TAVUKLU ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ
Tavuklu çökertme kebabı malzemeler
- 2 adet tavuk göğsü
- 2 adet orta boy patates
- Ayçiçek yağı – kızartmak için
Yoğurt sos için malzemeler
- 2 su bardağı yoğurt
- 3 diş sarımsak
Domates sos için malzemeler
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 diş sarımsak
- 2 adet domates
- Yarım tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
TAVUKLU ÇÖKERTME KEBABI YAPILIŞI
Tavukları şerit halinde doğrayın. Bir tencerede zeytinyağını kızdırın ve tavukları içine alıp, kavurun. Patatesleri soyun. Kibrit çöpü gibi kesin… patatesleri yıkayın, iyice sıkın ve ayçiçek yağında iyice kızartın. Sarımsaklı yoğurdunuzu hazırlayın… Bir sos tenceresinde zeytinyağını ısıtın domates salçasını ekleyin ve karıştırın. sarımsağı ezin ve ekleyin. Domatesleri küp olacak şekilde doğrayın ve tencereye ekleyin. Bir tur çevirin. Toz şeker, tuz ve karabiberi ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın. servis tabaklarının altına kızarttığınız patatesleri yayın. Üzerine sırasıyla yoğurt, domates sos ve tavukları yerleştirin. Nane ve pul biber serperek servis edin…