SOĞAN ÇORBASI TARİFİ
Haftanın ilk günü için hazırladığımız günün menüsünde soğan çorbası, kuru dolma, muzlu magnolia ve ana yemek olarak Gastronomi Uzmanı Fikret Soner'den yoğurtlu sakızlı tavuk tarifi var. Şimdiden elinize sağlık ve afiyet olsun!
SOĞAN ÇORBASI MALZEMELERİ
- 2,5 litre et suyu
- 4 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
- 2 kahve fincanı silme un
SOĞAN ÇORBASI TERBİYESİ İÇİN
- 2 yumurta sarısı
- Yarım litre süt
SOĞAN ÇORBASI YAPILIŞI
- Soğanları ayıklayıp ortadan ikiye bölün.
- Daha sonra ince yarım halkalar halinde doğrayın.
- Tereyağıyla birlikte derin bir tencerede kavurun.
- Un katıp 2 - 3 dakika karıştırın.
- Et suyunu ekleyip 30 dakika yavaş yavaş kaynatın.
- Süzgeçten süzerek başka bir kaba ekleyin.
- Tuz atıp tekrar ocağa alın.
- Sütle çırpılmış yumurta sarılarını eklerken bol bol karıştırın ve 2 taşım kaynatıp ocağı kapatın.
- Servis ederken üzerine rendelenmiş kaşar koyup fırında kızartın öyle servis edin.