Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı mısır çorbası tarifi, fırında tavuk tarifi, domatesli ve biberli bulgur pilavı tarifi ve bisküvili pasta tarifi var. Mısır çorbası malzemeler:500 g dondurulmuş mısır2 yemek kaşığı tereyağı1 kuru soğan2 yemek kaşığı un8 çay bardağı süt4 çay bardağı tavuk suyu5-6 dal frenk maydanozuMISIR ÇORBASI YAPILIŞI:İlk olarak mısırın yarısını ayırıp ezerek püre haline getirin. Diğer yarısını bir kenarda bekletin.Derin bir tencerede tereyağını eritin. Soğanları piyazlık doğrayıp ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.Ezdiğiniz mısırları tencereye ekleyip karıştırın. Üzerine sütü ve tavuk suyunu ilave ederek karıştırmaya devam edin.Çorba kaynamaya başladığında, ayırmış olduğunuz tane mısırları da ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Üzerine ince kıyılmış frenk maydanozu serpebilirsiniz. Fırında tavuk malzemeleri:4 adet kalçalı but1 yemek kaşığı salça2 diş sarımsakYarım çay kaşığı pul biberYarım çay kaşığı kekikYarım çay kaşığı kimyonYarım çay kaşığı karabiber1 yemek kaşığı yoğurt1 küçük soğan3 yemek kaşığı sıvı yağFIRINDA TAVUK YAPILIŞI:Soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz. Uygun bir karıştırma kabına alıyoruz.Yoğurdu, salçayı ekleyerek karıştırıyoruz.Son olarak sıvı yağı ve baharatları da ekleyip harmanlıyoruz.Tavukları temizliyoruz ve fazla derilerini kesiyoruz.Üzerine içinin de iyi pişmesi için bıçakla çizikler atıyoruz.Hazırladığımız sosu her tarafına (derinin altına, çiziklerin içine) iyice sürüyoruz.Fırın tepsimize tavukları koyuyoruz ve fırına veriyoruz. 180 – 200 derecede kızarıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişiriyoruz. Pişirme derecesi ve özelliği fırından fırına değişebilir, kendi fırınınızı göz önünde bulundurarak ayarlayabilirsiniz.Eğer fırınınızda ızgara özelliği varsa son dakikalarda ızgara konumuna getirebilirsiniz. Bu şekilde daha güzel kızarıyor.Sürenin sonunda güzelce pişen ve kızaran fırında tavuk butlarımız servise hazır. Pilav malzemeleri:1 su bardağı pilavlık bulgur2 adet biber1 adet domates3-4 yemek kaşığı zeytinyağ2 su bardağı sıcak su1 tatlı kaşığı kekik1 silme tatlı kaşığı tuzDOMATESLI VE BİBERLİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞI:Biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp istediğiniz büyüklükte doğrayın.Domatesleri de küp küp doğrayın.Zeytinyağını kızdırıp biberleri ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.Domatesleri ekleyip kavurun.Yıkayıp suyunu süzdüğünüz bulguru da ekleyip 5 dakika kadar karıştırarak kavurun.Tuzun ve kekiği ekleyip şöyle bir karıştırın.Suyunu ekleyip kapağını kapatın.Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Yarım saate yakın dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. BİSKÜVİLİ PASTA MALZEMELER:5 su bardağı (1 lt) süt4 tepeleme yemek kaşığı un1 yemek kaşığı nişasta (buğday veya mısır nişastası fark etmez)1 su bardağı şeker2 tepeleme yemek kaşığı kakao1 yumurta100 ml krema1,5 paket (300 g) petit beurre bisküviBİSKÜVİLİ PASTA YAPILIŞI:Sütü derin bir tencereye alın.İçine yumurta, un, nişasta, kakao ve şekeri ekleyip iyice karışana kadar çırpın.Tencereyi ocağa alıp orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.Ateşten alıp içine kremayı ve iyice çırpın.23*30 cm'lik bir fırın kabının dibine 1 sıra bisküvi dizin.Muhallebinin (soğumasını beklemeden, ocaktan alır almaz) 1/3'ünü bisküvilerin üzerine döküp yayın.Bir sıra daha bisküvi dizin ve kalan muhallebinin yarısını döküp yayın.Bir sıra daha bisküvi dizin ve kalan muhallebiyi döküp yayın.Kalan bisküvileri rondodan geçirip pastanın üzerine yayın.Buzdolabında en az 4-5 saat (en iyisi 1 gece) bekletin.