'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (18 Kasım 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak havuç çorbası tarifi, karalahana sarması tarifi, coleslaw tarifi ve tiramisu tarifi.

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı havuç çorbası tarifi, karalahana sarması tarifi, coleslaw tarifi ve tiramisu tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

HAVUÇ ÇORBASI TARİFİ
Havuç çorbası malzemeler
- 3 adet orta boy havuç
- 1 adet büyük boy soğan
- 1/2 su bardağı pirinç
- 5 büyük su bardağı sıcak tavuk suyu (yoksa sıcak içme suyu)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
HAVUÇ ÇORBASI YAPILIŞI
Soğanları çok iri olmayacak şekilde doğrayın. Sıvıyağı kızdırdığınız tencereye soğanları ekleyin ve sotelemeye başlayın. 1-2 dakika sonra tereyağını da ekleyin. Hemen ardından aynı soğanlar gibi çok iri olmayacak şekilde doğradığınız havuçları ilave edin. 1 dakika kadar soteledikten sonra pirinci ekleyip bir çevirin ve sıcak tavuk suyunu yada içme suyunu ekleyin. Tavuk suyunu ekledikten sonra minik bir tülbentin içine hafif ezilmiş 1 diş sarımsağı, karabiberi koyup, bir iple bağlayıp çorbanın içine atın. Su kaynamaya başlayınca altını kısın ve pişmeye bırakın. Havuçlar iyice yumuşayıp, pirinçler pişince, baharat kesesini çıkarıp, parçalayıcı yardımıyla çorbayı pürüzsüz hale getirin. Son olarak tuzunu da ekleyip, çorbanın altını kapatın.

KARALAHANA SARMASI TARİFİ
Karalahana sarması malzemeler
- 1 kg kara lahana
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1.5 su bardağı pirinç
- 3 soğan
- 250 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Kimyon
- Tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı ince doğranmış maydanoz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Üzeri için
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 15 gram tereyağı
KARALAHANA SARMASI YAPILIŞI
Karalahanaları yıkayıp kaynayan tuzlu suya atın ve yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzerek soğumaya bırakın. Soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya karıştırın. Pirinç, zeytinyağı, tuz, salça, maydanoz ve baharatları ekleyip karıştırın. Harçtan yaprakların içine doldurup sarın. Tencerenin zeminine karalahana yaprakları serip, dolmaları tencereye dizin. En üste zeytinyağı gezdirip üzerine uygun büyüklükte bir tabak kapatın ve dolmaların hizasına gelecek kadar sıcak su ekleyin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın. Yumuşayıncaya kadar pişirin. Tereyağını eritip salçayı 3 dakika kavurun. Dolmaları tabağa alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos gezdirdikten sonra sıcak servis yapın.

COLESLAW TARİFİ
Coleslaw malzemeler
- Beyaz lahana (bir bütünün çeyreği)
- 3 adet havuç (rendelenmiş)
- 1 adet kuru soğan (ince uzun kesilmiş)
- Elma sirkesi
- 1 adet limon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı hardal
- 3 yemek kaşığı yoğurt
COLESLAW YAPILIŞI
Beyaz lahana, havuç rendesi, kuru soğan bir kaba alınıp elma sirkesi ve limonla yumuşayana kadar karıştırılır.
Yumuşayınca tuz, hardal ve yoğurt ilave edin. Hepsi iyice birbirine geçene kadar yedirilir.

TİRAMİSU TARİFİ
Tiramisu malzemeler
- 1 adet hazır pandispanya keki
Muhallebisi için;
- 2.5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme dolu)
- 3 yemek kaşığı un (tepeleme dolu)
- 1 adet yumurta
- 200 gram labne peyniri (1 paket)
Islatmak için;
- 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
- 3’ü bir arada hazır kahve
Üzeri için;
- Kakao
TİRAMİSU YAPILIŞI
Öncelikle muhallebi için şeker, un, süt ve yumurta çırpılarak ocakta kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Kaynadıktan sonra altı kapatılarak ılımaya bırakılır. 15 dakika kadar bekleyip ılındıktan sonra labne peyniri ilave edilip mikser ile pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır. Diğer taraftan sıcak su içinde hazır kahve çözdürülerek hazırlanır ve hafif soğuması beklenir. Servis tabağına pandispanya kekinin bir katı yerleştirilerek kahvenin yarısı ile ıslatılır. Üzerine kremanın yarısı ilave edilip kalan kahve ile üst kat da ıslatıldıktan sonra ikinci kat kapatılır. Kalan krema pastanın üzerine dökülerek pastanın üzeri ve kenarları güzelce kapatılır. Son olarak pastanın üzerine süzgeç yardımı ile kakao serpilir. Buzdolabında birkaç saat dinlendirildikten sonra dilimlenerek servis edilir.