Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda tarhana çorbası tarifi, fırında sebze tarifi, perde pilavı tarifi ve Kemalpaşa tatlısı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Tarhana çorbası malzemeler3 yemek kaşığı toz tarhana1 çorba kaşığı salça ( domates ve biber)1 çorba kaşığı tereyağı3 diş sarımsakTuz1 çay kaşığı kırmızı biberTARHANA ÇORBASI YAPILIŞI1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin.1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın.3 diş sarımsağı ince ince içerisine doğrayın (sarımsağın ağza gelmesini istemiyorsanız rendeden geçirin).5 su bardağı suyu ilave edin.Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın.Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin.15-20 dakika pişirin. Üzerine pul biber serperek servis edebilirsiniz. Fırında karışık sebze kızartması malzemeler1 adet patlıcan1 adet kabak1 adet havuç5-6 adet küçük boy patates (300 gram)Yarım adet sarı biber2 adet orta boy kapya biber2 kaşık zeytinyağı1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı kırmızı biber1 tatlı kaşığı pul biber1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı patates baharatıDomates sosu için:1 kaşık zeytinyağı1 kutu domates püresiBir tutam tuz, karabiber ve sarımsak tozuFIRINDA KARIŞIK SEBZE KIZARTMASI YAPILIŞIÖncelikle patlıcanların kabuğunu yarım soyup dilediğiniz büyüklükte kesin.Diğer sebzeleri soyup hazırlayana kadar patlıcanları o arada tuzlu suda bekletin.Sebzeleri bir tepsiye alıp üzerine 2 kaşık zeytinyağı gezdirin.Baharatları da döküp iyice karıştırın. 200 derece fırında aşağı yukarı 35-40 dakika kontrollü pişirin.Domates sosu için ayrı bir tencereye bir kaşık zeytinyağını döküp domatesleri ekleyin.Baharatları da katıp kaynadıktan sonra kısık ateşte bi 10 dakika pişirin. Perde pilavı malzemeler3 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı tereyağı4.5 su bardağı su ve tavuk suyu karışımı2 adet tavuk buduYarım kahve fincanı kuş üzümü200 gr çiğ badem1 kahve fincanı dolmalık fıstıkKarabiberTuzPerde pilavı hamuru için:2 adet yumurta4 yemek kaşığı yoğurtYarım su bardağı zeytinyağıTuzPERDE PİLAVI YAPILIŞIPerde pilavını yaparken ilk olarak tavukları haşlayın. Haşlanan tavukların tavuk suyuyla pilav yapılır.Margarini pilav tenceresine alın ve eriyince süzülen pirinçleri tencereye koyup 3 dakika kavurun.Haşlanan tavuk suyunun 2 kasesini pirinçlerin üzerine ekleyip yarım yemek kaşığı tuz ekleyerek kapağı kapatın.Pilav tam pişmeden, biraz diri hale geldiğinde ocaktan alın. Didiklenen tavukları, kuş üzümünü ve karabiberi pilava katıp iyice harmanlayın.Hamuru yapmak için tüm malzemeleri karıştırın ve iyice yoğurun.Hamuru biri küçük diğeri büyük iki parçaya ayırın.Büyük olan hamuru 3 mm kalınlığında açıp kabın tabanına, kenarları da kapanacak şekilde iyice yerleştirin. İçine pilavı boşaltın.Hamurun küçük parçasını da aynı şekilde açıp pilavın üzerine kapatın.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında hamur kızarana kadar pilavı pişirin.Ters çevirip servi edebilirsiniz. Kemalpaşa tatlısı malzemelerŞerbet için2 su bardağı toz şeker2 su bardağı su2 tatlı kaşığı limon suyuHamur için2 su bardağı unYarım tatlı kaşığı karbonat2 yumurta5 yemek kaşığı margarin250 gram tuzsuz taze beyaz peynirSüslemek içinHindistan ceviziKEMALPAŞA TATLISI YAPILIŞIŞerbeti hazırlamak için; su ve şekeri tencereye alıp kaynatın.Limon suyunu ekleyip 1-2 taşım daha kaynatın.Ocaktan alıp soğumaya bırakın.Tuzsuz taze beyaz peyniri rendeleyin.2 kaşık unu daha sonra kullanmak üzere ayırın, kalan unu elekten geçirerek geniş bir tepsiye alın.Ortasını havuz şeklinde açıp yumurta ve karbonat ekleyin.Oda ısısında yumuşatılmış 4 yemek kaşığı margarin ve peyniri ekleyip 3-4 dakika yoğurun.Hamuru 18 parçaya bölüp ayırdığınız una hafifçe bulayarak elinizde yuvarlayın.Hamur toplarını yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar 20-25 dakika pişirin.Pişen hamurları ılık şerbete atıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika kaynatın.Kevgirle alıp servis tabağına dizin. Üzerini ufalanmış fındık veya hindistan cevizi ile süsleyin.