Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda tel şehriye çorbası tarifi, zeytinyağlı barbunya yemeği tarifi, arpa şehriye pilavı tarifi ve un kurabiyesi tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Tel şehriye çorbası malzemeler1 çay bardağı tel şehriye + 1 çorba kaşığı daha tel Şehriye2 çorba kaşığı salça4 çorba kaşığı sıvı yağ2 çorba kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı kimyon1 çorba kaşığı pul biber1 adet et veya tavuk bulyonu1 tatlı kaşığı tuz2 litre sıcak su yaklaşıkTEL ŞEHRİYE ÇORBASI YAPILIŞIÖncelikle yağı tencere koyun ardından naneyi ekleyin.1 dakika kadar bekledikten sonra salçayı ilave edin.2-3 dakika kadar kısık ateşte kavurun.Şehriyeyi ilave edip 2 dakika daha kavurun, baharatını ekleyin.Bulyonu atın, sıcak suyu dökün karıştırın. Suyu az gelirse su ekleyebilirsiniz.5 dakika kadar kaynaktan sonra kapağı kapatıp ocaktan alın.Kapağı kapalı şekilde 5-10 dakika dinlendikten sonra servise hazır. Zeytinyağlı barbunya malzemeler1 kilogram taze barbunya1/2 çay bardağı zeytinyağı1 adet orta boy kuru soğan2 diş sarımsak1 adet büyük boy patates2 adet orta boy havuç2 adet orta boy domates2 su bardağı sıcak su1 tatlı kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı toz şeker1 çay kaşığı tuzServis için maydanoz ve dilimlenmiş limonZEYTİNYAĞLI BARBUNYA YAPILIŞIBarbunyanın kabuklarını ayıklayın bol suda yıkayın ve üzerini geçecek kadar su ilave edin. Orta ateşte ortalama 10 dakika haşlayın.Yarım çay bardağı zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. 1 adet rendelenmiş soğan ve 2 diş ezilmiş sarımsağı katıp hafif bir renk alana kadar soteleyin.Küp küp doğranmış patates ve havucu da ekleyin ve ardından renk vermesi için 1 tatlı kaşığı domates salçası ilave edip kavurmaya devam edin.Haşlanmış barbunyaları da tencereye ilave edip rendelenmiş domatesleri ve tuz, toz şekeri ekleyip kısık ateşte pişirmeye bırakın.Ocaktan aldığınız barbunyayı kapağı kapalı tencerede oda ısısına gelene kadar dinlendirin.Servis kapına aldığınız barbunyayı arzuya göre maydanozla süsleyip limon suyu sıkıp servis edebilirsiniz. Arpa şehriye pilavı malzemeler1 adet çarliston biber2 adet domates1,5 su bardağı arpa şehriye3 su bardağı sıcak su2 çorba kaşığı tereyağı1 çorba kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiberARPA ŞEHRİYE PİLAVI YAPILIŞIİlk olarak domatesleri rendeleyin.Biberleri küp olacak şekilde doğrayın.Sıvıyağ ve tereyağı bir tencere içerisinde kızdırmaya başlayın.Biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.Biberler renk alınca arpa şehriyelerini ekleyin.Arpa şehriyeleri bir kaşıkla birlikte arada sırada karıştırın.Kavrulan şehriyeler koyu rengi aldığında üzerlerine domates ekleyin.2-3 dakika kadar kavurun.Baharatları içerisine atın.Bir kaba 3 su bardağı sıcak suyun hepsini pilavın içerisine aktarın. Bir iki kez karıştırıp kapağını kapatın.3-4 dakika harlı ateşte, 5 dakika orta ateşte 10 dakika da altını kısıp pişirin.Arada kapağını açıp su seviyesini kontrol edin.Suyunu çekip pilavlar göz göz olunca üzerine peçete örtüp dinlenmeye bırakın. Un kurabiyesi malzemeler1 paket tereyağı ya da margarin ( oda sıcaklığında)1 kahve fincanı sıvı yağ4 çorba kaşığı buğday nişastası1 su bardağı pudra şekeriAldığı kadar unUn kurabiyesi üzeri için;Yarım su bardağı pudra şekeriUN KURABİYESİ YAPILIŞIMargarin ve ya tereyağı karıştırma kabına alınır.Üzerine sıvı yağ, pudra şekeri eklenir ve yoğrulur.Üzerine nişasta ve unu ilave ediyoruz, hamuru yoğurmaya devam ediyoruz.Yoğrulan hamurda tercih ettiğiniz bir şekil varsa istediğiniz gibi şekil verebilirsiniz.Kararsızsanız rulo gibi uzatıp julyen şeklinde kesebilirsiniz.Kesilen parçaların üzerine çok hafif çatalla bastırırsanız pastane kurabiyesi görüntüsü oluşturabilirsiniz.Kurabiyeleri pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 15 dakikaya yakın pişirin.Fırından çıkartıp soğumasını bekleyin.Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpip servis edin.