Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda sarımsaklı un çorbası tarifi, patates oturtma tarifi, şehriyeli pilav tarifi ve havuçlu tarçınlı kek tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Sarımsaklı un çorbası malzemeler1 çorba kaşığı tereyağı2 çorba kaşığı zeytinyağı4 çorba kaşığı un1 iri diş sarımsakKarabiberTuz ve tavuk bulyonYeteri kadar suÜzeri için:1 tatlı kaşığı tereyağıToz kırmızı biber ve kuru naneİsteğe bağlı olarak da sirkeSARIMSAKLI UN ÇORBASI YAPILIŞITavuk bulyonu 1 bardak sıcak suda eritin.Tencereye yağı alıp eritin ve unu ilave edip kavurun.Üzerine tavuk suyunu ve yeterince suyu ekleyip hızlıca karıştırın.Topaklanma olursa blanderdan geçirin.Kaynamaya başlayınca karabiber ve tuzunu ekleyip karıştırmaya devam edin.İyice kaynayan çorbaya dövülmüş sarımsağı da ekleyip iyice karıştırıp ocağın altını kapatın.Üzerine tavada eritilen tereyağının içine toz kırmızı biberi ekleyip biraz ısıtın.Servis kasesine çorbayı aldıktan sonra üzerine tereyağlı sosu dökün.Nane ile süsleyin. İsteğe göre sirke ilave edilebilir. Etli patates oturtma malzemeler3 adet patates2 adet domates300 gram kuşbaşıZeytinyağı1 adet kuru soğan1 yemek kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçasıTuzSuETLİ PATATES OTURTMA YAPILIŞIPatatesleri yuvarlak kesip bir kap suda bekletin.Tavada eti soğanla kavurun ve daha sonra domates ilave edip biraz kavurmaya devam edin.Bir kapta salçaları karıştırıp su ile biraz kıvamını açın.Patatesleri tencereye dizin. Üzerine et karışımı koyup tekrar patates ile kapatın.En son salça sosu döküp tuz ,baharat ilave edin.Patates sınırına kadar su ekleyin.Kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca altını kısın.Patatesler yumuşayınca yemeğin altını kapatın. Tel şehriyeli pilav malzemelerYarım çay bardağı tel şehriye1 su bardağı pirinç1 adet bulyon (tavuk veya et)İsteğinize göre et suyu da kullanabilirsiniz.1 çay kaşığı tuz1 su bardağından 2 parmak fazla sıcak su4 yemek kaşığı zeytinyağı veya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir kaşık tereyağıTEL ŞEHRİYELİ PİLAV YAPILIŞIPilav yapmaya başlamadan önce pirinçleri iyice sıcak suda yıkayın.7 - 8 su yıkadıktan sonra en az yarım saat sıcak suda bekletin.Pilav tenceresine zeytinyağını ekleyin.Üzerine şehriyeleri ekleyip kavurun.Renk almaya başlayan şehriyelerin üzerine suyu süzülmüş pirinçleri ekleyin.1 dakika daha pirinçleri kavurun.Ardından tereyağını ekleyin.Kavrulan pirinçlerin üzerine bulyonu parçalayarak ekleyin.Gerçek et sulu yapacaksanız üzerine koyulan su miktarından et suyunu çıkartarak yapın.Tuz ilave edildikten sonra kaynar suyu ekleyin.Pilavın rengi beyaz olsun istiyorsanız 3-4 damla limon suyu damlatın.Kısık ateşte suyunu çekene kadar kapağını kapatıp pişirin. Havuçlu tarçınlı kek malzemeler3 adet yumurta1 su bardağı şeker1/2 su bardağı sıvı yağ1 su bardağından biraz az süt1 su bardağı rendelenmiş havuç1 su bardağı çekilmiş badem2,5 su bardağı un2 paket kabartma tozu1 çay kaşığı tarçın1 paket vanilyaHAVUÇLU TARÇINLI KEK YAPILIŞI3 yumurtayı blender da çırpın. Köpürene kadar şekeri ekleyip biraz daha çırpın.Süt, sıvı yağ, tarçını ve unu katarak iyice çırpın.Hamur kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Rendelenmiş havucu ve bademi ekleyerek karıştırıp 180°fırında pişirin.Üzeri kızardığında fırından alıp ılıdığında servis edin.