Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size brokoli çorbası tarifi, kağıt kebabı tarifi, kuru dolma tarifi ve zerde tatlısı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Brokoli çorbası malzemeler500 gram brokoli7 su bardağı su1 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı un1,5 çay kaşığı tuz1/2 çay kaşığı karabiberBROKOLİ ÇORBASI YAPILIŞIKüçük parçalara ayırdığınız 500 gram brokoliyi 7 su bardağı su ile birlikte haşlayın.Brokoliler haşlandıktan sonra bir kevgir yardımıyla çıkartın ve suyunu bir kenara ayırın.Ardından derin bir tencerede 1'er yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağını eritin.1 yemek kaşığı unu da üzerine ekleyin ve kokusu çıkıp, hafif renk alana kadar kavurun.Kavrulan una brokoliyi haşladığınız suyu azar azar ekleyin ve topaklanmaması için bir çırpma teliyle sürekli karıştırın.Bu şekilde 2-3 dakika kaynattıktan sonra haşlayıp süzdürdüğünüz brokolileri suyun içerisine ekleyin.Çorbayı, pürüzsüz bir kıvam alması için el blenderından geçirin ve son olarak üzerine 1,5 çay kaşığı tuzla yarım çay kaşığı karabiberi ekleyip karıştırın.Brokoli çorbasını bir taşım kaynatıp ocağın altını kapatın ve sıcak olarak servis edin. Kağıt kebabı malzemeler600 g kuşbaşı dana eti2 adet orta boy havuç2 adet orta boy patates2 adet domates1 su bardağı bezelye1 yemek kaşığı domates salçasıYarım çay bardağın kadar sıvı yağBir kase arpacık soğan1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı kekikTuzKAĞIT KEBABI YAPILIŞITencereye sıvı yağ ekleyin ve kızınca üzerine soğanlar ekleyin.1 - 2 dakika sonra kuşbaşı doğranmış etleri de tencereye alın.Tencerenin kapağını kapatın ve etler suyunu saldıktan sonra salçayı ve 1 su bardağı sıcak su ekleyin.Güzelce karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak pişirmeye devam edin.Etler yumuşayana kadar yaklaşık 8-9 dakika daha pişirin.Bu arada patatesleri ve kabuğu soyulmuş domatesleri küp küp doğrayın, havuçları da minik küpler halinde doğrayın.Yumuşamış etlere patates, domates ve havuç eklenerek karıştırılır.Sebzeler yumuşayana tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişirmeye devam edin.Patates yumuşamaya başladığında yıkayıp suyunu süzdüğünüz bezelyeyi, karabiber, kekik ve tuzu ekleyip 3-4 dakika daha kaynatın.Yemeği ocaktan alın.Ortalama 30x30 cm boyutunda yağlı kağıda yemekten birer porsiyonluk koyun ve bohça gibi katlayın.Kağıdın bitiş yerleri alta gelecek şekilde tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin. Kuru dolma malzemeler12 adet kuru patlıcan12 adet kuru biberEtli kemik 2 / 3 parçaİç malzemesi:500 gr orta yağlı kıyma3 adet kuru soğan400 gr pirinç1 tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı kırmızıbiber7 diş sarımsak1 yemek kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı domates salçası1 su bardağı zeytinyağı1 yemek kaşığı nar ekşisi1 çay kaşığı limon tuzu yada yarım limon suyuTuzSos malzemesi:2-3 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı toz şeker2 yemek kaşığı tereyağı1,5-2 su bardağı sıcak suKURU DOLMA YAPILIŞIGeniş bir tencerede bolca su koyun ve kaynatın, başka bir tencereye yada kaba soğuk su doldurun.Kaynayan suyun içine kurutulmuş patlıcan ve biberi atın.1-2 dakika yani patlıcan ve biber yumuşayınca kadar haşlayın.Kuru malzeme yumuşar yumuşamaz süzgeç yardımıyla kaynayan sudan alıp soğuk suya atın.Malzemeleriniz soğuyunca süzün.Pirinçleri 1-2 su yıkayın ve yarım saat kadar ılık suda bekleterek süzün.Soğanı ve sarımsakları ince ince yemeklik doğrayın.Pirinç, kıyma, soğan, sarımsak, salça ve geri kalan tüm baharatları geniş bir kapta iyice karıştırın.Haşladığınız patlıcan ve biberleri hazırladığınız iç harcı ile 1/3 oranında (yani yarısından daha az) doldurun ve ağızlarını sıkarak yapıştırın.Tencerenizin altına sıyırılmış kemikleri üzerine de kuru dolmaları dizin.Tereyağını eritin domates salçası, biber salçası, toz şekeri tereyağında kavurun ve sıcak suyu ilave edin.Hazırladığınız sosu dolmanın üzerine dökün ve yaklaşık 1 saat önce orta sonra da kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Malzemeler1 çay bardağı kırık pirinç6-7 su bardağı su1 su bardağı toz şeker3 tatlı kaşığı nişasta1 çay bardağı su (nişastayı çözdürmek için)1 çay kaşığı safran (veya zerdeçal)1 yemek kaşığı gül suyu2 yemek kaşığı dolmalık fıstık1 yemek kaşığı kuş üzümüZERDE YAPILIŞISu ve pirinç bir tencereye alınarak haşlanır.Pirinçler haşlanınca şeker, safran, güldüğü, dolmalık fıstık, kuş üzümü eklenir, bir taşım daha kaynatılır.1 çay bardağı su ile nişasta eritilir ve tencereye eklenir.2-3 dakika daha kaynatılıp kaselere bölünür.