Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün yayla çorbası tarifi, cordon bleu tarifi, arpa şehriye pilavı tarifi ve havuç topları tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Yayla çorbası malzemeler1 fincan pirinç (Türk kahvesi fincanı)7 su bardağı su1 su bardağı yoğurt1 yumurtaYarım fincandan biraz fazla un (Türk kahvesi fincanı)3 yemek kaşığı zeytinyağı2 yemek kaşığı tereyağıTuz ve naneYAYLA ÇORBASI YAPILIŞISu, zeytinyağı, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir.Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk kaynatılır.Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.Çorbamız piştikten sonra altı kapatılır.Şık bir sunum olması için, çorba kaselere alınır.Ayrı bir yerde tereyağı kızdırılarak nane ile karıştırılır.Ve kaselerdeki çorbaların üzerinde gezdirilir.Kalan naneli tereyağını tenceredeki çorbaya koyup karıştırın. Cordon bleu malzemeler400 gram tavuk göğüs eti8 dilim dana jambon8 dilim kaşar peyniri2 su bardağı galeta unu2 yumurtaTuzKarabiberGarnitür için2 havuç1 çay bardağı bezelye2 patatesMaydanozKızartmak içinAyçiçeği yağıCORDON BLEU YAPILIŞITavuk etlerini yağlı kağıt arasında et döveceği ile inceltin.Tuz ve karabiber serpiştirin. Jambon ile kaşar peynirlerini üzerlerine yerleştirin ve rulo şeklinde sarın.Açılmaması için kürdanla tutturun.Her birini ayrı ayrı alüminyum folyo ile rulo şeklinde sıkıca sarıp kaynayan suda pişirin.Tel süzgeçle alıp, soğuyunca folyodan çıkartın. Yumurtayı çatalla çırpın.Galeta ununu geniş bir tabağa alın.Tavuk rulolarını önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın.Buzdolabında 2 saat bekletin.Tavada ayçiçeği yağını kızdırın ve tavukları sık sık çevirerek kızartın.Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün.Garnitür için patatesleri haşlayıp kabuklarını soyarak küp doğrayın.Havucu haşlayıp halka doğrayın.Bezelyeyi haşlayın. Hepsini bir tavada tereyağında soteleyin.Dilimlediğiniz cordon blue ile birlikte servis tabağına alın.Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis yapın. Arpa şehriye pilavı malzemeler1 adet çarliston biber2 adet domates1,5 su bardağı arpa şehriye3 su bardağı sıcak su2 çorba kaşığı tereyağı1 çorba kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiberARPA ŞEHRİYE PİLAVI YAPILIŞIİlk olarak domatesleri rendeleyin.Biberleri küp olacak şekilde doğrayın.Sıvıyağ ve tereyağı bir tencere içerisinde kızdırmaya başlayın.Biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.Biberler renk alınca arpa şehriyelerini ekleyin.Arpa şehriyeleri bir kaşıkla birlikte arada sırada karıştırın.Kavrulan şehriyeler koyu rengi aldığında üzerlerine domates ekleyin.2-3 dakika kadar kavurun. Baharatları içerisine atın.Bir kaba 3 su bardağı sıcak suyun hepsini pilavın içerisine aktarın.Bir iki kez karıştırıp kapağını kapatın.3-4 dakika harlı ateşte, 5 dakika orta ateşte 10 dakika da altını kısıp pişirin.Arada kapağını açıp su seviyesini kontrol edin.Suyunu çekip pilavlar göz göz olunca üzerine peçete örtüp dinlenmeye bırakın. Havuçlu toplar malzemeler3 orta boy havuç1 adet yeşil elma2 yemek kaşığı pekmez1 çay bardağı fındık2 çay bardağı yulaf1 çay kaşığı tarçınYarım çay bardağı sütVanilya (İsteğe bağlı)HAVUÇ TOPLARI YAPILIŞIYeşil elma ve havuçları ince rende ile rendeleyip teflon tavaya alın.İçine pekmezi ilave edip orta ateşte 10 dakika pişirin.Ocaktan alıp ayrı bir kasede sıcakken süt ve yulaflı ekleyip iyice yoğurun.Bir kenarda soğumaya bırakın.Soğuyunca yulaflar yumuşayıp hamurunuz daha kıvamlı bir hale gelecektir.Soğuduktan sonra kalan tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın.Minik toplar yaparak hindistan cevizine bulayın.