MAGNOLİA TARİFİ
Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 Türk kahvesi fincanı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 adet vanilya
- 1 kutu krema ( 200 ml)
- 2 paket bisküvi
- 10-15 adet çilek veya 3 tane muz
MAGNOLİA YAPILIŞI
İki paket burçak bisküviyi rondoda çekin, toz haline getirin. Çilekleri yeşil yaprak bölümlerini koparmadan su dolu bir kasede bekletin. Temizlensinler. Krema, bisküvi ve çilek hariç. Muhallebi malzemesi ile muhallebinizi hazırlayın…. Yani süt, toz şeker, yumurta sarısı, mısır nişastası, un ve vanilyayı derin bir tencerede güzelce telle çırpın ve ocakta muhallebi kıvamı alana kadar göz göz olup, pıt pıt atana kadar pişirin. Şimdi suda bekleyen çilekleri sudan üstten toplayarak elinizle nazikçe alın. Süzgeçe koyun, çileklerin yaprak kısımlarını bir bıçak ile alın ve atın. Çilekler süzgeçte beklesin. Muhallebiniz bu arada pişti. Mahellebi soğurken siz süzülmüş çilekleri dilimleyin. Magnoliayı hazırlayacağınız kupları, derin kaseleri ya da geniş derin bardaklarınızı hazırlayın. Muhallebi soğudu. Şimdi içine 1 kutu kremayı ekleyin ve telle karıştırın. Homojen bir karışım olsun. Şimdi hepsini, yani tüm malzemeyi birleştirme zamanı. Bardakların en alt bölümüne, yani dibine çektiğimiz bisküvilerden 2 yemek kaşığı koyun. Şimdi bardağın kenarlarına dilimlenmiş çilekleri -yerleştirin, dizin. Bardağınıza şimdi pişmiş muhallebiden birer kepçe koyun. Üzerine tekrar 1 kaşık bisküvi ve tekrar puding koyun bu şekilde pudingi paylaştırıp bitirin. Tatlının en üstünü de kalan bisküvilerinizi paylaştırak kapatın.Tatlınızı bitirin. En üstünü çilek dilimleri ile süsleyebilirsiniz.