Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı sarımsaklı un çorbası tarifi, İzmir köfte tarifi, bulgur pilavı tarifi ve vezir parmağı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Sarımsaklı un çorbası malzemeler1 çorba kaşığı tereyağı2 çorba kaşığı zeytinyağı4 çorba kaşığı un1 iri diş sarımsakKarabiberTuz ve tavuk bulyonYeteri kadar suÜzeri için:1 tatlı kaşığı tereyağıToz kırmızı biber ve kuru naneİsteğe bağlı olarak da sirkeSARIMSAKLI UN ÇORBASI YAPILIŞITavuk bulyonu 1 bardak sıcak suda eritin.Tencereye yağı alıp eritin ve unu ilave edip kavurun.Üzerine tavuk suyunu ve yeterince suyu ekleyip hızlıca karıştırın.Topaklanma olursa blanderdan geçirin.Kaynamaya başlayınca karabiber ve tuzunu ekleyip karıştırmaya devam edin.İyice kaynayan çorbaya dövülmüş sarımsağı da ekleyip iyice karıştırıp ocağın altını kapatın.Üzerine tavada eritilen tereyağının içine toz kırmızı biberi ekleyip biraz ısıtın.Servis kasesine çorbayı aldıktan sonra üzerine tereyağlı sosu dökün.Nane ile süsleyin. İsteğe göre sirke ilave edilebilir. edebilirsiniz. İzmir köfte malzemelerKöftesi için:500 gram az yağlı kıyma1 adet kuru soğan1 adet yumurta1/2 (yarım) demet maydanoz1,5 su bardağı bayat ekmek içiKarabiberKırmızı pul biberKekikTuzDiğer malzemeler;4 adet domates (3 adedi sosu için, 1 adedi de üzerine dilimlemek için gerekiyor)4 adet patates (ufaksa 5 tane de koyabilirsiniz)3 adet çarliston biber1 tatlı kaşığı salça (tercihen karışık)3 yemek kaşığı sıvı yağ (sos için)Kızartmak için:Sıvı yağİZMİR KÖFTE YAPILIŞIEkmek içini ve arkasından soğanı rondodan geçiriyoruz.Yumurtayı, ince ince doğranmış maydanozu, baharatları ve kıymayı da ekleyip iyice yoğuruyoruz.Parmak uzunluğunda ince ve uzun bir şekil verip biraz dinlenmesi için tabağa sıralıyoruz.Patatesleri soyup, elma dilimi şeklinde keselim. Patateslerle köfteler aynı boy olursa, daha şık gözükecektir.Sıvı yağı iyice kızdırıp (çok yağ çekmesin diye) önce patatesleri arkasından da köfteleri azıcık kızartıyoruz. (kesinlikle iyice pişirmeyin ağır olur, kızarmadan almamız gerekiyor)Daha sonra tepsiye, yan yana olacak şekilde bir patates bir köfte şeklinde sıralayın.Sonrasında sos tenceremize sıvı yağımızı alıyoruz, salçamızı da ekleyip iyice karıştıralım.Arkasından rendelediğimiz 3 adet domatesi de ekleyip 10 dakika pişmeye bırakalım, isterseniz sarımsak da atabilirsiniz içine.Kekik ve tuzunu da ekledikten bir kaç dakika sonra ocaktan alıyoruz.Bu aşamada sosun içerisine 1,5 su bardağı su ekleyerek de yapabilirsiniz dilerseniz eklemeden yemeği fırına koymadan önce tepsinize 1 su bardağı sıcak su da ekleyebilirsiniz.Hazırlanan sosu patates ve köftelerin üzerine hepsine değecek şekilde döküyoruz ki kurumasın pişerken.Üzerine 1 adet soyulup dilimlenmiş domatesi sıralıyoruz, biberleri de kesip içini temizledikten sonra aralarına yerleştiriyoruz.Fırına atmadan önce tepsinin kenarından 1 çay bardağı sıcak su koyup önceden ısıtılmış 180°C fırında patateslerin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Dilerseniz 30. dakikadan sonra açıp, tepsinin içindeki sostan köftelerin ve patateslerin üzerine biraz gezdirin. Domatesli ve biberli bulgur pilavı malzemeler1 su bardağı pilavlık bulgur,2 adet biber,1 adet domates,3-4 yemek kaşığı zeytinyağ,2 su bardağı sıcak su,1 tatlı kaşığı kekik,1 silme tatlı kaşığı tuz.DOMATESLI VE BİBERLİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞIBiberlerin çekirdeklerini ayıklayıp istediğiniz büyüklükte doğrayın,Domatesleri de küp küp doğrayın,Zeytinyağını kızdırıp biberleri ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun,Domatesleri ekleyip kavurun,Yıkayıp suyunu süzdüğünüz bulguru da ekleyip 5 dakika kadar karıştırarak kavurun,Tuzun ve kekiği ekleyip şöyle bir karıştırın,Suyunu ekleyip kapağını kapatın,Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin,Yarım saate yakın dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Vezir parmağı tatlısı malzemeler125 gram tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ1 adet yumurta1 paket kabartma tozu1 paket vanilya1 çay bardağı şekerAldığı kadar unBulamak için:İrmikŞerbeti için:3,5 su bardağı su3 su bardağı şeker1-2 damla limon suyuVEZİR PARMAĞA YAPILIŞIÖnce şerbetini hazırlamakla başlayın.Şeker ve suyu bir tencereye alıp 15 dakika kadar kaynatın.Tenceredeki karışım kaynadıktan sonra içine 1-2 damla limon suyu ekleyin.Güzelce karıştırdıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp tencerenin altını kapatın.Yumurta, tereyağı, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve şekeri derin bir kapta karıştırın.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave ederek yoğurun.Hamurdan küçük parçalar alıp parmağa benzer bir şekil verin.Parmak şeklindeki hamurlarınızın her yerini irmiğe bulayın.İrmiğe buladığınız hamurları 170 dereceye ayarlanmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin.Pişirdiğiniz tatlıların üzerine önceden hazırladığınız soğuk şerbeti dökün.Vezir parmağı tatlınız şerbetini tamamen çekince hemen servis edebilirsiniz.