Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı beyran çorbası tarifi, fırında patlıcan kebap tarifi, meyhane pilavı tarifi ve magnolia tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Beyran çorbası malzemeler1 kg kemikli kuzu gerdan2 yemek kaşığı tereyağı1 su bardağı pirinç8-10 diş sarımsakYarım yemek kaşığı biber salçasıTuzKırmızı toz biberKarabiber8 su bardağı et suyu(haşlanan etin suyu)BEYRAN ÇORBASI YAPILIŞIEt düdüklü tencereye alınarak üzerini geçecek kadar su koyulup (su miktarını çorbanın kıvamına göre kendiniz ayarlayın) haşlanıncaya kadar pişirilir.Pişen etler süzülerek (suyunu atmayın) kemiklerinden ayrılır ve ufak ufak parçalanır.Etlerin suyu bir tencereye alınır ve İçerisine pirinçler eklenir. Pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.Daha sonra tereyağı, biber salçası, dövülmüş sarımsaklar, tuz ve baharatlar ilave edilir.Daha sonra haşlanmış etler de eklenir ve çorba kaynamaya bırakılır.Bir süre daha kaynadıktan sonra altı kapatılır.Tereyağını çorbayı kaselere koyduktan sonra üstüne de gezdirebilirsiniz.İsteğe bağlı servis ederken kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz. Fırında patlıcan kebabı malzemeler4 adet orta boy patlıcanKöfte için:500 gr orta yağlı kıyma1 adet rendelenmiş soğan2 diş rendelenmiş sarımsak1 adet yumurtaMaydanoz1 çay bardağı galeta unu1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı pul biberKimyonTuzSosu için:2 yemek kaşığı sıvı yağ1 diş sarımsak1 adet rendelenmiş domates1 tatlı kaşığı salça1,5 su bardağı sıcak suTuzKarabiberÜzeri içinSivri biberDomatesFIRINDA PATLICAN KEBABI YAPILIŞIPatlıcanları dilimleyip, tuzlu suda yarım saat bekletelim.Bu aşamada yoğurma kabına kıyma, soğan, sarımsak, yumurta, maydanoz, galeta unu ve baharatları alarak güzelce yoğuralım.Malzemeler birbiri ile özleştikten sonra harcımızdan parçalar koparalım ve şekil verelim.Hazırladığımız köftelerimizin üzerini streç ile örterek 15-20 dakika kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.Köftelerimiz dinlenirken bizde sosumuzu hazırlayalım. Bunun için tavaya sıvı yağı alalım, üzerine doğradığımız sarımsağı ekleyerek kavuralım.Üzerine rendelenmiş domates, salça, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştıralım.Sıcak suyu da ekleyelim, 5 dakika kadar pişirdikten sonra altını kapatalım.Dinlenen köfteleri ve suyunu süzüp bol su ile yıkadığınız patlıcanları şişe bir patlıcan bir köfte yan yana olacak şekilde sıralayalım. Dilerseniz şiş kullanmadan tepsiye de dizebilirsiniz.Hazırladığımız çöp şişleri fırın kabına alalım.Domates ve biberleri koyarak üzerine salçalı sosu gezdirelim ve üzerini fırın torbası ile kapatalım.Suyu tepsinin büyüklüğüne göre değişir ama yeterli gelmezse bir miktar daha sıcak su ilave edebilirsiniz.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim.30-35 dk sonra kontrol edin patlıcan ve köfteler yumuşamış ise fırın torbasını alıp üzerleri kızarana kadar daha pişirin. Patlıcan kebabımız servise hazır. Meyhane pilavı malzemeler2 su bardağı pilavlık bulgur1/3 çay bardağı sıvı yağ (4 yemek kaşığı)3 su bardağı sıcak su1 adet orta boy kuru soğan2 adet sivri biber1 adet kırmızı biber1 adet orta boy domates ya da 8 adet çeri domates1 yemek kaşığı salçaTuzKarabiberPul biberKimyonMEYHANE PİLAVI YAPILIŞIYemeklik doğradığımız soğanı yağda kavuralım.Ardından halka halka doğradığımız sivri biberi ve kırmızı biberi ekleyip kavuralım, ben biberin çekirdeklerini çıkarmıyorum.Ardından salçayı, tuzu, karabiberi, pul biberi ve kimyonu ekleyelim ve birkaç dakika bu şekilde kavuralım.Doğradığımız domatesleri de ekleyelim, ezmeden karıştıralım.Ardından, yıkanmış bulguru da ekledikten sonra tekrar karıştıralım.3 su bardağı sıcak su ekleyelim, karıştırarak tencerenin kapağını kapatalım ve bulgurlar göz göz olana kadar önce yüksek ateşte, sonrasında ise orta ateşte pişirelim.Suyunu çektikten sonra ocağı kapatalım, üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.Dinlenen pilavımızı karıştırdıktan sonra servise hazır. Magnolia malzemeler1 litre süt1 su bardağı toz şeker2 adet yumurta sarısı1 Türk kahvesi fincanı mısır nişastası2 yemek kaşığı tepeleme un1 adet vanilya1 kutu krema ( 200 ml)2 paket bisküvi10-15 adet çilek veya 3 tane muzMAGNOLİA YAPILIŞIİki paket burçak bisküviyi rondoda çekin, toz haline getirin.Çilekleri yeşil yaprak bölümlerini koparmadan su dolu bir kasede bekletin.Temizlensinler. Krema, bisküvi ve çilek hariç.Süt, toz şeker, yumurta sarısı, mısır nişastası, un ve vanilyayı derin bir tencerede güzelce telle çırpın ve ocakta muhallebi kıvamı alana kadar göz göz olup, pıt pıt atana kadar pişirin.Şimdi suda bekleyen çilekleri sudan üstten toplayarak elinizle nazikçe alın.Süzgeçe koyun, çileklerin yaprak kısımlarını bir bıçak ile alın ve atın.Çilekler süzgeçte beklesin. Muhallebiniz bu arada pişti. Mahellebi soğurken siz süzülmüş çilekleri dilimleyin.Magnoliayı hazırlayacağınız kupları, derin kaseleri ya da geniş derin bardaklarınızı hazırlayın.Muhallebi soğuyunca içine 1 kutu kremayı ekleyin ve telle karıştırın.Homojen bir karışım olsun. Şimdi hepsini, yani tüm malzemeyi birleştirme zamanı.Bardakların en alt bölümüne, yani dibine çektiğimiz bisküvilerden 2 yemek kaşığı koyun. Şimdi bardağın kenarlarına dilimlenmiş çilekleri -yerleştirin, dizin.Bardağınıza şimdi pişmiş muhallebiden birer kepçe koyun.Üzerine tekrar 1 kaşık bisküvi ve tekrar puding koyun bu şekilde pudingi paylaştırıp bitirin.Tatlının en üstünü de kalan bisküvilerinizi paylaştırak kapatın.Tatlınızı bitirin.En üstünü çilek dilimleri ile süsleyebilirsiniz.