Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda arpa şehriye çorbası tarifi, nugget tarifi, buhara pilavı tarifi ve nevzine tatlısı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Arpa şehriye çorbası malzemeler1 çay bardağı arpa şehriye + 1 çorba kaşığı daha arpa şehriye2 çorba kaşığı salça4 çorba kaşığı sıvı yağ2 çorba kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı kimyon1 çorba kaşığı pul biber1 adet et veya tavuk bulyonu1 tatlı kaşığı tuz2 litre sıcak su ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI YAPILIŞIÖncelikle yağı tencere koyun ardından naneyi ekleyin. 1 dakika kadar bekledikten sonra salçayı ilave edin. 2-3 dakika kadar kısık ateşte kavurun. Şehriyeyi ilave edip 2 dk daha kavurun, baharatını ekleyin. Bulyonu atın, sıcak suyu dökün karıştırın. Suyu az gelirse su ekleyebilirsiniz. 5 dakika kadar kaynaktan sonra kapağı kapatıp ocaktan alın. Kapağı kapalı şekilde 5-10 dakika dinlendikten sonra servise hazır. Nugget malzemeler600 gram tavuk göğsüYarım çay kaşığı tuzKarabiber5 yemek kaşığı un2 adet yumurta1 yemek kaşığı süzme yoğurt3 yemek kaşığı mısır nişastası5 yemek kaşığı galeta unuYarım su bardağı ayçiçeği yağıNUGGET YAPILIŞITavuk göğüslerinin varsa derisini ve yağını ayıklayın.Tavukları kare şeklinde parçalara bölün.Üstlerine tuz ve karabiber serptiğiniz tavukları iyice harmanlayıp lezzetlendirin.Mısır nişastası ve unu bir tabakta karıştırın.Yumurtaları ve yoğurdu derin bir kasede çırpın.Galeta ununu da bir başka kaba alın.Sıvı yağı tavada kızdırın.Tavukları önce un-nişasta karışımına, sonra yoğurt-yumurta karışımına son olarak da galeta ununa bulayın.Tavukları kızdırdığınız yağa atıp altın rengi olana kadar güzelce kızartın.Tavukları yağdan alıp kağıt havlu serdiğiniz tabakta fazla yağı süzülene kadar dinlendirip soğumadan servis edin. Buhara pilavı malzemelerYarım çay bardağı ay çiçek yağı1 orta boy soğan1 orta boy rendelenmiş havuç (küçükse 2 tane olabilir)1 yemek kaşığı dolusu domates salçası2 yemek kaşığı kadar kuş üzümü2 yemek kaşığı kadar dolma fıstığı1 çay kaşığı pul biberYarım çay kaşığı karabiberYarım çay kaşığından biraz az tarçın2-3 adet karanfilTuz2 su bardağı pirinç (30 dakika sıcak suda bekletilmiş)3 buçuk su bardağı sıcak suBUHARA PİLAVI YAPILIŞIPirinçler sıcak suda 30 dakika bekletilir. Pilav tenceresine yağı ekliyoruz. Ardından yemeklik doğranmış soğanları ekleyip kavuruyoruz. 1 dakika sonra havuçları ilave ediyoruz ve sonra salçayı ekliyoruz. Tuz ve su hariç diğer malzemeleri ekleyip kavuruyoruz. Daha sonra tuz ve suyu ekleyip kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Sıcak servis edin. Nevzine malzemelerŞerbeti için;2,5 su bardağı şeker2 su bardağı suYarım su bardağı üzüm pekmeziBir kaç damla limon suyuHamuru için;125 gram oda ısısında tereyağı1 çay bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı tahin1 yemek kaşığı sirke1 su bardağı ceviz içi1 paket kabartma tozu3 su bardağı unNEVZİNE TATLISI YAPILIŞISu, şeker ve limon suyunu bir tencerede ocağa alıp ve kaynatın.Ocağı kapattıktan sonra pekmezi ekleyip soğumaya bırakın.Hamuru için yoğurma kabında tereyağı, süt, sıvı yağ, tahin, sirke, ceviz içi ve kabartma tozunu koyup karıştırın.Yaklaşık 3 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.Hamurunuzu yağlanmış fırın kabına elinizle bastırarak yayın ve üzerini çatal yardımı ile çizerek dikey şekil verin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.İlk sıcaklığı çıkan tatlıyı keserek soğumuş olan şerbeti üzerinde eşit bir şekilde gezdirin.Şerbetini çeken tatlının servis tabağına alarak isteğe bağlı tahin ile süsleyip servis edin.