Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı tarhana çorbası tarifi, tavuk sote tarifi, çoban salatası tarifi ve sütlaç tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Tarhana çorbası malzemeler3 yemek kaşığı toz haldeki tarhana1 çorba kaşığı salça1 çorba kaşığı tereyağı1 çay kaşığı naneTuz1 çay kaşığı kırmızıbiberTARHAN ÇORBASI YAPILIŞI1 çorba kaşığı tereyağı bir tencereye alınır ve eritilir.1 çorba kaşığı salça da tencereye eklenir ve yağda kızdırılır.5 su bardağı su ilave edilir.Bir başka kabın içerisinde de 1 su bardağı suya, toz tarhana eklenir ve karıştırılır.Kaynar halde bulunan tencerenin içerisine bu karışım ilave edilir.15 ile 20 dakika arasında pişirilir.1 çay kaşığı kırmızıbiber ve 1 çay kaşığı nane ilave edilerek servis yapılır. Tavuk sote malzemeler350 gram sotelik tavuk eti1 adet kuru soğan4 adet jalapeno2-3 adet domates1 yemek kaşığı salçaYarım kahve fincanı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı karışık baharatTAVUK SOTE YAPILIŞITavuk etini sotelik olacak şekilde küçük küçük doğrayın.Domateslerin de kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.Jalapeno içlerini temizleyip biraz büyük boyutlarda doğrayın.Son olarak soğanı yemeklik doğrayın.Ardından uygun bir tencerede yağı kızdırın.Tavuk etleri tencereye ekleyerek etraflarını mühürleyene kadar yüksek ateşte karıştırın.Suyunu çeken etlere soğan ve biberleri de ilave edin. Karıştırarak kapağını kapatın.Sebzeler diriliğini kaybedene kadar soteleyin ve sonrasında domates ile salçayı ilave edin.Güzelce kavurun ve tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte pişirmeye devam edin.Domateslerimiz de kavrulduktan sonra sıcak suyu ve dilediğiniz baharatları, tuzu ekleyerek tencerenin kapağını kapın.Kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.Soğutmadan servis edin. Çoban salata malzemeler4 adet domates1 adet soğan1 çay kaşığı tuz2 adet yeşil biber1 adet salatalıkMaydanozLimon suyuZeytinyağıÇOBAN SALATA YAPILIŞIDomatesleri küçük küçük doğrayın ve karıştırma kabına alın.Daha sonra soğanı da küçük küçük doğrayın ve üzerine tuz serpip elinizle güzelce ovun.İnce ince doğradığımız yeşil biber ve küçük küçük doğradığımız salatalığımızı da karıştırma kabına alalım.Son olarak maydanozu da ince ince doğrayalım ve doğradığımız diğer malzemelerimizin üzerine ekleyelim.Salatamızın zeytin yağını ve limon suyunu da ekledikten sonra güzelce harmanlayalım ve servis tabağına alarak servis edelim. Fırında sütlaç malzemeler1 litre süt1 su bardağı şekerYarım su bardağı pirinç3 yemek kaşığı buğday nişastası1 paket vanilya2 su bardağı suYarım su bardağı süt (nişastaya kıvam vermek için)FIRINDA SÜTLAÇ YAPILIŞIPirinçler güzelce yıkanır ve 2 su bardağı su olan tencereye pirinçler koyulur.Pirinçler pişene kadar haşlanır.Çok az sulu kalacaktır.Haşlanan pirinçlerin üzerine süt eklenir.Kaynamaya başlayınca şeker ve yarım su bardağı süt ile açtığınız nişasta eklenir.10 dakika daha kaynatılır ve vanilya eklenip bir 5 dakika daha kaynatılır.Fırın için ısıya dayanıklı kaselere sütlaç paylaştırılır.Tepsiye soğuk su doldurulur ve sütlaç dolu kaseler tepsiye dizilir.Tepsi fırının en üst bölümüne yerleştirilir ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.