya kadar kavurun.Biberleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.Domates rendesini ekleyip 2-3 kez karıştırın.Suyunu ve tuzunu ekleyerek karıştırmaya devam edin.Son aşamada kuru domatesleri ekleyin.Kapağı kapalı olarak suyunu çekmeye başlayıncaya kadar pişirin. (Biraz ıslak olacak yoksa dibi tutabilir) Ocağın altını kapatın15-20 dakika kadar kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakıp servis yapın. Sütlaç malzemeler1 lt süt2 çay bardağı pirinç1 litre su3 yemek kaşığı pirinç unu1,5 -2 su bardağı toz şeker1 su bardağı sütTarçınSÜTLAÇ YAPILIŞIPirinçleri yıkayıp tencereye koyun ve üzerine su ekleyerek haşlayın.Pirinçler şişip pişince üzerine sütü ekleyin. Bir kaç kere karıştırıp kaynamasını bekleyin.Bir kasede pirinç ununu 1 su bardağı sütle eritin.Tencerede kaynayan sütten 1 - 2 kepçe alıp kasenin içerisine ekleyin.Kasedeki karışımı kaynayan tencerenin içerisine ekleyin.Ara sıra karıştırarak 10 dakika daha pişirin.Daha sonra toz şekeri ilave edin karıştırın ve 1 - 2 taşım kaynatın.Pişen sütlaçları kaselere dağıtın. Sütlaçlar soğuduğunda üzerine tarçın serperek servis edin.