'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (1 Temmuz 2023)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak beyran çorbası tarifi, fırında patlıcan kebap tarifi, meyhane pilavı tarifi ve magnolia tarifi.

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı beyran çorbası tarifi, fırında patlıcan kebap tarifi, meyhane pilavı tarifi ve magnolia tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

BEYRAN ÇORBASI TARİFİ
Beyran çorbası malzemeler
- 1 kg kemikli kuzu gerdan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı pirinç
- 8-10 diş sarımsak
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- 8 su bardağı et suyu(haşlanan etin suyu)
BEYRAN ÇORBASI YAPILIŞI
- Et düdüklü tencereye alınarak üzerini geçecek kadar su koyulup (su miktarını çorbanın kıvamına göre kendiniz ayarlayın) haşlanıncaya kadar pişirilir.
- Pişen etler süzülerek (suyunu atmayın) kemiklerinden ayrılır ve ufak ufak parçalanır.
- Etlerin suyu bir tencereye alınır ve İçerisine pirinçler eklenir. Pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.
- Daha sonra tereyağı, biber salçası, dövülmüş sarımsaklar, tuz ve baharatlar ilave edilir.
- Daha sonra haşlanmış etler de eklenir ve çorba kaynamaya bırakılır.
- Bir süre daha kaynadıktan sonra altı kapatılır.
- Tereyağını çorbayı kaselere koyduktan sonra üstüne de gezdirebilirsiniz.
- İsteğe bağlı servis ederken kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.

FIRINDA PATLICAN KEBABI TARİFİ
Fırında patlıcan kebabı malzemeler
- 4 adet orta boy patlıcan
Köfte için:
- 500 gr orta yağlı kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 adet yumurta
- Maydanoz
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Kimyon
- Tuz
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- 1 adet rendelenmiş domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için
- Sivri biber
- Domates
FIRINDA PATLICAN KEBABI YAPILIŞI
- Patlıcanları dilimleyip, tuzlu suda yarım saat bekletelim.
- Bu aşamada yoğurma kabına kıyma, soğan, sarımsak, yumurta, maydanoz, galeta unu ve baharatları alarak güzelce yoğuralım.
- Malzemeler birbiri ile özleştikten sonra harcımızdan parçalar koparalım ve şekil verelim.
- Hazırladığımız köftelerimizin üzerini streç ile örterek 15-20 dakika kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Köftelerimiz dinlenirken bizde sosumuzu hazırlayalım. Bunun için tavaya sıvı yağı alalım, üzerine doğradığımız sarımsağı ekleyerek kavuralım.
- Üzerine rendelenmiş domates, salça, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştıralım.
- Sıcak suyu da ekleyelim, 5 dakika kadar pişirdikten sonra altını kapatalım.
- Dinlenen köfteleri ve suyunu süzüp bol su ile yıkadığınız patlıcanları şişe bir patlıcan bir köfte yan yana olacak şekilde sıralayalım. Dilerseniz şiş kullanmadan tepsiye de dizebilirsiniz.
- Hazırladığımız çöp şişleri fırın kabına alalım.
- Domates ve biberleri koyarak üzerine salçalı sosu gezdirelim ve üzerini fırın torbası ile kapatalım.
- Suyu tepsinin büyüklüğüne göre değişir ama yeterli gelmezse bir miktar daha sıcak su ilave edebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim.
- 30-35 dk sonra kontrol edin patlıcan ve köfteler yumuşamış ise fırın torbasını alıp üzerleri kızarana kadar daha pişirin. Patlıcan kebabımız servise hazır.

MEYHANE PİLAVI TARİFİ
Meyhane pilavı malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1/3 çay bardağı sıvı yağ (4 yemek kaşığı)
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet orta boy domates ya da 8 adet çeri domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
MEYHANE PİLAVI YAPILIŞI
- Yemeklik doğradığımız soğanı yağda kavuralım.
- Ardından halka halka doğradığımız sivri biberi ve kırmızı biberi ekleyip kavuralım, ben biberin çekirdeklerini çıkarmıyorum.
- Ardından salçayı, tuzu, karabiberi, pul biberi ve kimyonu ekleyelim ve birkaç dakika bu şekilde kavuralım.
- Doğradığımız domatesleri de ekleyelim, ezmeden karıştıralım.
- Ardından, yıkanmış bulguru da ekledikten sonra tekrar karıştıralım.
- 3 su bardağı sıcak su ekleyelim, karıştırarak tencerenin kapağını kapatalım ve bulgurlar göz göz olana kadar önce yüksek ateşte, sonrasında ise orta ateşte pişirelim.
- Suyunu çektikten sonra ocağı kapatalım, üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen pilavımızı karıştırdıktan sonra servise hazır.

MAGNOLİA TARİFİ
Magnolia malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 Türk kahvesi fincanı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 adet vanilya
- 1 kutu krema ( 200 ml)
- 2 paket bisküvi
- 10-15 adet çilek veya 3 tane muz
MAGNOLİA YAPILIŞI
- İki paket burçak bisküviyi rondoda çekin, toz haline getirin.
- Çilekleri yeşil yaprak bölümlerini koparmadan su dolu bir kasede bekletin.
- Temizlensinler. Krema, bisküvi ve çilek hariç.
- Süt, toz şeker, yumurta sarısı, mısır nişastası, un ve vanilyayı derin bir tencerede güzelce telle çırpın ve ocakta muhallebi kıvamı alana kadar göz göz olup, pıt pıt atana kadar pişirin.
- Şimdi suda bekleyen çilekleri sudan üstten toplayarak elinizle nazikçe alın.
- Süzgeçe koyun, çileklerin yaprak kısımlarını bir bıçak ile alın ve atın.
- Çilekler süzgeçte beklesin. Muhallebiniz bu arada pişti. Mahellebi soğurken siz süzülmüş çilekleri dilimleyin.
- Magnoliayı hazırlayacağınız kupları, derin kaseleri ya da geniş derin bardaklarınızı hazırlayın.
- Muhallebi soğuyunca içine 1 kutu kremayı ekleyin ve telle karıştırın.
- Homojen bir karışım olsun. Şimdi hepsini, yani tüm malzemeyi birleştirme zamanı.
- Bardakların en alt bölümüne, yani dibine çektiğimiz bisküvilerden 2 yemek kaşığı koyun. Şimdi bardağın kenarlarına dilimlenmiş çilekleri -yerleştirin, dizin.
- Bardağınıza şimdi pişmiş muhallebiden birer kepçe koyun.
- Üzerine tekrar 1 kaşık bisküvi ve tekrar puding koyun bu şekilde pudingi paylaştırıp bitirin.
- Tatlının en üstünü de kalan bisküvilerinizi paylaştırak kapatın.Tatlınızı bitirin.
- En üstünü çilek dilimleri ile süsleyebilirsiniz.