Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı sarımsaklı un çorbası tarifi, patates oturtma tarifi, mevsim salatası tarifi, kazandibi tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Sarımsaklı un çorbası malzemeler1 çorba kaşığı tereyağı2 çorba kaşığı zeytinyağı4 çorba kaşığı un1 iri diş sarımsakKarabiberTuz ve tavuk bulyonYeteri kadar suÜzeri için:1 tatlı kaşığı tereyağıToz kırmızı biber ve kuru naneİsteğe bağlı olarak da sirkeSARIMSAKLI UN ÇORBASI YAPILIŞITavuk bulyonu 1 bardak sıcak suda eritin.Tencereye yağı alıp eritin ve unu ilave edip kavurun.Üzerine tavuk suyunu ve yeterince suyu ekleyip hızlıca karıştırın.Topaklanma olursa blanderdan geçirin.Kaynamaya başlayınca karabiber ve tuzunu ekleyip karıştırmaya devam edin.İyice kaynayan çorbaya dövülmüş sarımsağı da ekleyip iyice karıştırıp ocağın altını kapatın.Üzerine tavada eritilen tereyağının içine toz kırmızı biberi ekleyip biraz ısıtın.Servis kasesine çorbayı aldıktan sonra üzerine tereyağlı sosu dökün.Nane ile süsleyin. İsteğe göre sirke ilave edilebilirsiniz. Patates oturtma malzemeler4- 6 tane patates500 gram kıyma5 yemek kaşığı sıvı yağ1 tane kuru soğan (ince kıyılmış)1 yemek kaşığı salça3 tane domates (küçük doğranmış)5 dal kıyılmış maydanoz2 diş ezilmiş sarımsak1 su bardağı suTuzKarabiberPATATES OTURTMA YAPILIŞIPatates oturtma için önce kıymayı sıvı yağda biraz kavurun.Soğan ve sarımsağını ekleyin bir iki karışım kavrulsun ve salçasını ilave edin.Ardından domates, maydanoz, baharat ve suyunu katıp kısık ateşte domatesler iyice pişene kadar sote yapın.Bu arada patatesleri soyun, yıkayın ve ince dilimleyin, yuvarlak dilimler olacak.Borcamı bol yağlayın ve patates dilimlerinden bir kat borcama döşeyin, kıyma harcının yarısını patateslerin üzerine yayın sonra tekrar patates dizin.En üste fırçayla biraz sıvı yağ sürün. Borcamın üzerini folyo ile kapatıp patatesler pişene kadar 200 derece fırında pişirin.Patatesler yumuşayınca üzerini açın, biraz kızarsın. Patates oturtmamız 1-2 dakika dinlendirdikten sonra servise hazır olur. Mevsim salatası malzemelerYarım kırmızı lahana2 havuç1 göbek marul3-4 kaşık konserve mısırYarım demet rokaYarım demet maydanozTuzLimon suyuZeytinyağıMEVSİM SALATASI YAPILIŞIGöbek marulu yıkayıp dörde kesin.Kırmızı lahanayı ince ince kıyıp bir kaba alın.Çok az limon suyu ve tuz ekleyip elinizle ovun.Havucu rendeleyin. Roka ve maydanoz yapraklarını yıkayıp kurulayın.Salata servis tabağına göbek marul dilimlerini çiçek şeklinde yerleştirin.Dört yanına havucu ve kırmızı lahanayı değişimli olarak koyun.Mısırı üzerine serpin. Roka ve maydanoz yapraklarını marulun orta kısmına yerleştirin.Limon suyu ve zeytin yağını gezdirip servis yapın. Kazandibi malzemeler6 su bardağı süt1 su bardağı un2 yemek kaşığı nişasta1 yemek kaşığı tereyağı1 su bardağı şeker1 paket vanilyaKAZANDİBİ YAPILIŞIOrta boy bir tencereye süt, un, nişasta ve şekeri koyarak karıştırın.Ocakta karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyin.Karışım kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak 5 dakika kaynamaya bırakın.Diğer yandan orta boy alüminyum tepsiye bolca tereyağı sürün ve 3 yemek kaşığı kadar şekeri tepsiye dökün.Her yeri eşit olmasına özen gösterin.Ardından pişen muhallebiyi tepsiye dökün ve orta ateşte sürekli olarak çevirerek altta şekerin pişmesini sağlayın.Burada önemli olan tepsiyi sürekli çevirerek kontrollü pişirmek kenar kısımların da pişmesine özen göstermek.Biraz dibi tutan muhallebinin kokusu çıkmaya başlayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.Ardından dolapta 1-2 saat bekletin.Tamamen soğuyup dinlendikten sonra keserek servis edebilirsiniz.