Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size tarhana çorbası tarifi, kıymalı patates yemeği tarifi, havuç tarator tarifi ve ıslak kek tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Tarhana çorbası malzemeler3 yemek kaşığı toz haldeki tarhana1 çorba kaşığı salça1 çorba kaşığı tereyağı1 çay kaşığı naneTuz1 çay kaşığı kırmızıbiberTARHANA ÇORBASI YAPILIŞI1 çorba kaşığı tereyağı bir tencereye alınır ve eritilir.1 çorba kaşığı salça da tencereye eklenir ve yağda kızdırılır.5 su bardağı su ilave edilir.Bir başka kabın içerisinde de 1 su bardağı suya, toz tarhana eklenir ve karıştırılır.Kaynar halde bulunan tencerenin içerisine bu karışım ilave edilir.15 ile 20 dakika arasında pişirilir.1 çay kaşığı kırmızı biber ve 1 çay kaşığı nane ilave edilerek servis yapılır. Patatesli kıymalı yemek malzemeler500 gram kıyma2 soğan3 sivri biber3-4 domates4-5 patates4 yemek kaşığı ayçiçek yağı2 yemek kaşığı salça2 su bardağı suKarabiberTuzPATATESLİ KIYMALI YEMEK YAPILIŞISoğanı doğrayıp yağda kavurun.Kıymayı ilave edip 5 dakika daha kavurun.Karabiber ilave edin. Kıymanın üzerine dilimlenmiş patates, domates ve biberleri yerleştirin.Bir su bardağı su ile salçayı eritip tencereye ilave edin.Kalan suyu ekleyip tuzunu ilave edip pişirin. Sıcak servis yapın. Havuç tarator malzemeler6 adet soyulmuş rendelenmiş havuç3 diş sarımsak1,5 su bardağı yoğurt3 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı tuzHAVUÇ TARATOR YAPILIŞIRendelenmiş havuçları bir tencereye alıp üzerine sıvı yağ dökülür.Yumuşayana kadar kısık ateşte kavrulur.Suyunu salıp tekrar çekmeye başlayan havuçların içine ince doğranmış sarımsaklar eklenir.4 - 5 dakika daha kavrulan havuç ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.Yoğurtun içerisine tuz eklenerek iyice çırpılır. Soğuyan havuçla yoğurt karıştırılır servis etmeye hazırdır.İpucuSarımsak arzuya göre yoğurda eklenebilir. Kokusu ve tadı daha yoğun olacaktır. Arzuya göre içerisine çekilmiş ceviz ve üzerine patates cipsi koyulabilir. Islak kek malzemeler150 gram margarin3 adet yumurta1 su bardağı toz şeker1 su bardağı un1 tatlı kaşığı kabartma tozu1 paket vanilya1 portakal kabuğu rendesiIslak kek üstü için:Yarım limon kabuğu rendesi ve suyu1 çay bardağı pudra şekeri1 su bardağı portakal suyuISLAK KEK YAPILIŞIFırını önceden 160 derece ısıyla ısıtın.Kare veya dikdörtgen kek kalıbını yağlayın ve hafifçe unlayın.Margarini eritin ve ılımaya bırakın.Kekin üzeri için verilen büyün malzemeleri bir kapta karıştırın ve daha sonra kullanmak için kenara alın.Yumurtaları ve şekeri karıştırma kabında mikserle çırpın.Ilık margarini ve portakal kabuğu rendesini ilave edip biraz daha çırpın.Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu birlikte bir kaba eleyip, yumurtalı karışıma ilave ettikten sonra 1 dakika mikserin orta hızında çırpın.Kek hamurunu kalıba dökün. Önceden ısıtılan fırında ortalama 1 saat pişirin.Kek fırından çıktıktan 5 dakika sonra başka bir kaba kalıptan ters şekilde çıkartın.3 dakika sonra çatal yardımıyla üzerinde 10 delik açın. Hazırladığınız portakallı karışımı kaşıkla yavaş yavaş dökerek yedirin.Soğuduğunda servis edin.