Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı yayla çorbası tarifi, ıspanak yemeği tarifi, havuç tarator tarifi, yalancı tavuk göğsü tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Yayla çorbası malzemeler1 çay bardağı pirinç7 su bardağı su1 su bardağı yoğurt1 yumurtaYarım çay bardağı un3 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı tereyağıTuzNaneYAYLA ÇORBASI YAPILIŞISu, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta, nane ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir.Kaynayana kadar karıştırılır.Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dakika kaynatılır.Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.Çorba piştikten sonra altı kapatılır ve sıcak servis edilir. Ispanak yemeği malzemeler1 kg ıspanak1 adet soğan2 diş sarımsak4 yemek kaşığı pirinç ya da bulgur4 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı domates salçası1 çay kaşığı tuz1/2 çay kaşığı karabiberISPANAK YEMEĞİ YAPILIŞISoğanlar önce yıkanır ardından sirkeli suda bir kaç dakika bırakılır.Topraklarından arındıktan sonra suyu susulur ve hafif kurulanır.Soğanlar yemeklik doğranır.Zeytinyağı tencereye eklenir ve ısındığında soğanlar eklenerek kavrulur.Tencereye salça eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur.Ispanaklar birkaç parçaya doğranır ve tencereye eklenir, küçülene kadar kavrulur.Bulgur, baharatlar ve su eklenir, kısık ateşte pişirilir. Havuç tarator malzemeler6 adet soyulmuş rendelenmiş havuç3 diş sarımsak1,5 su bardağı yoğurt3 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı tuzHAVUÇ TARATOR YAPILIŞIRendelenmiş havuçları bir tencereye alıp üzerine sıvı yağ dökülür.Yumuşayana kadar kısık ateşte kavrulur.Suyunu salıp tekrar çekmeye başlayan havuçların içine ince doğranmış sarımsaklar eklenir.4 - 5 dakika daha kavrulan havuç ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.Yoğurtun içerisine tuz eklenerek iyice çırpılır. Soğuyan havuçla yoğurt karıştırılır servis etmeye hazırdır.İpucuSarımsak arzuya göre yoğurda eklenebilir. Kokusu ve tadı daha yoğun olacaktır. Arzuya göre içerisine çekilmiş ceviz ve üzerine patates cipsi koyulabilir. Yalancı tavuk göğsü malzemeler125 g tereyağı (isteğe göre margarin kullanılabilir)1 su bardağı un1,5 su bardağı şeker1 lt süt1 paket vanilyaYALANCI TAVUK GÖĞSÜ YAPILIŞIUn yağla pembeleşene kadar kavrulur.Üzerine süt, şeker, ilave ederek koyulaşana kadar karıştırılır.Ocaktan aldıktan sonra vanilya ilave edilerek 3-4 dk. mikserle karıştırılır.Islatılmış kaba dökülür. Soğuduktan sonra buz dolabında 2-3 saat dinlendirilir.Üzerine arzuya göre tarçın, hindistan cevizi veya file antep fıstığı dökülüp servis edilir.