Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı soğan çorbası tarifi, tavuk şnitzel tarifi, sebzeli makarna tarifi ve Antep fıstıklı kurabiye tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Soğan çorbası malzemeler2 litre et suyu5 - 6 adet soğan4 silme yemek kaşığı tereyağ1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri7 adet tost ekmeğiSOĞAN ÇORBASI YAPILIŞISoğan ayıklanıp ince ince dilimler halinde kesilir. Yağla birlikte açık pembe renkte kavrulur. Et suyu ekleyip 20 dakika orta ateşte pişirilir.Ekmek dilimlerine kaşar peynir serpiştirilip fırında kızarana kadar pişirilir.Daha sonra kare şeklinde küçük parçalara bölünür.Çorbaları tabaklara alıp üzerine hazırlanan ekmekten koyun ve servis edilir. Tavuk şnitzel malzemeler1 adet tavuk göğüs etiYarım su bardağı unYarım su bardağı galeta unu2 adet yumurtaKöriKarabiberTuzKızartmak içinSıvı yağTAVUK ŞNİTZEL YAPILIŞIUn, galeta unu ve yumurtayı ayrı ayrı kaplara koyun.Hepsinin içine biraz karabiber, köri ve tuz ekleyerek karıştırın. Tavaya bir parmak yüksekliğinde sıvı yağ koyarak kızdırın.Şnitzel için göğüs etlerini önce una sonra yumurtaya daha sonrada galeta ununa bulayarak orta sıcaklıkta yağda iki tarafı kızarana kadar pişirin.Fazla yağını alması için havlu kağıt üzerine koyun.Bütün tavuklar bu şekilde pişirildikten sonra sıcak olarak servis edin. Sebzeli makarna malzemeler1 paket makarna (500 g)1 adet kuru soğan1 adet kırmızı dolmalık biber1 adet sarı dolmalık biber3 adet yeşil biber1 adet havuçYarım çay bardağından biraz fazla soya sosuTuz6 yemek kaşığı sıvı yağ7 su bardağı kaynar suSEBZELİ MAKARNA YAPILIŞIDerin bir tencereye 7 su bardağı suyu ekleyip 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin.Ocağın altın açın ve kaynamaya başlayınca 1 çay kaşığı tuz ilave edip 1 paket makarnayı ekleyin.Ortalama 8 - 10 dakika haşlayın.Haşlanan makarnayı bir süzgeç yardımıyla süzün.Ayrı bir tavada 6 yemek kaşığı sıvı yağ koyun ve halka halka doğranmış soğanları ekleyin.Soğanlar yumuşayınca üzerine kırmızı, sarı ve yeşil biberleri ekleyin.Biberlerde kavrulunca ince uzun doğranmış havuçları ekleyin.Bütün hepsi piştiğinde son olarak soya sosunu üzerine dökün ve 1 - 2 dakika daha pişirip ocaktan alın.Makarnayı haşladığınız tencerenin içerisinde makarnayla sebzeleri birleştirin.Servis edebilirsiniz. Antep fıstıklı kurabiye malzemeler95 gram tereyağı65 gram toz Antep fıstığı (yarım su bardağı)65 gram toz şeker (yarım su bardağı)140 gram un ( 1 su bardağı + 1 çay bardağı )1 adet yumurtanın akıANTEP FISTIKLI KURABİYE YAPILIŞIKarıştırma kabına 1 su bardağı un, toz şeker, toz Antep fıstığı ve soğuk tereyağını ekleyip kum gibi oluncaya kadar yoğurun.1 yumurta akı ve 1 çay bardağı unu ekleyerek hamuru toparlayın.Antep fıstıklı kurabiye hamurundan 20 eşit parça koparın.Her parçayı elinizle yuvarlayın ve 2 cm aralıklarla yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Tırtıklı bir bıçak yardımıyla üstüne çizgiler atın.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.Soğuduğunda servis edin.