Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı tarhana çorbası tarifi, patates oturtma tarifi, şehriyeli pirinç pilavı tarifi, sufle tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Tarhana çorbası malzemeler3 yemek kaşığı toz haldeki tarhana1 çorba kaşığı salça1 çorba kaşığı tereyağı1 çay kaşığı naneTuz1 çay kaşığı kırmızıbiberTARHAN ÇORBASI YAPILIŞI1 çorba kaşığı tereyağı bir tencereye alınır ve eritilir.1 çorba kaşığı salça da tencereye eklenir ve yağda kızdırılır.5 su bardağı su ilave edilir.Bir başka kabın içerisinde de 1 su bardağı suya, toz tarhana eklenir ve karıştırılır.Kaynar halde bulunan tencerenin içerisine bu karışım ilave edilir.15 ile 20 dakika arasında pişirilir.1 çay kaşığı kırmızıbiber ve 1 çay kaşığı nane ilave edilerek servis yapılır. Etli patates oturtma malzemeler3 adet patates2 adet domates300 gram kuşbaşıZeytinyağı1 adet kuru soğan1 yemek kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçasıTuzSuETLİ PATATES OTURTMA YAPILIŞIPatatesleri yuvarlak kesip bir kap suda bekletin. Tavada eti soğanla kavurun ve daha sonra domates ilave edip biraz kavurmaya devam edin.Bir kapta salçaları karıştırıp su ile biraz kıvamını açın. Patatesleri tencereye dizin. Üzerine et karışımı koyup tekrar patates ile kapatın.En son salça sosu döküp tuz ,baharat ilave edin.Patates sınırına kadar su ekleyin.Kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca altını kısın. Patatesler yumuşayınca yemeğin altını kapatın. Tel şehriyeli pirinç pilavı malzemelerYarım çay bardağı tel şehriye1 su bardağı pirinç1 adet bulyon (tavuk veya et)İsteğinize göre et suyu da kullanabilirsiniz.1 çay kaşığı tuz1 su bardağından 2 parmak fazla sıcak su4 yemek kaşığı zeytinyağı veya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir kaşık tereyağıTEL ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI YAPILIŞIPilav yapmaya başlamadan önce pirinçleri iyice sıcak suda yıkayın.7 - 8 su yıkadıktan sonra en az yarım saat sıcak suda bekletin.Pilav tenceresine zeytinyağını ekleyin.Üzerine şehriyeleri ekleyip kavurun.Renk almaya başlayan şehriyelerin üzerine suyu süzülmüş pirinçleri ekleyin.1 dakika daha pirinçleri kavurun.Ardından tereyağını ekleyin.Kavrulan pirinçlerin üzerine bulyonu parçalayarak ekleyin.Gerçek et sulu yapacaksanız üzerine koyulan su miktarından et suyunu çıkartarak yapın.Tuz ilave edildikten sonra kaynar suyu ekleyin.Pilavın rengi beyaz olsun istiyorsanız 3-4 damla limon suyu damlatın.Kısık ateşte suyunu çekene kadar kapağını kapatıp pişirin. Sufle malzemeler125 gram bitter çikolata125 ml süt3 adet yumurta(sarıları ve beyazları ayrılmış)2 yemek kaşığı tereyağı1,5 yemek kaşığı un1/4 çay kaşığı tuz2 yemek kaşığı toz şekerSufle pişirme kaplarını yağlamak için;1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı kakaoSufle servisi için;1 yemek kaşığı pudra şekeriSUFLE YAPILIŞISütü ufak bir tencereye alın ve kaynayana kadar pişirin.İçine çikolata ilave edin. Çikolata eriyince ocaktan alın.Ayrı bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritin.Üzerine 1,5 yemek kaşığı un ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun.Un kavrulunca çikolatalı sütlü karışımı içine yavaş yavaş ilave edin.2 yemek kaşığı toz şeker atarak sürekli karıştırın.Daha sonra 3 adet yumurta sarısını da ilave edin ve 2 dakika daha karıştırdıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.Derin bir kasede 3 adet yumurta beyazını bir cimcik tuz ile birlikte iyice köpürene kadar çırpın (kaseyi ters çevirdiğinizde akmaması lazım).Yağlanmış ve kakao kaplanmış sufle kaplarına bir parmak boşluk kalacak şeklide harcı bölüştürün ve inceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.Fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekeri serpiştirip servis edin.