Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı pastırmalı tarhana çorbası tarifi, tavuklu patates karnıyarık tarifi, firik pilavı tarifi, şerbetli irmik tatlısı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Pastırmalı tarhana çorbası malzemeler3 yemek kaşığı toz tarhana1 tutam nane1 su bardağı suÇorba için malzemeler1 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı domates salçası5 su bardağı suTuzKarabiber7 – 8 dilim pastırmaPASTIRMALI TARHANA ÇORBASI YAPILIŞI1 su bardağı suda, tarhana ve kuru naneyi en az 1 saat bekletin.Bir çorba tenceresine tereyağını ilave edin ve eritin.Eriyen tereyağınızın üzerine domates salçasını ilave edip hafif kavurun.Ardından içerisine tarhana ve suyu ilave edin.Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırarak kaynatın.Kaynadıktan sonra kapağını kapatın ve kısık ateşte 5 – 10 dakika pişirin.Pastırmaları küp küp doğrayın yağsız bir tavada soteleyerek renk verin.Çorbayı servis kasesine alın ve üzerine pastırmaları ekleyerek sıcak servis edin. Tavuklu patates karnıyarık malzemeler7-8 adet patates300 gram tavuk göğsü2 adet kırmızı biber2 adet yeşil biber1 adet soğan1 adet havuç1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tuz4.5 yemek kaşığı sıvı yağSosu için1 yemek kaşığı salça1.5 su bardağı sıcak suÜzeri için1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniriTAVUKLU PATATES KARNIYARIK YAPILIŞIPatatesleri yıkayıp kabuklarını soyun ve ortasını bir tatlı kaşığı yardımıyla yuvarlak olarak oyun.Bir tavada bir çay bardağı sıvı yağ kızdırıp patatesleri arkalı önlü kızartın.Tavuğu küçük küpler halinde doğrayın.3- 4 yemek kaşığı sıvı yağda soteleyin.İçine yemeklik doğranmış soğanı havucu küçük küp olarak doğranmış havuçu ve biberleri ilave ederek hepsini soteleyin.Daha sonra patateslerin orta kısımlarına tavuklu harcı iki yemek kaşığı kadar hepsine eşit paylaştırın.1 yemek kaşığı salça ve 1. 5 su bardağı suyu çırpıp hepsinin üzerine gezdirerek ilave edin.180 derece fırında yağlı kağıtla üzerini kapatıp pişmeye bırakın.Üzerine arzuya göre fırından almaya yakın bir su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirip hafif eriyince fırından alın. Firik pilavı malzemeler1 su bardağı firik bulguruYarım su bardağı yeşil mercimekYarım su bardağı haşlanmış nohut1 tane minik doğranmış soğanYarım çay bardağı zeytinyağı1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası3 su bardağı tavuk suyuTuz ve karabiberFİRİK PİLAVI YAPILIŞIFirik pilavı için önce yeşil mercimeği ve nohut haşlanır.Bunlar hazırsa bir tencereye minik doğranmış soğanlar alınır ve zeytinyağında kavrulur.Soğanlar kavrulduktan sonra domates ve biber salçası eklenir.Daha sonra da yeşil mercimek ve nohut da eklenerek kavrulmaya devam edilir.En son karabiber ve tuz atılır.Tavuk suyu ilave edilir ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.Suyunu çektikten sonra 15 dakika dinlendirilir ve servis edilir.Eğer bakliyatlar olmadan farklı bir firik pilavı tarifi demek isterseniz, firik pilavına mantar da çok yakışır. Haberimizin devamında mantarlı firik bulguru tarifi malzemeleri ve yapılışını görebilirsiniz. Şerbetli irmik tatlısı malzemeler3,5 su bardağı un1 su bardağı irmik1 su bardağı sıvı yağ1 çay bardağı yoğurt1 tane yumurta1 paket vanilyaYarım paket kabartma tozu4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz1 yemek kaşığı sirke1 tatlı kaşığı tarçın125 gram tereyağı veya margarinŞerbeti için2,5 su bardağı toz şeker2,5 su bardağı su1 dilim limonŞERBETLİ İRMİK TATLISI YAPILIŞIYoğurma kabına oda sıcaklığında beklemiş tereyağı veya margarini alın.Üzerine sıvı yağı ekleyin ve katı yağ dağılana kadar ezin.Yoğurt, yumurta, sirke, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.İyice karıştırın.Son olarak irmik ve unu ilave edin.Hamuru iyice yoğurup toparlayın.Yoğurulan hamurun 5/1'ini kenara ayırın.Kenara ayrılmış az hamura 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi ve tarçın ekleyin.Daha sonra bütün malzemeler birbirine karışması için iyice yoğurun.Fazla olan hamur açık az olan hamur koyu renk olacak.Açık renk hamurdan bir miktar alıp tezgah üzerinde biraz açın.Ortasına 2 parmak kalınlığında, 1 parmak yüksekliğine koyu renk hamurdan koyun ve açık renk hamurla etrafını iyice sarın.Tezgaha irmik serpin ve dışını irmiğe bulayıp hafif yatsılaşması için bastırın.Üzerine 3-4 çizik atıp julyen kesin.Tepsiyi yağlamadan tatlıları dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında20-25 dakika pişirin.Bu arada şerbeti hazırlayın.Fırından çıkan tatlıların ilk sıcağı çıktığında şerbet ise eli yakmayacak sıcaklıkta olduğunda tatlının üzerine dökün ve en az yarım saat bekletin.