TİRAMİSU TARİFİ
Tiramisu malzemeleri
Keki için:
4 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
1 paket şekerli vanilin
Kreması için:
1 litre süt
1 yumurtanın sarısı
7 çorba kaşığı un
2 paket şekerli vanilya
250 gr labne peyniri veya 250 gr maskarpone
1 su bardağı toz şeker
Keki ıslatmak için:
1, 5 su bardağı su
2 tatlı kaşığı granül kahve (nescafe)
4 tatlı kaşığı toz şeker
Üzerine serpmek için:
Kakao
TİRAMİSU YAPILIŞI
Keki için toz şeker ve yumurtayı 5 dakika çırpın.
Üzerine kakao, un ve kabartma tozunu ekleyin.
En son vanilyayı da ekleyip iyice karıştırın.
Yuvarlak kek kalıbına veya orta boy borcama hamuru dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Krema için, yumurtanın sarısı, süt, şeker ve unu bir tencereye alın iyice çırpın, ocağa alarak karıştırarak kaynatın.
Kaynamaya başladıktan sonra vanilyayı ilave edin, kısık ateşte karıştırarak 4 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Ocaktan aldığınız muhallebiye labne peyniri ekleyip iyice karıştırın.
Kahveyi, su ve şekeri karıştırın.
Pasta kekini tam ortadan ikiye kesin üzerini kahvenin yarısı ile ıslatın ve ardından kremanın yarısını yayın.
Pasta kekinin diğer yarısını kremanın üzerine kapatın, aynı şekilde kahveli suyla ıslatın kalan kremayı üzerine sürün.
Tiramisu tatlısını en az 2 veya 3 saat dinlendirin üzerine kakaoyu eleyip servis yapın. Afiyet olsun!