Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size patates çorbası tarifi, ıspanak yemeği tarifi, çoban salata pilavı tarifi ve künefe tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Patates çorbası malzemeler2,5 litre et suyu2 orta boy soğan3 - 4 adet patates1 kahve fincanı un1 küçük paket tereyağı veya margarin1 çay kaşığı hindistan ceviziTuzTerbiyesi için1 bardak süt2 yumurta sarısıGarnitürü2 adet yumurta akı1 çay bardağı kaşar peynir (rendelenmiş)1 çay kaşığı kırmızı biber1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz2 - 3 dilim bayat ekmekPATATES ÇORBASI YAPILIŞISoğanları küçük parçalar halinde doğrayın, iki kaşık yağla açık renk olacak şekilde kavurun.Unu ekleyin ve 2 - 3 dakika daha kavurun.Et suyu ile kuşbaşı doğranmış patatesleri, hindistan cevizi ve tuz koyup yavaş yavaş kaynatarak 30 dakika pişirin.Çorbayı başka bir kaba süzün ve tekrar ocağa koyup kaynatın.Terbiyesini yapıp yavaş yavaş ekleyin ve 2 kaşım pişirdikten sonra ocaktan alın.Ayrı bir kapta yumurta akina kaşar peyniri, kırmızıbiber ve maydanoz katın.Bu karışımı ekmeklerin üzerine sürün ve küçük küpler halinde kesip çorbayla servis edin. Ispanak yemeği malzemeler1 kg ıspanak1 adet kuru soğanYarım çay bardağı pirinç2 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı domates salçasıTuzKarabiberPul biberISPANAK YEMEĞİ YAPILIŞIBaşlangıç olarak ıspanakları temizleyelim.Diğer taraftan soğanı doğrayıp sıvı yağda pembeleşene dek kavuralım. Salçayı ilave edelim.Ardından ıspanakları da ekleyelim ve ıspanaklar eriyinceye kadar kavuralım.Yarım çay bardağı yıkanmış pirinci, tuz ve baharatları da ilave edelim.1 su bardağı kaynar suyu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım, kısık ateşte pirinçler yumuşayana dek pişirelim. Sıcak servis edelim. MALZEMELER4 adet domates1 adet soğan1 çay kaşığı tuz2 adet yeşil biber1 adet salatalıkMaydanozLimon suyuZeytinyağıÇOBAN SALATA YAPILIŞIİlk olarak domatesleri küçük küçük doğrayın ve karıştırma kabına alın.Daha sonra soğanı da küçük küçük doğrayın ve üzerine tuz serpip elinizle güzelce ovun.İnce ince doğradığımız yeşil biber ve küçük küçük doğradığımız salatalığımızı da karıştırma kabına alalım.Son olarak maydanozu da ince ince doğrayalım ve doğradığımız diğer malzemelerimizin üzerine ekleyelim.Salatamızın zeytin yağını ve limon suyunu da ekledikten sonra güzelce harmanlayalım ve servis tabağına alarak servis edelim. Künefe malzemeler250 gram tereyağı1 yemek kaşığı üzüm pekmezi200 gram tel kadayıf300 gram dil peyniriŞerbeti için:3 su bardağı su2 damla limon suyu4 su bardağı toz şekerÜzeri için:Vanilyalı dondurmaToz Antep fıstığıKÜNEFE YAPILIŞIİlk olarak şerbeti hazırlamaya başlayın.Toz şeker, su, limon suyu ve toz şekeri kaynatın ve soğumaya bırakın.Tereyağını eritip, üzüm pekmeziyle karıştırın ve tepsiye yayın.Kadayıfları eritilmiş tereyağına bulayın.Kadayıfın yarısını tepsiye yerleştirip, iyice bastırın.Üzerine dil peynirini eşit miktarda yayın.Kalan kadayıfı üzerine yayın ve iyice bastırın.220 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.