KREMALI SEBZE ÇORBASI TARİFİ
Kremalı sebze çorbası malzemeler
- Orta boy bir adet patates,
Bir adet havuç, - Bir adet kabak,
- Bir çay bardağı bezelye,
- Bir kutu krema,
- Bir yemek kaşığı un,
- Bir yemek kaşığı tereyağı,
- Su, tuz
KREMALI SEBZE ÇORBASI YAPILIŞI
Mevsimine göre değişkenlik gösterebilen sebzeler olmasının yanında genellikle patates, havuç ve kabak kullanımı yaygın olmaktadır. Patatesler, kabaklar ve havuçlar küp şeklinde doğranır. Önceden kaynamakta olan suyun içerisinde önce havuçlar eklenerek arkasından patates ve kabaklar eklenerek iyice pişene kadar kaynatılır. Patatesler pişirildikten sonra içerisine bezelyeler eklenerek karıştırılır.
Patates ve havuçların pişmesinin anlaşılabilmesi için çatalla ezmek gerekebilmektedir. İyice pişmesinden sonra bezelyeler eklemek daha iyi sonuçlar elde etmeye yaramaktadır. Kaynayarak pişirilen sebzeler hazırlanırken bir yandan da içinin kıvamını arttırmak için diğer işlemler yapılmalıdır.
Ayrı bir tencere içerisinde tereyağı eritilerek içerisine un konulduktan sonra kavrulan un üzerine su eklenerek kaynamaya bırakılır. Daha sonra kaynamakta olan ve pişmiş olan sebzeli karşımdan eklenerek yavaş yavaş kıvam alması sağlanır.
Un ve terayağı içerisine sebzeli karışım tamamen eklendikten sonra içerisine krema eklenerek karışım tamamlanır. Hazırlanan çorba kaynatıldıktan sonra içerisine en son tuz eklenir. Servis yapılmadan önce üzerine isteğe bağlı dereotu eklenerek servis yapılabilir.