Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size un çorbası tarifi, enginar dolması tarifi, sebzeli makarna tarifi ve sakızlı muhallebi tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Sarımsaklı un çorbası malzemeler1 çorba kaşığı tereyağı2 çorba kaşığı zeytinyağı4 çorba kaşığı un1 iri diş sarımsakKarabiberTuz ve tavuk bulyonYeteri kadar suÜzeri için:1 tatlı kaşığı tereyağıToz kırmızı biber ve kuru naneİsteğe bağlı olarak da sirkeSARIMSAKLI UN ÇORBASI YAPILIŞITavuk bulyonu 1 bardak sıcak suda eritin.Tencereye yağı alıp eritin ve unu ilave edip kavurun.Üzerine tavuk suyunu ve yeterince suyu ekleyip hızlıca karıştırın.Topaklanma olursa blanderdan geçirin.Kaynamaya başlayınca karabiber ve tuzunu ekleyip karıştırmaya devam edin.İyice kaynayan çorbaya dövülmüş sarımsağı da ekleyip iyice karıştırıp ocağın altını kapatın.Üzerine tavada eritilen tereyağının içine toz kırmızı biberi ekleyip biraz ısıtın.Servis kasesine çorbayı aldıktan sonra üzerine tereyağlı sosu dökün.Nane ile süsleyin. İsteğe göre sirke ilave edilebilirsiniz. Enginar dolması malzemeler6 enginar1 çay bardağı zeytinyağı6 yemek kaşığı pirinç1 demet dereotuYarım demet taze naneYarım demet yeşil soğan1 limonun suyu1 çay kaşığı toz şekerTuzKarabiberNaneFesleğenENGİNAR DOLMASI YAPILIŞIEnginarların yapraklarını koparmamaya özen göstererek iç kısımlarını kaşıkla alın.İç harcı için, yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edip pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurmaya devam edin.Üzerine ince ince kıydığınız dereotu, nane, yeşil soğan ve limon suyunu ilave edin.Toz şeker, tuz ve baharatlarla tatlandırıp pirinçler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.Enginarları yayvan bir tencereye alın. İçlerine pirinçli harçtan doldurun.Suyunu ilave edip kısık ateşte enginar yaprakları ve pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Sebzeli makarna malzemeler1 paket makarna (500 g)1 adet kuru soğan1 adet kırmızı dolmalık biber1 adet sarı dolmalık biber3 adet yeşil biber1 adet havuçYarım çay bardağından biraz fazla soya sosuTuz6 yemek kaşığı sıvı yağ7 su bardağı kaynar suSEBZELİ MAKARNA YAPILIŞIDerin bir tencereye 7 su bardağı suyu ekleyip 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin.Ocağın altın açın ve kaynamaya başlayınca 1 çay kaşığı tuz ilave edip 1 paket makarnayı ekleyin.Ortalama 8 - 10 dakika haşlayın.Haşlanan makarnayı bir süzgeç yardımıyla süzün.Ayrı bir tavada 6 yemek kaşığı sıvı yağ koyun ve halka halka doğranmış soğanları ekleyin.Soğanlar yumuşayınca üzerine kırmızı, sarı ve yeşil biberleri ekleyin.Biberlerde kavrulunca ince uzun doğranmış havuçları ekleyin.Bütün hepsi piştiğinde son olarak soya sosunu üzerine dökün ve 1 - 2 dakika daha pişirip ocaktan alın.Makarnayı haşladığınız tencerenin içerisinde makarnayla sebzeleri birleştirin.Servis edebilirsiniz. Damla sakızlı muhallebi malzemeler1 litre süt1 su bardağı toz şeker2 küçük parça damla sakızı1 çorba kaşığı nişasta2 çorba kaşığı un2 yumurtanın sarısıDAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ YAPILIŞIYumurtaları çırpıp bir tencereye koyduğunuz süt ile karıştırın.Hafif ısınmaya başladığında şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin.Ayrı bir yerde kuru malzemeleri karıştırın.Damla sakızını da un haline getirerek kuru karışıma ekleyin.Kuru karışımı ağır ağır sütlü karışıma yedirirken sürekli çırpın.Kıvamı pürüzsüz olmazsa blender'dan geçirebilirsiniz.Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra tatlınız servise hazır olacaktır.