Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak kremalı domates çorbası tarifi, nohut yemeği tarifi, pancarlı pilav tarifi ve ıslak kek tarifi. Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı kremalı domates çorbası tarifi, nohut yemeği tarifi, pancarlı pilav tarifi ve ıslak kek tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Kremalı domates çorbası malzemeler200 gram doğranmış domates konservesi5 su bardağı su2 çorba kaşığı zeytinyağı1 çorba kaşığı un2 diş ezilmiş sarımsak100 gram labne peyniri30 ml kremaYarım demet rokaTuzKarabiberKREMALI DOMATES ÇORBASI YAPILIŞIBu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Zeytinyağını tencerede ısıtın. Unu ekleyip sararıncaya kadar kavurun. Su ve doğranmış domatesi ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın. Üzeri fokurdamaya başlayıncaya kadar karıştırarak pişirin. 5 dakika daha pişirip ocaktan alın ve el blenderi ile çırpın. Labne peyniri ve kremayı çırpın. Çorbayı kaselere paylaştırıp birer kaşık peynirli krema ekleyip roka ile süsleyin. Nohut yemeği malzemeler2 su bardağı nohut2 adet sivri biber1 adet kuru soğan1 yemek kaşığı domates salçası5 su bardağı su4 yemek kaşığı sıvı yağPul biberKarabiberTuzNOHUT YEMEĞİ YAPILIŞINohudu bir gece önceden sıcak suya koyun içine koyun. Ertesi gün süzüp durulayın.Süzdüğünüz nohutları üzerine temiz su ilave edip 20 dakika kadar haşlayın. Sıvı yağı düdüklü tencereye alın. Soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavurmaya başlayın. Biberleri de soğanlarla aynı boyutta doğrayıp tencereye ekleyin ve kavurma işlemine devam edin. Daha sonra salçayı ilave edin. Kavurma işlemini salçanın kokusu çıkana sürdürün.Bir gece önceden ıslatıp haşladığınız nohutları, tencereye ekleyin ve nohutları ezmeden birkaç tur karıştırın. Üzerine kaynar su, tuz, karabiber ve pul biberini ekleyin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Nohut güzelce pişince tencerenin altını kapatın. Pancarlı pilav malzemeler500 gram küp doğranmış pancar2 su bardağı pirinç3 su bardağı pancar suyuYarım su bardağı et suyu2 çorba kaşığı tereyağı2 dal dereotuTuzPANCARLI PİLAV YAPILIŞIPirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Dereotunu temizleyip kıyın. Pancarları iyice yıkayıp tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ile doldurun. Yumuşayıncaya kadar haşlayın. Pancarı kevgirle ayrı bir tabağa alıp suyunu ayırın. Pancarların kabuklarını soyup zar şeklinde doğrayın. Tereyağını tencerede eritin. Pirinci ekleyip karıştırarak kavurun. Doğranmış pancar, et suyu ve 3 su bardağı pancar suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerini kağıt havlu ile örtüp 10 dakika demlendirin. Dereotunu ilave edip harmanlayın. Daha sonra servis yapın. Islak kek malzemeler3 adet yumurta1 su bardağı toz şeker1 su bardağı süt1 su bardağı ayçiçeği yağı2 yemek kaşığı kakao1 paket vanilya1 su bardağı+2 yemek kaşığı un1 paket kabartma tozuKek kalıbını yağlamak için:1 yemek kaşığı tereyağıSosu için:1 su bardağı süt1,5 yemek kaşığı kakaoYarım su bardağı toz şeker2 yemek kaşığı sıvı yağ1 tutam tuzISLAK KEK YAPILIŞIIslak kek yapımı için ilk olarak yumurta ve şekeri derin bir kasede şeker eriyip krema gibi olana kadar çırpın. Sütü ve sıvı yağı da ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından vanilya, kakao, kabartma tozu ve unu da ekleyip iyice homojenleşene kadar karıştırın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın. Kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba aktarın. Keki fırına verip 30 dakika kadar pişirin. Bu esnada kekin sosu için süt, toz şeker ve sıvı yağı sos tenceresinde pişirmeye başlayın. Kakao ve tuz da ekleyip kaynayana kadar pişirmeye devam edin. Kaynadığında ocaktan aldığınız sosu fırından çıkan kekin üzerine dökün. Kek sosu emdiğinde dilimleyip servis edin.