Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı aşçıbaşı çorbası tarifi, tavuk köftesi tarifi, acem pilavı tarifi ve ıslak kek tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Aşçıbaşı çorba malzemeler1 adet haşlanmış tavuk göğsü veya tavuk buduYarım su bardağı kırmızı mercimekYarım çay bardağı tel şehriye1 adet soğan1 adet domates1 yemek kaşığı tereyağ3-4 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı domates salçası6 su bardağı tavuk suyu veya su2 çay kaşığı kuru nane1 diş sarımsak1 çay kaşığı pul biberTuzÜzeri için;İnce kıyılmış maydanozAŞÇIBAŞI ÇORBA YAPILIŞITavuk haşlanır ve tiftiklenir.Uygun bir tencereye yağlar eritilir yemeklik doğranmış soğan 2 dakika kavrulur.Daha sonra un eklenir ve kokusu çıkana dek kavrulmaya devam edilir.Salça eklenir az daha kavrulur.Sonra tereyağı eklenir.Yıkanmış suyu süzülmüş mercimek de ekledikten sonra biraz daha kavrulur ve üzerine tavuk suyu veya su dökülür.Bu şekilde mercimek yumuşayana kadar kaynamaya bırakılır.Yumuşayan mercimekler blenderdan pürüzsüz olana kadar çekilir.Daha sonra tel şehriye, tavuk ve küçük küçük doğranmış domates eklenir.Şehriye ve domates yumuşayana kadar pişirilmeye devam edilir.Eğer kıvamı koyu geldiyse sıcak su ilavesi yapılabilir.Son olarak damak tadınıza göre tuz ve baharatları ekleyip kaynatıp ocaktan alabilirsiniz.Servis ederken üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin. Tavuk köfte malzemeler2 adet tavuk göğsü3 yemek kaşığı galeta unu1 adet küçük soğan8 dal maydanoz4 yemek kaşığı domates sosu veya 1 tatlı kaşığı salça1 adet yumurta1 yemek kaşığı süt veya suTuzKarabiberKırmızı biberKimyonTavuk köfte kızartmak için:Az sıvı yağTAVUK KÖFTE YAPILIŞITavuk göğsünü robotta çekin.Rendelenmiş soğan, domates sosu veya salça, yumurta, maydanoz, süt veya su, baharatlar ve galeta unu hepsi birden bir kaba ekleyip yoğurun.Dolapta yarım saat dinlendirin.Dinlenen harçtan parçalar alınıp istenilen şekli verin ve çok az sıvı yağda kızartılır. Sıcak servis edilir. Acem pilavı malzemeler1 su bardağı Jasmine pirinç30 gram tereyağı200 gram kuşbaşı dana eti2.5 su bardağı su2 havuçYarım çay bardağı kuş üzümüYarım çay bardağı dolmalık fıstıkYarım çay kaşığı zencefil ve tarçınTuzACEM PİLAVI YAPILIŞIBu özel pilavı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın.Pirinci bol suyla yıkayın. Ilık tuzlu suda 20 dakika bekletip suyunu süzün.Tereyağını tencerede eritin.Etleri ilave edip hafifçe kavurun.1 su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte etleri iyice pişirin.Pirinci 2 su bardağı suyla birlikte etlere ekleyin.Jülyen doğranmış havuç, fıstık ve üzümü ilave edin.Baharat ve tuzu ekleyin.Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin.20 dakika demlendirin.Sıcak servis yapın. Islak kek malzemeler150 gram margarin3 adet yumurta1 su bardağı toz şeker1 su bardağı un1 tatlı kaşığı kabartma tozu1 paket vanilya1 portakal kabuğu rendesiIslak kek üstü için:Yarım limon kabuğu rendesi ve suyu1 çay bardağı pudra şekeri1 su bardağı portakal suyuISLAK KEK YAPILIŞIFırını önceden 160 derece ısıyla ısıtın. Kare veya dikdörtgen kek kalıbını yağlayın ve hafifçe unlayın. Margarini eritin ve ılımaya bırakın. Kekin üzeri için verilen büyün malzemeleri bir kapta karıştırın ve daha sonra kullanmak için kenara alın. Yumurtaları ve şekeri karıştırma kabında mikserle çırpın.Ilık margarini ve portakal kabuğu rendesini ilave edip biraz daha çırpın. Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu birlikte bir kaba eleyip, yumurtalı karışıma ilave ettikten sonra 1 dakika mikserin orta hızında çırpın. Kek hamurunu kalıba dökün. Önceden ısıtılan fırında ortalama 1 saat pişirin. Kek fırından çıktıktan 5 dakika sonra başka bir kaba kalıptan ters şekilde çıkartın. 3 dakika sonra çatal yardımıyla üzerinde 10 delik açın. Hazırladığınız portakallı karışımı kaşıkla yavaş yavaş dökerek yedirin. Soğuduğunda servis edin.