Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı yarma çorbası tarifi, tepsi kebabı tarifi, şehriyeli pirinç pilavı tarifi, malaga pasta tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Yarma çorbası malzemeler1/2 su bardağı yarma buğday (önceden suda bekletilmiş)2 yemek kaşığı un1 çay bardağı nohut(önceden haşlanmış)1/2 su bardağı yoğurt1 adet yumurta sarısı5 su bardağı su1 çay kaşığı tuzYarma çorbası üzeri İçin2,5 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı kuru naneYARMA ÇORBA YAPILIŞIDerin bir tencereye 1 su bardağı su dökün. Tuz, yoğurt ve yumurtayı pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Ardından geriye kalan suyu da üzerine ilave edin ve ocağın altını açın. Önceden suda bekletilmiş buğday ve haşlanmış nohudu da ilave edip orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayan ve koyulaşan çorbanın altını kısın. Ayrı bir tavada tere yağını kızdırın ve üzerine naneyi ekleyip kokusu çıkana kadar bekleyin. Naneli yağı ocaktan alıp çorbanın içerisine karıştırın ve ocağın altını kapatıp sıcak olarak servis edin. Tepsi kebabı malzemelerYarım kg orta yağlı kıyma1 tane kuru soğan1 tane yeşil biberÇeyrek demet maydanoz1 diş sarımsak1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kekik1 tatlı kaşığı pul biber2 çay kaşığı tuzÜzerini süslemek için;1 tane domates1 tane soğan2 tane çarliston biberSosu için;1 yemek kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı domates salçasıYarım çay bardağı sıvı yağTEPSİ KEBABI YAPILIŞISoğan, maydanoz ve yeşil biberi robotta çekin.Eğer robotunuz yoksa bunları çok ince olacak şekilde doğrayın. Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine robottan geçirdiğiniz malzemeleri ve baharatları ekleyin. Harcı iyice yoğurun. Kebabın şekli bozuk olsun istemiyorsanız, yoğurma işlemine dikkat edin. Hazırlanan karışımı orta boy yuvarlak bir fırın tepsisine yayın. Hiç boşluk kalmayacak şekilde tepsinin her tarafını kapatın. Üzerini süslemek için, domatesi dörde bölüp kıymanın üzerine dağıtın. Biberlerin saplarını alıp ortan 2’ye bölüp domateslerin aralarına sıralayın. Soğanı da soyup 4 parçaya ayırarak aynı şekilde sıralayın. Salçayı sıvı yağ ile karıştırarak, tepsinin her tarafına gezdirin. Önceden ısıtılmış fırında, 200 derecede pişirin. 40 dakika gibi bir sürede tepsi kebabı hazır olacaktır. Tepsi kebabını, pirinç pilavı ve patlıcan turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Tel şehriyeli pirinç pilavı malzemelerYarım çay bardağı tel şehriye1 su bardağı pirinç1 adet bulyon (tavuk veya et)İsteğinize göre et suyu da kullanabilirsiniz.1 çay kaşığı tuz1 su bardağından 2 parmak fazla sıcak su4 yemek kaşığı zeytinyağı veya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir kaşık tereyağıTEL ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI YAPILIŞIPilav yapmaya başlamadan önce pirinçleri iyice sıcak suda yıkayın.7 - 8 su yıkadıktan sonra en az yarım saat sıcak suda bekletin.Pilav tenceresine zeytinyağını ekleyin.Üzerine şehriyeleri ekleyip kavurun.Renk almaya başlayan şehriyelerin üzerine suyu süzülmüş pirinçleri ekleyin.1 dakika daha pirinçleri kavurun.Ardından tereyağını ekleyin.Kavrulan pirinçlerin üzerine bulyonu parçalayarak ekleyin.Gerçek et sulu yapacaksanız üzerine koyulan su miktarından et suyunu çıkartarak yapın.Tuz ilave edildikten sonra kaynar suyu ekleyin.Pilavın rengi beyaz olsun istiyorsanız 3-4 damla limon suyu damlatın.Kısık ateşte suyunu çekene kadar kapağını kapatıp pişirin. Malaga pasta malzemelerMalaga keki için;3 adet büyük boy yumurta1 çay bardağı toz şeker1 su bardağı ayçiçek yağı1 su bardağı tam yağlı süt2,5 su bardağı un1 paket vanilya1 paket kabartma tozuMalaga kreması için;250 ml süt1 çay bardağı şekerYarım çay bardağı unAz vanilya100 gram margarinMalaga sosu için;100 gram margarin100 gram bitter çikolata100 ml kremaMALAGA PASTA YAPILIŞIFırını 170 dereceye ayarlayın.Fırın ısınana kadar keki hazırlayın.Çırpma yapabileceğiniz yuvarlak bir kabın içine; süt, şeker ve vanilyayı ekleyip, 1-2 dakika kadar çırpın.Karışıma yumurtaları ilave edip, tekrar çırpın ve yaklaşık 3 dakika daha çırptıktan sonra, unu ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpın, un iyice karışsın.Orta boy borcam tepsiyi, oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin yağı ile tepsinin altını ve kenarlarını yağlayıp karışımı içine dökün.Tepsiyi sallayarak kekin düzgünleşmesini sağlayın, önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 25-30 dakika pişirin ve fırından alıp soğumaya bırakın.Kek soğurken kremayı hazırlayın.Malaga pasta kremasının yapılışı;Sütü bir tencerede kaynatın.Un, şeker ve vanilyayı bir kapta iyice karıştırın.Karışımı, süt kaynamaya başladığında yavaş yavaş süte dökerken, çırpma teli ile sürekli çırparak karıştırın ve karıştırarak iyice kaynatın.Pişen krema hamurunu soğuması için bir tepsiye dökün ve yaydıktan sonra, üzerine margarin yağı gezdirin.Krema soğuduktan sonra, miksere alın ve içine 100 gram margarin yağı ekleyip, iyice beyazlayıp kabarana kadar çırpın ve dolapta bir süre soğumaya bırakın.Malaga sosunun yapılışı:Margarini kısık ateşte eritin ama kaynatmayın ara sıra karıştırıp, çabuk erimesini sağlayın ve elinizi yakmayacak kadar sıcak olmasına dikkat edin.Kremayı dökün, kaynatmadan ocaktan alın ve içine bitter parçalarını ekleyip, hızlı bir şekilde karıştırın.Çikolata eriyene kadar devam edin.Hazır olan sosu kenarda bekletin.Malaga pastasının yapılışı için, kek ve kremayı hazırladıktan sonra malaga pastasını yapmaya başlayın.Keki tepsiden çıkartın ve beş parmak genişliğinde şerit olarak kesin.Kekin üzerine kremayı 2-3 cm kalınlığında düzgünce sürün ve iki parmak genişliğinde dilimlere bölün.Her dilimin üstüne muzları soyduktan sonra, pastanın büyüklüğünde kesin ve kremanın üstüne bastırarak yerleştirin.Kenarlarında kalan kremaları bıçakla muzların kenarlarına sürün ve muzların yapışmasını sağladıktan sonra tepsiye alıp, derin dondurucuya alın.Derin dondurucuda 20 dakika kadar soğuttuğunuz malagaları sosa batırın ve sos donduktan sonra, üzerine aynı sostan veya çikolatalı jöleden külahtan kalem yapıp şeritler çizin.Bu işlemi, aynı sostan kaşıkla dökerek de yapabilirsiniz.Son olarak malaga pastalarının alt kenar kısımlarını kavrulmuş kırık fındık, fıstık veya rendelenmiş çikolata ile kaplayıp servis edebilirsiniz.