TAVUKLU ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ
Tavuklu çökertme kebabı malzemeler
- 2 adet tavuk göğsü
- 2 adet orta boy patates
- Ayçiçek yağı – kızartmak için
Yoğurt sos için malzemeler
- 2 su bardağı yoğurt
- 3 diş sarımsak
Domates sos için malzemeler
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 diş sarımsak
- 2 adet domates
- Yarım tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
TAVUKLU ÇÖKERTME KEBABI YAPILIŞI
- Tavukları şerit halinde doğrayın. Bir tencerede zeytinyağını kızdırın ve tavukları içine alıp, kavurun.
- Patatesleri soyun. Kibrit çöpü gibi kesin… patatesleri yıkayın, iyice sıkın ve ayçiçek yağında iyice kızartın.
- Sarımsaklı yoğurdunuzu hazırlayın…
- Bir sos tenceresinde zeytinyağını ısıtın domates salçasını ekleyin ve karıştırın. Sarımsağı ezin ve ekleyin.
- Domatesleri küp olacak şekilde doğrayın ve tencereye ekleyin. Bir tur çevirin. Toz şeker, tuz ve karabiberi ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın.
- Servis tabaklarının altına kızarttığınız patatesleri yayın. Üzerine sırasıyla yoğurt, domates sos ve tavukları yerleştirin. Nane ve pul biber serperek servis edin… Afiyet olsun!