Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı kabak çorbası tarifi, pazı sarması tarifi, mor lahana salatası tarifi ve revani tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Kabak çorbası malzemeler3 adet orta boy kabak1 adet orta boy patates1 adet orta boy soğan1 adet orta boy havuç1 litre sıcak su (et suyu da kullanılabilir)ZeytinyağıTuz, istenilen baharatlarKABAK ÇORBASI YAPILIŞITüm sebzelerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.Zeytinyağını tencereye alın, sebzeleri ekleyerek 4-5 dakika orta ateşte kavurun.Üzerine suyu ekleyerek sebzeler tamamen yumuşayana kadar orta ateşte pişirmeye devam edin. (Eksilirse üzerine su ekleyebilirsiniz.)Yumuşayan sebzeleri tenceredeyken pürüzsüz bir kıvam yakalayıncaya kadar blenderdan geçirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırarak sıcak servis yapın. Pazı sarması malzemeler1 demet pazıİç harcı için;Kıyma1 avuç içi kadar pirinç1 adet domates1 orta boy soğan4/1 demet maydanozİsteğe göre baharatlarÜzeri için;1 tatlı kaşığı salça4 yemek kaşığı ayçiçek yağıBiraz suPAZI SARMASI YAPILIŞIPazı tek tek yıkanır saplar makas ya da bıçak yardımıyla ayrılır.Kaynayan suda her iki tarafı da 30’ar saniye olacak şekilde tutulur ve haşlanır.Rengi değişene kadar kalması yeterli olur. Süzgece alınıp soğumaya bırakılır.İç harç için; kıyma, pirinç, rendelenmiş domates, incecik kıyılmış soğan ve maydanoz, son olarak baharatlar koyulup bir güzel yoğurulur.Pazı yapraklarının kalın kabukları var ise bu aşamada onları ezip yumuşatmak gerekiyor yoksa sarılmaz ve sert sert kalır.Her bir yaprağa yeteri kadar harç koyulup sarılır.Üzerine için; salça, sıvı yağ kavrulur ve sarmaların üzerine gezdirilir.Üstüne sıcaktan etkilenmeyen (Porselen tabak olabilir) ama sarmalarında kaynarken dağılmamasını sağlamak için tabak koyulup bir sıra geçecek kadar su koyulur.Kısık ateşte yarım saat pişirilir. Dibindeki suyun bitmemesine dikkat edin. Mor lahana sarması malzemeler1 tane büyük (geniş yapraklı) mor lahanaYarım su bardağı pirinç300 gram dana kıyma1 tane kuru soğanYarım çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı domates salçasıYarım tatlı kaşığı tuzYarım çay kaşığı karabiberMOR LAHANA SARMASI YAPILIŞIMor lahananın yapraklarını ayırın ve üçer yaprak olarak tencereye kaynayan suyun içerisine alın. Yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan lahanaları süzgece alın.İç harcı için, yarım su bardağı pirinci bir tencereye alın.Üzerine çıkana kadar su ilave edip yumuşayana kadar haşlayıp ocaktan alın ve süzün.Ilındıktan sonra üzerine 1 tane kuru soğan rendeleyin. 300 gram dana kıyma, yarım tatlı kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiber serperek yoğurun.Mor lahanaların içine hazırlanan iç harçtan koyarak sarma şeklinde sarın.Pişirme işlemi yapılacak olan tencerenin altına 1 yemek kaşığı domates salçası sürüp hazırlanan mor lahana sarmalarını dizin.Yarım çay bardağı sıvı yağ gezdirip üzerine çıkana kadar su ilave edin. 1 çay kaşığı tuz serpin. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alarak pişirin. Revani tatlısı malzemelerRevani keki için:3 yumurta1 su bardağı şeker1 su bardağı yoğurt1 su bardağı irmik1 su bardağı un1 paket vanilya1 paket kabartma tozu1 çay bardağı sıvı yağRevani şerbeti için;3 su bardağı su3 su bardağı sekerYarım limon suyuREVANİ TATLISI YAPILIŞIİlk olarak şerbet hazırlanır.Şerbet için tencereye şeker ve su alınarak kaynatılır.Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır. Kek için, yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak iyice çırpılır.Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpılır. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek iyice çırpılır. Yağlamış olduğumuz fırın kabına kek hamuru dökülür.170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirilir. Ilıdığında kek dilimlere kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür.1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe süslenerek servis edilir.