Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda mercimek çorbası tarifi, patates oturtma tarifi, mevsim salatası tarifi ve ağlayan kek tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Süzme mercimek çorbası malzemeler1 su bardağı kırmızı mercimek1 adet kuru soğan1 adet havuç1 adet patatesYarım çay bardağı zeytinyağı4 su bardağı veya et suyuYarım limonKırmızı toz biberPul biberTuzTereyağıÜzeri için;NaneSÜZME MERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞIMercimekleri yıkayıp süzün, ardından tencereye alın.Üzerine doğranmış soğan, havuç, zeytinyağı, limon, baharat, tuz ve suyu ekleyip pişmeye bırakın.Suyu yetersiz gelirse ekleyebilirsiniz.Tüm malzemeler piştikten sonra çorbanızı blender'dan geçirin.Daha sonra üzeri için bir miktar tereyeğını sos tenceresinde kızdırın ve dilerseniz kırmızı pul biber ve kuru nane gibi baharatlarla lezzetlendirin.Sıcakken çorbanın üzerinde gezdirip çorbaları servis edin. Patates oturtma malzemeler4- 6 tane patates500 gram kıyma5 yemek kaşığı sıvı yağ1 tane kuru soğan (ince kıyılmış)1 yemek kaşığı salça3 tane domates (küçük doğranmış)5 dal kıyılmış maydanoz2 diş ezilmiş sarımsak1 su bardağı suTuzKarabiberPATATES OTURTMA YAPILIŞIPatates oturtma için önce kıymayı sıvı yağda biraz kavurun.Soğan ve sarımsağını ekleyin bir iki karışım kavrulsun ve salçasını ilave edin.Ardından domates, maydanoz, baharat ve suyunu katıp kısık ateşte domatesler iyice pişene kadar sote yapın.Bu arada patatesleri soyun, yıkayın ve ince dilimleyin, yuvarlak dilimler olacak.Borcamı bol yağlayın ve patates dilimlerinden bir kat borcama döşeyin, kıyma harcının yarısını patateslerin üzerine yayın sonra tekrar patates dizin.En üste fırçayla biraz sıvı yağ sürün.Borcamın üzerini folyo ile kapatıp patatesler pişene kadar 200 derece fırında pişirin.Patatesler yumuşayınca üzerini açın, biraz kızarsın. Patates oturtmamız 1-2 dakika dinlendirdikten sonra servise hazır olur. Mevsim salatası malzemelerYarım göbek kırmızı lahana2 adet havuç1 göbek marul veya kıvırcıkYarım demet rokaYarım demet dereotuYarım demet maydanozİsteğe göre 3-4 kaşık haşlanmış mısırTuz1 limonun suyuZeytinyağıMEVSİM SALATA YAPILIŞIGöbek marulu yıkayıp dörde kesin.Kırmızı lahanayı ince ince kıyıp bir kaba alın.Çok az limon suyu ve tuz ekleyip elinizle iyice ovun. Dilerseniz limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz. Bir süre tuz ve sirke ile beklemesi iyi olur. Ardından son bir kez tekrar yoğurur gibi ovmaya devam edin.Bu işlem sırasında elleriniz boyanabilir, dilerseniz bir mutfaklarda da kullanılan ve hareket kabiliyetinizi engellemeyen ameliyat eldivenlerinden kullanabilirsiniz.Havucu rendeleyin.Roka, maydanoz ve dereotu yapraklarını yıkayıp kurulayın.Salata servis tabağına göbek marul dilimlerini çiçek şeklinde yerleştirin.Dört yanına havucu ve kırmızı lahanayı değişimli olarak koyun.İsteğe göre haşlanmış mısırı üzerine serpin.Roka, maydanoz yapraklarını marulun orta kısmına yerleştirin.Dereotu ile süsleyin.Limon suyu ve zeytinyağını gezdirip servis yapın. Kırmızı lahananyı ayrıca sirke ile ovduysanız, sirke koymanıza gerek yok. Ağlayan kek malzemeler4 adet yumurta1 su bardağı şeker1/2 kahve fincanı sıvı yağ1/2 su bardağı süt1,5 su bardağı un1 paket kabartma tozu1 paket vanilya1 çay bardağı kakaoAğlayan kek üzeri için2 paket krem şanti1 paket hazır çikolata sosuAĞLAYAN KEK YAPILIŞIYumurta ve şekeri güzelce çırpın.İçine sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin.Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin karıştırın.Yağlanmış tepsiye kek hamurunu döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.Fırından çıkardığınız kekin üzerine 2 su bardağı süt döküp ıslatın.Bir kabın içinde soğuk sütü ve krem şantiyi çırpın. Kabarınca buzdolabına koyup bekletin.Bu arada kekinizi soğutun. Soğuyan kekin üzerine soğuk krem şantiyi sürün.Bir taraftan da çikolata sosunu pişirin ve soğumaya bırakın.Ara ara karıştırın ki kabuk bağlamasın. Krem şantinin üzerine dökün.Dilimleyip servis edebilirsiniz.