Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün süzme mercimek çorbası tarifi, taze fasulye yemeği tarifi, mevsim salata ve şekerpare tarifi var. Süzme mercimek çorbası malzemeleri1 su bardağı kırmızı mercimek1 adet kuru soğan1 adet havuç1 adet patatesYarım çay bardağı zeytinyağı4 su bardağı veya et suyuYarım limonKırmızı toz biberPul biberTuzTereyağıÜzeri için;NaneSÜZME MERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞIMercimekleri yıkayıp süzün, ardından tencereye alın.Üzerine doğranmış soğan, havuç, zeytinyağı, limon, baharat, tuz ve suyu ekleyip pişmeye bırakın.Suyu yetersiz gelirse yavaşça ve ölçülü şekilde eklemeye devam edin.Tüm malzemeler piştikten sonra çorbanızı blender'dan geçirin.Daha sonra üzeri için bir miktar tereyağını sos tenceresinde kızdırın ve dilerseniz kırmızı pul biber ve kuru nane gibi baharatlarla lezzetlendirin.Sıcakken çorbanın üzerinde gezdirip çorbaları servis edin. Zeytinyağlı taze fasulye malzemelerYarım kilo taze fasulye1 adet kuru soğan2-3 diş sarımsak2 küçük domates (ya bir tane büyük. Pembe domates varsa, bir büyük pembe domates de harika olur)Yarım yemek kaşığından biraz az *domates salçasıİsteğe göre pul biber(ayrıca taze fasulyeye toz kırmızı biber de çok yakışıyor)1 su bardağı sıcak su1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı şeker (eğer seviyorsanız şekeri de 1 tatlı kaşığı ekleyebilirsiniz. zeytinyağlılara yakışıyor)4 çorba kaşığı zeytinyağıZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE YAPILIŞIFasulyeleri güzel bir şekilde yıkayın. Kılçıklıysa temizleyip istediğiniz boyutta kırın.Mevsimindeyse fasulye çok kılçıklı olmaz ama siz yine de kontrol edin.Soğanları yemeklik bir şekilde incecik doğrayın.Sarımsakları soyup ikiye bölün. İsterseniz incecik doğrayabilir veya rendeleyebilirsiniz.Domatesleri küçük küp küp doğrayın.Ardından önce fasulyeleri, üzerine soğanı, ardından sarımsağı ve son olarak domatesleri tencereye ekleyin (karıştırmayın)Son olarak yemeğin tuzunu ve şekerini ekleyin.1 bardak sıcak suda salçayı eritin ve üzerinde gezdirin (Dilerseniz salça eklemek yerine sadece su gezdirebilirsiniz)Yemeğin üzerinde çok az zeytinyağı gezdirin. Kalanını piştikten sonra ekleyin.Ocağın altını yakın. Su kaynamaya başlayınca altını iyice kısıp pişmeye bırakın.Pişmeye yakın yemeğinizin üzerinde kalan zeytinyağını ekleyin.Biraz dinlendirdikten sonra ılık olarak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! Mevsim salatası malzemeleriYarım kırmızı lahana2 havuç1 göbek marul3-4 kaşık konserve mısırYarım demet rokaYarım demet maydanozTuzLimon suyuZeytinyağıMEVSİM SALATASI YAPILIŞIGöbek marulu yıkayıp dörde kesin.Kırmızı lahanayı ince ince kıyıp bir kaba alın. Çok az limon suyu ve tuz ekleyip elinizle ovun. Havucu rendeleyin.Roka ve maydanoz yapraklarını yıkayıp kurulayın. Salata servis tabağına göbek marul dilimlerini çiçek şeklinde yerleştirin.Dört yanına havucu ve kırmızı lahanayı değişimli olarak koyun. Mısırı üzerine serpin.Roka ve maydanoz yapraklarını marulun orta kısmına yerleştirin.Limon suyu ve zeytin yağını gezdirip servis yapın. Afiyet olsun! Şekerpare malzemeleri2 su bardağı un125 gram oda sıcaklığında tereyağı1 çay bardağı ayçiçek yağı4 yemek kaşığı irmik4 yemek kaşığı toz şeker1 adet yumurta1 paket kabartma tozu1 paket vanilyaŞekerpare üzeri için:20 adet fındık içiŞekerpare şerbeti için:2,5 su bardağı toz şeker2,5 su bardağı su1 dilim limonŞEKERPARE TATLISI YAPILIŞIToz şeker ve suyu karıştırdıktan sonra yüksek ateşte kaynatın.Kaynama noktasına gelen şerbete bir dilim limon ve suyunu ekledikten sonra ocaktan alın. Soğuması için bekletin.Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı, ayçiçek yağı, toz şeker, yumurta ve vanilyayı bir kapta krema haline gelene kadar eliniz ile karıştırın.Elenmiş un ve kabartma tozunu, irmik ile ayrı bir kapta karıştırın.Krema haline getirdiğiniz karışıma azar azar ekleyerek, şekerpare hamurunu tamamlamış olun.Tüm malzemeyi yoğurduktan sonra kulak memesi kıvamında elde ettiğiniz hamuru, yirmi eşit parçaya bölün.Avuç içinde yuvarlayarak, şekil verdiğiniz şekerparelerin orta kısımlarına fındık içlerini yerleştirin. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.Fırından çıkan şekerparelere, şerbetini ekleyin. İçini çeken tatlıları ılık ya da soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun!