Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı yayla çorbası tarifi, ıspanak yemeği tarifi, içli köfte tarifi ve cupcake tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Yayla çorbası malzemeler1 fincan pirinç (Türk kahvesi fincanı)7 su bardağı su1 su bardağı yoğurt1 yumurtaYarım fincandan biraz fazla un (Türk kahvesi fincanı)3 yemek kaşığı zeytinyağı2 yemek kaşığı tereyağıTuz ve naneYAYLA ÇORBASI YAPILIŞISu, zeytinyağı, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir.Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk kaynatılır.Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.Çorbamız piştikten sonra altı kapatılır.Şık bir sunum olması için, çorba kaselere alınır.Ayrı bir yerde tereyağı kızdırılarak nane ile karıştırılır.Ve kaselerdeki çorbaların üzerinde gezdirilir.Kalan naneli tereyağını tenceredeki çorbaya koyup karıştırın. Ispanak yemeği malzemeler1 kg ıspanak1 adet kuru soğanYarım çay bardağı pirinç2 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı domates salçasıTuzKarabiberPul biberISPANAK YEMEĞİ YAPILIŞIBaşlangıç olarak ıspanakları temizleyin.Diğer taraftan soğanı doğrayıp sıvı yağda pembeleşene dek kavurun.Salçayı ilave edin.Ardından ıspanakları da ekleyip ve ıspanaklar eriyinceye kadar kavurun.Yarım çay bardağı yıkanmış pirinci, tuz ve baharatları da ilave edin.1 su bardağı kaynar suyu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatın.Ispanakların iyice piştiğinden emin olunca yemeği ocaktan alın. İçli köfte malzemeler2 su bardağı ince köftelik bulgur1 çay bardağı irmik1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber1 tatlı kaşığı biber salçasıYarım su bardağı un1 çay kaşığı tuz1 su bardağı soğuk suİç harcı için:2 yemek kaşığı sıvı yağ300 gr kıyma3 adet kuru soğanYarım tatlı kaşığı salçaYarım demet maydanoz1 küçük çay bardağı çekilmiş cevizTuzPul biberKarabiberİÇLİ KÖFTE YAPILIŞISoğanları ince ince doğrayın.Tavaya sıvı yağı alıp soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.Kavrulan soğanlara kıyma ekleyin ve suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavurun.Daha sonra salçayı ekleyip birkaç dakika daha kavurun.Baharatlar, tuz, ceviz ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip ocağın altını kapatın.Soğumaya bırakılır.İnce bulgur 1 bardak soğuk su ile kısır yapar gibi ıslatılır.Suyu çekilince irmik salça baharatlar ve tuzu ekleyip 15 dakika boyunca azar azar su ekleyip yoğurun.Daha sonra unu ekleyin ve yaklaşık 5 dakika daha yoğurun.Cevizden biraz daha büyük parçalar alınıp baş parmak ile ara ara su alınarak içi ince bir şekilde açın.İç harcından biraz koyun ve şeklini verin.Hepsine aynı işlem uygulanır.Biten içli köfteler kızgın 1 bardak sıvı yağda kızartın. Sade cupcake malzemeler3 yumurta310 gram un300 gram şeker160 gram tereyağı8 gr kabartma tozu5 gram karbonat10 gram vanilya200 ml sütSADE CUPCAKE YAPILIŞITereyağı ve şeker bir kapta krema haline gelene kadar çırpılır.Kalan malzeme eklenerek hamur kıvamına getirilir.Cupcake kaplarına yarım yarım dökülür. Kabaracağı için fazla koyarsanız taşar.180 derecede 25 dakika pişirilir.