'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (18 Nisan 2022)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak pastırmalı tarhana çorbası tarifi, tavuklu patates karnıyarık tarifi, firik pilavı tarifi, şerbetli irmik tatlısı tarifi.

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı pastırmalı tarhana çorbası tarifi, tavuklu patates karnıyarık tarifi, firik pilavı tarifi, şerbetli irmik tatlısı tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

PASTIRMALI TARHANA ÇORBASI TARİFİ
Pastırmalı tarhana çorbası malzemeler
- 3 yemek kaşığı toz tarhana
- 1 tutam nane
- 1 su bardağı su
- Çorba için malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 5 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- 7 – 8 dilim pastırma
PASTIRMALI TARHANA ÇORBASI YAPILIŞI
- 1 su bardağı suda, tarhana ve kuru naneyi en az 1 saat bekletin.
- Bir çorba tenceresine tereyağını ilave edin ve eritin.
- Eriyen tereyağınızın üzerine domates salçasını ilave edip hafif kavurun.
- Ardından içerisine tarhana ve suyu ilave edin.
- Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırarak kaynatın.
- Kaynadıktan sonra kapağını kapatın ve kısık ateşte 5 – 10 dakika pişirin.
- Pastırmaları küp küp doğrayın yağsız bir tavada soteleyerek renk verin.
- Çorbayı servis kasesine alın ve üzerine pastırmaları ekleyerek sıcak servis edin.

TAVUKLU PATATES KARNIYARIK TARİFİ
Tavuklu patates karnıyarık malzemeler
- 7-8 adet patates
- 300 gram tavuk göğsü
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 4.5 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için
- 1 yemek kaşığı salça
- 1.5 su bardağı sıcak su
Üzeri için
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
TAVUKLU PATATES KARNIYARIK YAPILIŞI
- Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun ve ortasını bir tatlı kaşığı yardımıyla yuvarlak olarak oyun.
- Bir tavada bir çay bardağı sıvı yağ kızdırıp patatesleri arkalı önlü kızartın.
- Tavuğu küçük küpler halinde doğrayın.
- 3- 4 yemek kaşığı sıvı yağda soteleyin.
- İçine yemeklik doğranmış soğanı havucu küçük küp olarak doğranmış havuçu ve biberleri ilave ederek hepsini soteleyin.
- Daha sonra patateslerin orta kısımlarına tavuklu harcı iki yemek kaşığı kadar hepsine eşit paylaştırın.
- 1 yemek kaşığı salça ve 1. 5 su bardağı suyu çırpıp hepsinin üzerine gezdirerek ilave edin.
- 180 derece fırında yağlı kağıtla üzerini kapatıp pişmeye bırakın.
- Üzerine arzuya göre fırından almaya yakın bir su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirip hafif eriyince fırından alın.

FİRİK PİLAVI TARİFİ
Firik pilavı malzemeler
- 1 su bardağı firik bulguru
- Yarım su bardağı yeşil mercimek
- Yarım su bardağı haşlanmış nohut
- 1 tane minik doğranmış soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 su bardağı tavuk suyu
- Tuz ve karabiber
FİRİK PİLAVI YAPILIŞI
- Firik pilavı için önce yeşil mercimeği ve nohut haşlanır.
- Bunlar hazırsa bir tencereye minik doğranmış soğanlar alınır ve zeytinyağında kavrulur.
- Soğanlar kavrulduktan sonra domates ve biber salçası eklenir.
- Daha sonra da yeşil mercimek ve nohut da eklenerek kavrulmaya devam edilir.
- En son karabiber ve tuz atılır.
- Tavuk suyu ilave edilir ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Suyunu çektikten sonra 15 dakika dinlendirilir ve servis edilir.
- Eğer bakliyatlar olmadan farklı bir firik pilavı tarifi demek isterseniz, firik pilavına mantar da çok yakışır. Haberimizin devamında mantarlı firik bulguru tarifi malzemeleri ve yapılışını görebilirsiniz.

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI TARİFİ
Şerbetli irmik tatlısı malzemeler
- 3,5 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tane yumurta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 125 gram tereyağı veya margarin
Şerbeti için
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
ŞERBETLİ İRMİK TATLISI YAPILIŞI
- Yoğurma kabına oda sıcaklığında beklemiş tereyağı veya margarini alın.
- Üzerine sıvı yağı ekleyin ve katı yağ dağılana kadar ezin.
- Yoğurt, yumurta, sirke, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
- İyice karıştırın.
- Son olarak irmik ve unu ilave edin.
- Hamuru iyice yoğurup toparlayın.
- Yoğurulan hamurun 5/1'ini kenara ayırın.
- Kenara ayrılmış az hamura 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi ve tarçın ekleyin.
- Daha sonra bütün malzemeler birbirine karışması için iyice yoğurun.
- Fazla olan hamur açık az olan hamur koyu renk olacak.
- Açık renk hamurdan bir miktar alıp tezgah üzerinde biraz açın.
- Ortasına 2 parmak kalınlığında, 1 parmak yüksekliğine koyu renk hamurdan koyun ve açık renk hamurla etrafını iyice sarın.
- Tezgaha irmik serpin ve dışını irmiğe bulayıp hafif yatsılaşması için bastırın.
- Üzerine 3-4 çizik atıp julyen kesin.
- Tepsiyi yağlamadan tatlıları dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında
- 20-25 dakika pişirin.
- Bu arada şerbeti hazırlayın.
- Fırından çıkan tatlıların ilk sıcağı çıktığında şerbet ise eli yakmayacak sıcaklıkta olduğunda tatlının üzerine dökün ve en az yarım saat bekletin.