Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size toyga çorbası tarifi, tavuk şinitzel tarifi, sebzeli makarna tarifi ve vezir parmağı tarifi var. MalzemelerYarım su bardağı yarma1 su bardağı süzme yoğurt2 yemek kaşığı un1 yumurta sarısı1 su bardağı haşlanmış nohut6 su bardağı suTuzÜzeri için2 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı kuru naneTOYGA ÇORBASI YAPILIŞISüzme yoğurt, un ve yumurta tencereye alınır üzerine bir su bardağı kadar su dökülerek çırpılır.Sonrasında kalan 5 bardak su da tencereye eklenerek ocağa alınır.Yarma da eklenerek kaynayana kadar sürekli karıştırılır.Kaynadıktan sonra yarmalar pişene kadar arada karıştırılıp hem çorbanın kıvamı kontrol edilir hem de yarmaların tencerenin tabanına yapışmaması sağlanır.10-15 dk. kadar sonra nohut ilave edilerek yarmalar pişene kadar kısık ateşte pişirilir.Çorba piştikten sonra küçük bir tavada tereyağı eritilir, nane eklenerek karıştırılır. Hazırlanan yağ çorbaya eklenerek karıştırılır.Çorbanın kıvamı koyu ise su ilavesi yapabilirsiniz. Tavuk şinitzel malzemeler1 adet tavuk göğüs etiYarım su bardağı unYarım su bardağı galeta unu2 adet yumurtaKöriKarabiberTuzKızartmak içinSıvı yağTAVUK ŞİNİTZEL YAPILIŞIUn, galeta unu ve yumurtayı ayrı ayrı kaplara koyun. Hepsinin içine biraz karabiber, köri ve tuz ekleyerek karıştırın.Tavaya bir parmak yüksekliğinde sıvı yağ koyarak kızdırın.Şinitzel için göğüs etlerini önce una sonra yumurtaya daha sonrada galeta ununa bulayarak orta sıcaklıkta yağda iki tarafı kızarana kadar pişirin.Fazla yağını alması için havlu kağıt üzerine koyun.Bütün tavuklar bu şekilde pişirildikten sonra sıcak olarak servis edin. Sebzeli makarna malzemeler1 paket makarna (500 g)1 adet kuru soğan1 adet kırmızı dolmalık biber1 adet sarı dolmalık biber3 adet yeşil biber1 adet havuçYarım çay bardağından biraz fazla soya sosuTuz6 yemek kaşığı sıvı yağ7 su bardağı kaynar suSEBZELİ MAKARNA YAPILIŞIDerin bir tencereye 7 su bardağı suyu ekleyip 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin.Ocağın altın açın ve kaynamaya başlayınca 1 çay kaşığı tuz ilave edip 1 paket makarnayı ekleyin.Ortalama 8 - 10 dakika haşlayın.Haşlanan makarnayı bir süzgeç yardımıyla süzün.Ayrı bir tavada 6 yemek kaşığı sıvı yağ koyun ve halka halka doğranmış soğanları ekleyin.Soğanlar yumuşayınca üzerine kırmızı, sarı ve yeşil biberleri ekleyin.Biberlerde kavrulunca ince uzun doğranmış havuçları ekleyin.Bütün hepsi piştiğinde son olarak soya sosunu üzerine dökün ve 1 - 2 dakika daha pişirip ocaktan alın.Makarnayı haşladığınız tencerenin içerisinde makarnayla sebzeleri birleştirin. Servis edebilirsiniz. Vezir parmağı tatlısı malzemeler125 gram tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ1 adet yumurta1 paket kabartma tozu1 paket vanilya1 çay bardağı şekerAldığı kadar unBulamak için:İrmikŞerbeti için:3,5 su bardağı su3 su bardağı şeker1-2 damla limon suyuVEZİR PARMAĞA YAPILIŞIÖnce şerbetini hazırlamakla başlayın.Şeker ve suyu bir tencereye alıp 15 dakika kadar kaynatın.Tenceredeki karışım kaynadıktan sonra içine 1-2 damla limon suyu ekleyin.Güzelce karıştırdıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp tencerenin altını kapatın.Yumurta, tereyağı, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve şekeri derin bir kapta karıştırın.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave ederek yoğurun.Hamurdan küçük parçalar alıp parmağa benzer bir şekil verin.Parmak şeklindeki hamurlarınızın her yerini irmiğe bulayın.İrmiğe buladığınız hamurları 170 dereceye ayarlanmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin.Pişirdiğiniz tatlıların üzerine önceden hazırladığınız soğuk şerbeti dökün.Vezir parmağı tatlınız şerbetini tamamen çekince hemen servis edebilirsiniz.