Yemek'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (20 Ocak 2022)HABERİ PAYLAŞ HaberlerYemek Haberleri 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (20 Ocak 2022) 20 Ocak 2022 - 09:33 | Son Güncelleme: 20 Ocak 2022 - 09:33'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (20 Ocak 2022)Yemek Paylaş1Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak ezogelin çorbası tarifi, içli köfte tarifi, sebzeli pilav tarifi ve krem karamel tarifi.20 Ocak 2022 - 09:33 | Son Güncelleme: 20 Ocak 2022 - 09:33YAZI BOYUTU2Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı ezogelin çorbası tarifi, içli köfte tarifi, sebzeli pilav tarifi ve krem karamel tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ3EZOGELİN ÇORBASI TARİFİ Ezogelin çorbası malzemeler2 çay bardağı mercimek3 yemek kaşığı pirinç2 yemek kaşığı bulgur1 adet soğan1 tatlı kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı tereyağı6 su bardağı sıcak su1 tatlı kaşığı nane1 tatlı kaşığı tuzEZOGELİN ÇORBASI YAPILIŞISıcak suyu geniş bir tencerede kaynatın.Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz 2 çay bardağı kırmızı mercimeği tencereye aktarın.3 yemek kaşığı pirinci, 2 yemek kaşığı bulguru ve 1 tatlı kaşığı tuzu tencereye aktarın.Yaklaşık 35 dakika, kırmızı mercimekler yumuşayana kadar pişirin.Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin.Üzerine 1 adet küp doğranmış kuru soğanı ekleyin ve kavurmaya başlayın.Kavrulan soğanlara 1 tatlı kaşığı domates salçasını ekleyin.1 tatlı kaşığı naneyi ekleyip, 2 dakika daha kavurun.Kavrulan sosunuzu ocaktan alın.Bakliyatları kaynattığınız tencereye kavrulan salçalı soğan karışımı ekleyin.Sonra hızlıca karıştırdığınız çorbayı 10 dakika daha pişirin.Limon suyu ve pul biber ilavesiyle sıcak olarak servis edin.4ANTEP USULÜ İÇLİ KÖFTE TARİFİ İçli köfte Antep usulü malzemelerTuzKarabiber1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber2 yemek kaşığı tereyağı1 su bardağı dövülmüş ceviz (isteğe göre)650 gram orta yağlı kıyma2 adet soğan1 adet yumurta1 su bardağı irmik1 yemek kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı domates salçasıKarabiberTuz500 gram köftelik bulgurYarım su bardağı unANTEP USULÜ İÇLİ KÖFTE YAPILIŞIİlk olarak bir tavaya tereyağı alınarak eritilir. Tereyağı eridikten sonra kıyma eklenir. Kıyma yaklaşık 15-20 dakika kavrulduktan sonra doğranmış soğanlar eklenir ve pişmesi için bırakılır. Kıymanın tamamen pişmesine yakın tuz ve baharatlar eklenir. İyice karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır ve dövmüş cevizler eklenir. Soğuduktan sonra iç harcınız kullanıma hazırdır.Bulgur ve irmik bir kaba alınarak karıştırılır. Bulgur irmik karışımını biraz geçecek seviyeye kadar sıcak su ilave edilir. Yumuşayıncaya kadar dinlendirilir. Daha sonra çiğ köfte yoğurulur gibi yoğrulur. Ardından kalan malzemeler eklenir ve karıştırılarak yoğrulmaya devam edilir. Hamur ele yapışmayacak kıvama geldiğinde artık köfteleri yapmaya başlayabilirsiniz. Hamurdan cevizden biraz büyük miktarda hamur koparılır. Daha sonra parmakla bir tarafından çukurlaşana kadar yoğurmaya devam edilir. Çukur oluştuktan sonra 1-2 kaşık iç harcından koyulduktan sonra çukur düzgün bir şekilde kapatılır. İçli köfte yapımındaki en önemli püf nokta hamurunun ince olmasıdır. Bu işlemlerden sonra yapılan tüm köfteler bir tepsiye dizilir. En son aşama olarak içli köfteleri kızartma tenceresine almanızdır. İyice kızardıktan sonra içli köfteleri kâğıt havluya koyarak fazla yağı çektirilir. 5SEBZELİ PİLAV TARİFİ Sebzeli pilav malzemeler1.5 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı şehriye1 adet kapya biber1 su bardağı haşlanmış mısır1 su bardağı bezelye1 su bardağı tavuk suyu1,5 bardak kaynar su2 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuzSEBZELİ PİLAV YAPILIŞIPilav tenceresine 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve kızdırılır. Kızan yağın içerisine tel şehriye eklenir.Pembeleşen şehriyenin üzerine pirinçler koyulur ve 1 - 2 dakika kavrulur.Üzerine minik küp küp doğranmış kapya biber, bezelye ve mısır eklenir.Hemen ardından kaynar su ve tavuk suyu eklenir ve tuz içerisine koyulup iyice karıştırılır. Kısık ateşte iyice suyu çekene kadar pişirilir.Suyu tamamen çektiğinden emin olduğunuzda ocaktan alıp dinlenmeye bırakınız.6KREM KARAMEL TARİFİ Krem karamel malzemeler7 yumurta1 su bardağı toz şeker1 paket vanilya1 litre sütKrem karamelin karamelin için 1 su bardağı toz şeker6 yemek kaşığı suKREM KARAMEL YAPILIŞIToz şeker ve suyu yapışmaz yüzeyli bir tavaya koyun. Orta ateşte şeker eriyip rengi hafif koyulaşana kadar pişirip ocaktan alın. Krem karamel kaplarına eşit olarak paylaştırın. Derin bir kasede yumurtaları kırın. Toz şekeri ilave edip krema kıvamına gelene kadar çırpın. Vanilyayı ekleyin ve 2 dakika daha çırpın. Sütü yavaş yavaş çırparak ekleyin ve 3-4 dakika daha yüksek devirde çırpın. Üzerinde oluşan köpüğü kepçe yardımıyla temizleyin ve yumurta karışımın karamel kaplarına paylaştırın. Kapları bir fırın tepsisine yerleştirin ve yarısına gelecek şekilde sıcak su ekleyin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarın ve oda ısısına gelene kadar bekletin. Bir gece buzdolabında bekletirseniz daha da lezzetli olur.Krem karamel kaplarını servis tabaklarına ters çevirip soğuk servis yapın.PAYLAŞ günün menüsübugün ne pişirsekakşama ne yesekakşama ne yesemakşama ne yemek yapsam