BEEF WELLİNGTON TARİFİ
Beef Wellington malzemeleri
Bonfileyi mühürlemek için:
- 800 gram bütün bonfile
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım tatlı kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
- Yarım tatlı kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu
- 1 tatlı kaşığı hardal
İç harcı için:
- 3/4 su bardağı ceviz içi veya fındık (orijinali ceviz)
- 300 gram ince kıyılmış kültür mantarı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 8 dilim hindi veya dana füme et
- 6 adet milföy hamuru
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
BEEF WELLİNGTON YAPILIŞI
- Üzerinde sinir kalmamasına özen gösterdiğiniz bonfileyi biraz tuz ve biraz karabiberle iyice ovun.
- En geniş tavanızı ocağa koyup ısıtın. 3 yemek kaşığı zeytinyağını da ekleyerek mühürleme işlemine başlayın. (Yüksek ateşte etin kenarlarını ve üstünü pişirmek ve içinin sulu ve yumuşak olmasını sağlayın.)
- Her tarafını 3 dakika çevirdikten sonra kenara alın. Etten akacak olan suyu daha sona mantarları pişirmek için ayırmayı unutmayın.
- Mühürlediğiniz etin üzerine 1 tatlı kaşığı hardal sürün ve kıtırtı versin diye ceviz/fındık serpin.
- Ete lezzet vermesi için mantarı yıkadıktan ve kabuklarını soyduktan sonra bir mutfak robotu içine atın ve 20 saniye kadar çekin.
- Çekilmiş mantarlarınızı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile pişirmeye başlayın. Yaklaşık 5 dakika kadar mantarları ezmeden kavurduktan ve bonfileyi tuz ve karabiber de ekleyerek harlı ateşte pişirdikten sonra kenara alın.
- Tezgahınıza geniş bir streç film serin. Dondurucudan çıkan milföyler çözülünce bir merdane yardımıyla üstlerinden geçin ve açılmış hamur gibi görünmesini sağlayın.
- Milföyleri streç filmin üstüne yerleştirin ve arasında boşluk kalmayacak şekilde füme etleri serin. Üstüne cevizli ve mantarlı karışımı sürün ve tam ortaya gelecek şekilde bonfilenizi yerleştirin.
- Kalan milföyü üstüne koyun ve hiçbir yerinde boşluk olmayacak şekilde bonfileyi kaplayın.
- Küçük bir kapta üzeri için zeytinyağı ve yumurta sarısını çırptıktan sonra milföyün her yerine sürün. Hazırladığınız Beef Wellington’ı önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında orta karar pişmiş olması için 30 dakika pişirin.
- Tüm adımlar sonunda yemeğinizi servis tabağına alıp dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.