'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (19 Eylül 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak domates çorbası tarifi, Adana kebabı tarifi, sebzeli bulgur pilavı tarifi ve mini köstebek pasta tarifi tarifleri.

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak domates çorbası tarifi, Adana kebabı tarifi, sebzeli bulgur pilavı tarifi ve mini köstebek pasta tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

DOMATES ÇORBASI TARİFİ
Domates çorbası malzemeler
- 5 adet büyük boy sulu domates
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 su bardağı sıcak et suyu
- 2 çay bardağı sıcak süt
DOMATES ÇORBASI YAPILIŞI
1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin. 2 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kısık ateşte, tereyağında kavurun. 5 adet rendelenmiş domatesi kavrulmuş un karışımına ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirin. Üzerine 4 su bardağı sıcak et suyunu ilave edin. Kesilmemesi için küçük bir cezvede ısıttığınız 2 çay bardağı sütü azar azar ekleyip hızlıca karıştırın. Çorbayı kaynayana kadar orta ateşte ardından da kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Daha pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin. Servis kaselerine aldığınız çorbayı, rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle sıcak olarak servis edin.

ADANA KEBABI TARİFİ
Adana kebabı malzemeler
- 180 gram dinlendirilmiş yağlı kuzu eti
- 1 adet kapya biber
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet domates
- 2 adet köy biberi
- 1,5 santimetre eninde kebap şişleri
ADANA KEBABI YAPILIŞI
Dinlendirilmiş kuzu etine tuz ilave edilerek zırhta çekilir. Yine Zırhta çekilmiş kapya biber ve kırmızı toz biberi eklenerek yoğurulur. Hazır olan kıyma karışımından avuç içini dolduracak kadar parçalar alıp şişe tutturulur. Ele yapışmaması için ara sıra avuç ıslatılır, şişteki kıymanın her yeri aynı kalınlıkta olmalıdır. Dış rengi koyuya dönene kadar ama kurutmadan pişirilir. Közlenmiş domates ve közlenmiş köy biberi ile servis edilir.

SEBZELİ BULGUR PİLAVI TARİFİ
Sebzeli bulgur pilavı malzemeler
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 orta boy soğan
- 3 biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 kapya biber
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı su (kaynar)
SEBZELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞI
Pilav tenceresine yağı alın ve eritin. Eriyen yağın içerisine yemeklik doğranan soğanları ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun. Soğanların üzerine küp küp doğranan biberleri ve kapya biberi ekliyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. Kavrulunca üzerine salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar yine kavuruyoruz. Üzerine bulgurları ekleyip iyice karıştırıyoruz. Üzerine kaynar suyu ekleyip tuzu ilave edip kapağını kapatıyoruz. Bulgurlar şişip suyu çekince altını kapatıyoruz.

MİNİ KÖSTEBEK PASTA TARİFİ
Mini köstebek pasta malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3/4 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
Kreması için:
- 2,5 su bardağı süt
- 3/4 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 poşet sade krem şanti
- Yarım su bardağı süt
- 2 muz
MİNİ KÖSTEBEK PASTA YAPILIŞI
Kek için; yumurtaları ve şekeri bir kabın içerisinde iyice çırpın. Üzerine yağı ve sütü ekleyin tekrar karıştırın. Son olarak kalan ürünleri de ekleyerek çırpın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine kekinizi dökün. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Yuvarlak şekilli bir kalıbınız varsa onunla veya bir su bardağı yardımıyla soğuyan kekinizden, pasta tabanı için yuvarlaklar çıkarın. Kekin bir kısmını üzerinde kullanmak için ufalayın.
Kreması için; 2,5 su bardağı süt, un, şeker ve vanilini çırparak kıvam alana kadar pişirin. 1 paket krem şanti ile yarım su bardağı sütü çırpın. Soğuyan kremanın içerisine krem şantiyi ekleyin.
Pastayı hazırlamak için; Muzları dilimleyin. Yuvarlak keklerin üzerine krema sürdükten sonra muzlardan dizin ve tekrar tepecik olacak şekilde krema sürün. Ufaladığınız kek parçalarıyla pastanızın üzerini kaplayın. Tüm pastalar için aynı işlemi tekrarlayın.